ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με 50 ευρώ στον Πειραιά και σταθμούς σε Ρόδο-Κρήτη

Τον ερχόμενο Μάϊο αρχίζουν τα δρομολόγια

Στέλιος Ξιουρής

Το πλοίο θα σαλπάρει από Λεμεσό για Πειραιά και όσοι πιστοί προσέλθετε, από τον ερχόμενο Μάϊο.

Υλοποιώντας το όνειρο αρκετών Ελληνοκυπρίων που ήθελαν να ταξιδέψουν με καράβι στην Αθήνα επιτυγχάνεται η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα δια θαλάσσης.

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ του λιμανιού της Λεμεσού και του Πειραιά ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι εντός της βδομάδας προκηρύσσεται ευρωπαϊκός διαγωνισμός και η γραμμή θα επιχορηγείται με 5 εκ. ευρώ το χρόνο, από κυπριακά κονδύλια. Το καλοκαίρι το δρομολόγιο θα είναι μια φορά την βδομάδα, την άνοιξη και το φθινόπωρο κάθε 15 μέρες και το χειμώνα μια φορά τον μήνα.

Οι ανάδοχοι θα μπορούν να πραγματοποιούν και ενδιάμεσους σταθμούς, είτε στην Κρήτη, είτε στην Ρόδο, είτε αλλού και αναλόγως θα διαφοροποιείται η επιχορήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ναύλο θα είναι 50 ευρώ η μονή διαδρομή και 80 ευρώ μετ’ επιστροφή. Από εκεί και πέρα θα αυξάνεται η δαπάνη για την χρήση καμπίνας και την μεταφορά αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας.

Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα και της Πλατφόρμας Δημοκρατικών Δυνάμεων Άγγελος Βότσης, εξήραν το έργο του Υφυπουργείου και κατέθεσαν σειρά προτάσεων, ειδικότερα για την προώθηση της χρήσης καυσίμων χαμηλών σε θείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση