ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλεξούι - Ρούντολφ: Αντιδράσεις στο άκουσμα της απόφασης

Προφανώς, δεν άρεσε στους οικείους τους η κράτησή τους

Μεγάλη μάχη έδωσαν την Τετάρτη (5/2) οι δικηγόροι των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Dydi Rudolf, ώστε οι πελάτες τους να μην κρατηθούν ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης για την υπόθεση της απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017.

Θυμίζουμε ότι την ίδια ημέρα, η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Μαρία Λοΐζου ανακοίνωσε ότι οι δύο παραπέμπονται σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που θα συνεδριάσει στις 5 Μαρτίου 2020.

Την Πέμπτη (6/2) επρόκειτο η δικαστής να ανακοινώσει εάν οι δύο ύποπτοι θα κρατηθούν ως υπόδικοι στις Κεντρικές μέχρι την δίκη ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.


Δεν τα κατάφεραν οι δικηγόροι των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ - Απόφαση δικαστή


Εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που είχε ενώπιον της η κα. Λοΐζου, αποφάσισε ότι οι Μαυρομιχάλης και Dydi Rudolf, δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος φυγοδικίας τους και διέταξε την κράτησή τους.

Στο ακροατήριο, πέραν από την παρουσία δημοσιογράφων για κάλυψη της υπόθεσης, υπήρχαν και οικεία πρόσωπα των δύο υπόπτων, από το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

Προφανώς, η ανακοίνωση της δικαστού δεν άρεσε στα οικεία πρόσωπα των υπόπτων, τα οποία περίμεναν εναγωνίως την απόφαση. Εντός της δικαστικής αίθουσας ακούστηκαν - χαμηλόφωνα - κάποια αρνητικά σχόλια, ενώ υπήρξαν και δάκρυα.

Η απόφαση της δικαστού Μαρίας Λοΐζου:

Οι Μαυρομιχάλης και Rudolf αντιμετωπίζουν 5 κατηγορίες με σοβαρότερες, σύμφωνα με την Δικαστή, να είναι αυτές της απόπειρας φόνου και των πράξεων με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Το μοναδικό επιχείρημα της Κατηγορούσας Αρχής που απέρριψε η δικαστής, ήταν αυτό της πιθανότητας επηρεασμού μαρτύρων από τους υπόπτους. Όπως σημείωσε η κα. Λοΐζου δεν δόθηκε στο Δικαστήριο μαρτυρία ότι οι ύποπτοι ενδεχομένως να επηρεάσουν μάρτυρες της υπόθεσης.


Υπόθεση Μαυρομιχάλη - Rudolf: «Για όλα φταίει η κομμώτρια»


Όσον αφορά την πιθανότητα διαφυγής των δύο προσώπων, η δικαστής υπογράμμισε ότι έλαβε υπόψη τις προσωπικές περιστάσεις των ύποπτων και τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της δικής. Όπως σημείωσε, ο Μαυρομιχάλης είναι Κύπριος πολίτης, πατέρας τριών παιδιών και παντρεμένος, αλλά σε άλλη υπόθεση για την οποία καταζητείτο, είχε διαφύγει και επέστρεψε στην συνέχεια (σ.σ. Στην εν λόγω υπόθεση απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες). Για τον Ρουντολφ, λέχθηκε ότι ζει στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια μαζί με την συμβία και το παιδί του.

Η δικαστής εξέτασε αν οι δεσμοί των ύποπτων με την Κύπρο είναι ισχυροί και η απάντηση είναι αρνητική. Στην βάση όλων όσων ανάφερε η δικαστής, δείχνουν ότι ο κίνδυνος φυγοδικίας τους είναι ορατός.

Όσον αφορά την μαρτυρία του «Γλύκα», η δικαστής σημείωσε ότι είναι δεδομένο πως ο παραπονούμενος έδωσε διαφορετικές εκδοχές για το ποιος τον πυροβόλησε (επανέλαβε όλες τις καταθέσεις του παραπονούμενο από το 2017 μέχρι το 2020). Υπογράμμισε μάλιστα ότι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο παραπονούμενος χαρακτηρίζει ως ψευδή τις καταγγελίες που έκανε το 2017 και εξήγησε τους λόγους που το έπραξε αυτό στις Αρχές.


Χαμογέλασαν Μαυρομιχάλης και Ρούντολφ μετά την απόφαση της δικαστού


Κρίνοντας το βάρος όμως, όπως ανέφερε, εξ όψεως και αντικειμενικά, φαίνεται εύλογα να προκύπτει η πιθανότητα καταδίκης των ύποπτων. Δεν είναι ασύνδετη σημείωσε, αλλά είναι άμεση από τον παραπονούμενο και μπορεί να επιφέρει την καταδίκη των ύποπτων. Η δικαστής θεώρησε επαρκή την μαρτυρία και η κρίση της δεν εδραιώνεται μόνο από την μαρτυρία του παραπονούμενου, αλλά και από την δεύτερη μαρτυρία που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του «Γλύκα».

Ως εκ τούτου, κατέληξε στο ότι οι ύποπτοι δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι και διέταξε την κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X