ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν τα κατάφεραν οι δικηγόροι των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ - Απόφαση δικαστή

Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, παρουσιάζονται ξανά την Πέμπτη (6/2) οι δύο ύποπτοι για  την υπόθεση της απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση της δικαστού, εάν θα τεθούν υπό κράτηση ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Το 24news και η Μαρινέλλα Παναγιώτου σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό την διαδικασία:

- Η δικαστής κατέληξε στο ότι οι ύποπτοι δεν μπορούν να αφεθουν ελεύθεροι και διέταξε την κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης.

- Η δικαστής εξέτασε αν οι δεσμοί των ύποπτων με την Κύπρο είναι ισχυροί και η απάντηση είναι αρνητική. Στην βάση όλων όσων ανάφερε η δικαστής, δείχνουν ότι ο κίνδυνος φυγοδικίας τους είναι ορατός.

- Η δικαστής εξέτασε και τις προσωπικές περιστάσεις των δύο ύποπτων, όπως παρουσιάστηκαν ενώπιον της. Δηλαδή, ότι ο Μαυρομιχάλης είναι κύπριος πολίτης, πατέρας τριών παιδιών αλλά και ότι σε άλλη υπόθεση για την οποία καταζητείτο, είχε διαφύγει και επέστρεψε στην συνέχεια. Στην εν λόγω υπόθεση απαλλάγηκε από τις κατηγορίες. Για τον Ρουντολφ, λέχθηκε ότι ζει στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια μαζί με την συμβία του και με το παιδί του.

- Η δικαστής θεωρεί επαρκή την μαρτυρία και η κρίση της δεν εδραιώνεται μόνο από την μαρτυρία του παραπόνουμενου, αλλά και από την δεύτερη μαρτυρία που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Γλύκα.

- Για την μαρτυρία του Γλύκα, αν δηλαδή εξ όψεως το μαρτυρικό υλικό, μπορεί να επιφέρει καταδίκη των ύποπτων, η δικαστής σημείωσε ότι είναι δεδομένο πως ο παραπόνουμενος έδωσε διαφορετικές εκδοχές για το ποιος τον πυροβόλησε (επανέλαβε όλες τις καταθέσεις του παραπόνουμενου από το 2017 μέχρι το 2020). Υπογράμμισε μάλιστα ότι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο παραπόνουμενος χαρακτηρίζει ως ψευδή τις καταγγελίες που έκανε το 2017 και εξήγησε τους λόγους που το έπραξε αυτό στις Αρχές. Κρίνοντας το βάρος, εξ όψεως και αντικειμενικά, εύλογα προκύπτει η πιθανότητα καταδίκης των ύποπτων. Δεν είναι ασυνδετη σημειώνει, αλλά είναι άμεση από τον παραπόνουμενο και μπορεί να επιφέρει την καταδίκη των ύποπτων.

- Για την πιθανότητα οι ύποπτοι να διαφύγουν της δικαιοσύνης, η δικαστής σημείωσε ότι λαμβάνονται υπόψη οι προσωπικές περιστάσεις των ύποπτων και ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της δικής.

- Ως προς την πιθανότητα επηρεασμού μαρτύρων από τους υπόπτους, η δικαστής αναφέρθηκε στην υπόθεση Φανιέρου vs Αστυνομία. Σημειώνει ότι δεν δόθηκε στο δικαστήριο μαρτυρία ότι οι ύποπτοι πιθανόν να επηρεάσουν μάρτυρες. Η δικαστής απέρριψε το ενδεχόμενο να επηρεάσουν μαρτυρίες οι ύποπτοι αν αφεθούν ελεύθεροι.

- Η Δικαστής αναφέρθηκε στην στάση της Κατηγορούσας Αρχής και στην αιτιολογία που έδωσε ώστε να δικαιολογήσει το αίτημα της, οι ύποπτοι να κρατηθούν ως υπόδικοι.

Αναφέρεται επίσης σε όσα υποστήριξαν στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι των δύο ύποπτων, όπου υπογραμμίστηκε το αλλότριο κίνητρο του παραπονούμενου στις καταθέσεις του, αλλά και στα ψέματα που υποστήριξαν ότι είπε ο «Γλύκας».

Αναφέρεται επίσης σε όσα υποστήριξαν στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι των δύο ύποπτων, όπου υπογραμμίστηκε το αλλότριο κίνητρο του παραπονούμενου στις καταθέσεις του, αλλά και στα ψέματα που υποστήριξαν ότι είπε ο «Γλύκας».

- Οι δυο αντιμετωπίζουν 5 κατηγορίες με σοβαρότερες, σύμφωνα με την Δικαστή, αυτές της απόπειρας φόνου και αυτή  των πράξεων με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

- Η διαδικασία ξεκινά με την Δικαστή, η οποία θα διαβάσει την απόφαση της, αν οι Μαυρομιχάλης και Rudolf θα κρατηθούν ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Η προηγούμενη δικάσιμος

Την Τετάρτη (5/2) ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο Dydi Rudolf παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 5 Μαρτίου 2020.

Αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής ήταν όπως οι δύο ύποπτοι παραμείνουν υπό κράτηση ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, ωστόσο οι δικηγόροι των Μαυρομιχάλη και Rudolf έφεραν ένσταση.

Ο δικηγόρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, θέλοντας να πείσει το δικαστήριο για την μη κράτηση του πελάτη του, επικαλέστηκε την ελευθερία του ατόμου, ενώ παρουσίασε αντιφάσεις και ψέματα που κατά την γνώμη το εμφανίζονται στις καταθέσεις του θύματος της απόπειρας φόνου, στις καταθέσεις του το 2017 και το 2020.


Υπόθεση Μαυρομιχάλη - Rudolf: «Για όλα φταίει η κομμώτρια»


Μάλιστα, ο κ. Άντρος Πελεκάνος, ανέφερε ότι ο «Γλύκας» είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Μαυρομιχάλη και τον Σήφη, ο οποίος είναι το πρόσωπο που καταζητείται για την συγκεκριμένη υπόθεση και διερωτήθηκε πως γίνεται από την μια να βγαίνουν μαζί και από την άλλη να ξέρει ότι ήταν αυτοί που ήθελαν την εξόντωσή του.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Rudolf, κ. Αντώνης Δημητρίου, εισηγήθηκε πολύ αυστηρούς όρους ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του και μάλιστα σημείωσε ότι είναι διατεθειμένος ο ύποπτος να πληρώσει οποιοδήποτε ποσό.

Ο κ. Δημητρίου, είπε ότι «είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε ο ‘Γλύκας’» και σημείωσε ότι «αγγίζουν τα όρια της μυθοπλασίας». Εννοώντας τις καταθέσεις του 2017 και το 2020.

Τέλος, χαρακτήρισε την υπόθεση «μη σοβαρή» και αναφέρει ότι «στερείται σοβαρότητας».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X