ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 17χρονος - Ψάχνουν τα αίτια

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (9/12) με αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό ενός 17χρονου, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση πεζών στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, «Φαίνεται ότι ο 17χρονος, ενώ διασταύρωνε, χρησιμοποιώντας φωτοελεγχόμενη διάβαση πεζών, χτυπήθηκε από διερχόμενο οδηγό, ένα 49χρονο. Δυστυχώς ο 17χρονος έχει τραυματιστεί σοβαρά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένος με σοβαρές κακώσεις στο σώμα του».

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε, παράλληλα, ότι γίνονται εξετάσεις όσον αφορά τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτή η νέα οδική σύγκρουση, με αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό του 17χρονου «και επικεντρωνόμαστε κυρίως στο τι ακριβώς έγινε στη φωτοελεγχόμενη διάβαση, δηλαδή αν ήταν σε λειτουργία, αν ο πεζός πέρασε τη διάβαση στο πράσινο φως».

«Διερευνώνται εν πάση περιπτώσει όλα τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη υπόθεση», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν δηλαδή ένας πεζός χρησιμοποιήσει φωτοελεγχόμενη διάβαση και δεν πατήσει το κουμπί για να γίνει πράσινο, για τον οδηγό δεν υπάρχει ευθύνη, ο κ. Ανδρέου είπε ότι κάθε υπόθεση έχει τα δικά της δεδομένα.

«Να πούμε όμως ότι παρά το γεγονός ότι ναι μεν για τις συγκεκριμένες διαβάσεις υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα, δηλαδή τρόπος χρήσης, από την άλλη οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί όταν πλησιάζουν σε διάβαση πεζών. Θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και ότι πρέπει να παρατηρούν, παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως να ήταν πράσινο ή κόκκινο, αν κάποιος πεζός περνούσε τη διάβαση θα έπρεπε λογικά να σταματήσει ο οδηγός . Εν πάση, όμως, περιπτώσει όλο αυτό διερευνάται», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση