ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρνητικός στο τεστ κορωνοϊού ο Πρόεδρος - Στα 465 το σύνολο των κρουσμάτων

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Συνεχίζεται η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο. Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας, 6/4 για 19 νέα περιστατικά, οι ασθενείς που νόσησαν ή νοσούν από τον νέο ιό ανήλθαν στους 465.

Στο μεταξύ, τα θύματα της πανδημίας είναι μέχρι στιγμής 9. Την Κυριακή (5/4) ανακοινώθηκε ότι ακόμα ένας συνάνθρωπος μας υπέκυψε στο μοιραίο, με τους θανάτους συνολικά να ανέρχονται στους 14 ωστόσο, εννέα όμως αποδίδονται στον κορωνοϊο.


«Χαστούκι» σε όλους μας η ανάρτηση του Σταύρου Κυπριανού για τον κορωνοϊό (vid)


Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Από τις 31/3, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α). Όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

22:30 - Ο ΠΟΥ καταδικάζει ρατσιστικές δηλώσεις ερευνητών που ανέφεραν την Αφρική ως 'πεδίο δοκιμών' για εμβόλιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταδίκασε σήμερα τις "ρατσιστικές δηλώσεις" ερευνητών που ανέφεραν προσφάτως την Αφρική ως ένα "πεδίο δοκιμών" για να εξεταστεί ένα πιθανό εμβόλιο εναντίον του Covid-19, με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ να καταγγέλλει "την κληρονομιά μιας αποικιοκρατικής νοοτροπίας".

"Αυτού του είδους οι ρατσιστικ;eς δηλώσεις δεν βοηθούν καθόλου για να προχωρήσουμε. Έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα αλληλεγγύης. Η Αφρική δεν μπορεί και δεν θα γίνει ένα πεδίο δοκιμών για οποιοδήποτε εμβόλιο", δήλωσε σήμερα ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αιθιοπίας, κατά τη διάρκεια ψηφιακής συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

22:15 - Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

21:30 - Δεν σταματούν τα τεστ κορωνοϊού στην Αραδίππου

21:19 - Δεν ευσταθούν αναφορές για απόκρυψη κρουσμάτων COVID-19 λέει ο ΟΚΥπΥ

20:40 - Κλειστό το Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού την Τρίτη και Τετάρτη 7 και 8 Απριλίου 2020

20:30 - Διευθετήθηκε η νοσηλεία της καρκινοπαθούς στην Πάφο με την συνδρομή Κράτους, Αντικαρκινικού και Φορέων

20:05 - Ένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, στα 92 ο συνολικός αριθμός

20:00 - Αρνητικό το δείγμα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, το δείγμα που ελήφθη στον ΠτΔ είναι αρνητικό.

19:30 - Μακάρειο: Όλοι «καθαροί» εκτός από το 3 μηνών βρέφος

19:00 - Είμαστε σε καλό δρόμο, λέει ο Καθ. Π. Καραγιάννης

Την εκτίμηση ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» εξέφρασε στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, ύστερα από την σημερινή ανακοίνωση 19 κρουσμάτων κορωνοϊού.Τόνισε ότι τα κρούσματα τις τελευταίες δύο ημέρες κυμαίνονται κάτω του 20, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Σημείωσε ότι αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, μέχρι τα μέσα ή τέλος Μαΐου, τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία θα χαλαρώσουν.

18:30 - Μέλος της προεδρικής φρουράς με κορωνοϊό - Ξανά τεστ στον Αναστασιάδη

18:05 -  Nεογνό μέσα στα νέα κρούσματα - Το βρέφος νοσηλεύεται στο Μακάρειο

18:00 - Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:45 - 13 παράπονα από πολίτες εναντίον αστυνομικών σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα - Τον έβγαλε από τη θάλασσα για να του κόψει λαπόρτο

Συνολικά δεκατρία παράπονα υποβλήθηκαν από πολίτες προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας που αφορούν στους αστυνομικούς ελέγχους για συμμόρφωση με τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη χώρα. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα παράπονα αφορούν την περίοδο από τις 12 Μαρτίου μέχρι σήμερα με τα περισσότερα να στρέφονται εναντίον αστυνομικών για κατ’ ισχυρισμό παράτυπη και αυθαίρετη έκδοση εξώδικων χρηματικών προστίμων για παράβαση των σχετικών διαταγμάτων.Ενώπιον της Αρχής, βρίσκεται και καταγγελία που υποβλήθηκε από πολίτη, στη Λευκωσία, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχθηκε υπέρμετρη βία από αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αρχή απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία ζητά τον διορισμό ποινικού ανακριτή για διερεύνηση της εν λόγω καταγγελίας.Σε άλλη περίπτωση, πολίτης καταγγέλλει ότι ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας με σύσταση του γιατρού του, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αστυνομικός τον διέταξε να βγει από τη θάλασσα και να του εκδώσει εξώδικο χρηματικό πρόστιμο.

17:20 - Αύριο αναμένεται η λειτουργία του θαλάμου βραχείας νοσηλείας στη Λεμεσό

17:13 - Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα από τα τεστ στην Πάφο

17:04 - Θλίψη για Πεπ: Έχασε τη μητέρα του από Κορωνοιό

16:59 - Κύπρος: Προειδοποιεί το Υπουργείο - Μην κάνετε τα rapid tests για τον κορωνοϊό

16:49 - Κύπρος: Βρέθηκες θετικός στον κορωνοϊό - Αυτά ακολουθούν

16:11 - Κύπρος: «Από τον Μάϊο και μετά πιθανόν χαλάρωση μέτρων»

15:16 - Αυτά είναι τα καταστήματα που κλείνει εκ περιτροπής η Τράπεζα Κύπρου

15:15 - Υπ. Υγείας: Όσοι προσωπικοί γιατροί δεν ανταποκρίνονται, να καταγγέλλονται

15:11 - Μέγιστη προσοχή ζητά από τους αρμοδίους ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα μετά τα θετικά κρούσματα στο Μακάρειο

Έντονη ανησυχία εκφράζει ο Σύνδεσμος `Μωρά Θαύματα` μετά την ανακοίνωση θετικών κρουσμάτων στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Μακάρειο και ζητά από τους αρμοδίους να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή. Ενδεχομένως αυτό να ήταν αναπόφευκτο, αναφέρεται σε ανακοίνωση, αφού κρούσματα του κορωνοϊου έχουν παρατηρηθεί σ΄ όλες τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Κύπρου, με εξαίρεση αυτή της Κυπερούντας.

15:09 - Κενά στις ενέργειες για ενημέρωση ατόμων με αναπηρίες για COVID-19 διαπιστώνει η Επίτροπος Διοικήσεως

Κενά ως προς τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα για τη διασφάλιση πιο σφαιρικής πληροφόρησης/ενημέρωσης των ατόμων με αναπηρίες για την πανδημία του COVID-19 διαπιστώνει η Επίτροπος Διοικήσως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη.

Συγκεκριμένα σε Αυτεπάγγελτη Τοποθέτησή της, ως ο Ανεξάρτητος Μηχανισμός Προώθησης, Προστασίας και Παρακολούθησης της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, αναφορικά με την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στις πληροφορίες που αφορούν στην πανδημία του COVID-19, η Επίτροπος Διοικήσεως αναφέρει πως η απουσία διερμηνείας από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς στη νοηματική γλώσσα ή υποτιτλισμός, ιδιαίτερα όταν φιλοξενούνται κρατικοί αξιωματούχοι/υπουργοί ή/και εμπειρογνώμονες για την παροχή πληροφόρησης σε σχέση με την πανδημία, με επακόλουθο τα άτομα με ακουστική αναπηρία ή μειωμένη ακοή να στερούνται του δικαιώματος τους για άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση σε προσβάσιμη γι’ αυτά μορφή.

15:00 - Τα δικαστήρια συνεχίζουν να εκδικάζουν μόνο επείγουσες υποθέσεις, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Ανωτάτου

14:50 - Εξετάζουν διάφορα σενάρια για τη φετινή κατάταξη των νεοσυλλέκτων

14:45 - Εδώ μπορείς να καλείς για πληροφορίες για την αναστολή φοίτησης στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει τη λειτουργία από σήμερα Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, του αριθμού 22800800, όπου θα μπορεί να επικοινωνεί το κοινό για πληροφορίες σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στόχος του ΥΠΠΑΝ με τη λειτουργία αυτής της γραμμής είναι η παροχή χρήσιμης πληροφόρησης ιδιαίτερα στους γονείς/κηδεμόνες, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην παρακολούθηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τη 1μ.μ.

14:20 - Προστατευτικές μάσκες διαρκείας παρέλαβε σήμερα το ΓΝ Πάφου

Προστατευτικές μάσκες παρέλαβε σήμερα το ΓΝ Πάφου , σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Δρ. Σπύρο Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως προστατευτικές μάσκες διαρκείας, εβδομήντα περίπου στον αριθμό παραδόθηκαν σήμερα στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου ενισχύοντας το έργο των επαγγελματιών υγείας στο ΓΝ Πάφου. Οι προστατευτικές μάσκες παραδόθηκαν , όπως είπε, στην Ελένη Τζιωλή, Ανώτερη Νοσηλευτική Λειτουργό του ΓΝ Πάφου.

14:15 - Αρχηγός Αστυνομίας: «Δεν σηκώνει εφησυχασμό η κατάσταση»

Σε πλήρη ανάπτυξη και επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Αστυνομίας για διασφάλιση της συμμόρφωσης των πολιτών με τα μέτρα που μοναδικό στόχο έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι στις περιοχές όπου καταγράφονται αυξημένα περιστατικά του ιού και παρατηρούνται φαινόμενα απειθαρχίας των πολιτών λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

14:00 - Υπακοή στα διατάγματα και συνεργασία ζητά από την κυνηγετική κοινότητα η Υπηρεσία Θήρας

Συστάσεις για υπακοή στα διατάγματα και για συνεργασία με στόχο την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας εξέδωσε η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, η οποία λέει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της, τις ανησυχίες μερίδας κυνηγών σχετικά με την απαγόρευση εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων σε βιότοπους.

Παράλληλα λέει ότι στην προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού όλοι έχουν ρόλο να επιτελέσουν περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους και μένοντας σπίτι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση τα σχετικά διατάγματα που έχουν εκδοθεί για περιορισμό της εξάπλωση του ιού, πέραν της απαγόρευσης εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων σε βιότοπους, απαγορεύονται και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να γίνουν ατομικά στο ύπαιθρο, όπως για παράδειγμα, το ψάρεμα με καλάμι, η πεζοπορία, η ποδηλασία, το μάζεμα κάπαρης.

Όσο πιο γρήγορα ξεπεραστεί η παρούσα κατάσταση τόσο πιο γρήγορα, θα επιτραπεί και πάλι η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων στους βιοτόπους ενώ θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο όσον αφορά την προσεχή κυνηγετική περίοδο, για την οποία αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πως θα διαμορφωθεί, καταλήγει.

13:45 - Διυπουργική - Δεδομένη η παράταση των μέτρων μέχρι τέλος Απριλίου

13:15 - Ισπανία: 637 νέοι θάνατοι - Οι λιγότεροι από τις 24 Μαρτίου

Χαραμάδα αισιοδοξίας στην Ισπανία, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αυξήθηκε σε 24 ώρες κατά 637 άτομα, τον μικρότερο αριθμό από τις 24 Μαρτίου.

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα 13.055 άνθρωποι.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία ξεπερνούν τις 135.000, σχεδόν 60.000 νοσηλεύθηκαν και 40.000 ασθενείς θεραπεύθηκαν.

Σύμφωνα με την El Pais μόλις 70 ασθενείς εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τις τελευταίες 24 ώρες, 1% περισσότεροι σε σχέση με την Κυριακή.

12:50 - Κύπρος: «Αναγκαίο τα μέτρα να συνεχιστούν μέχρι τέλος Απριλίου»

12:30 - Κανονικά λειτουργεί η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου που άρχισε να δέχεται και εξωτερικούς ασθενείς

Κανονικά λειτουργεί η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου Δρ. Λάκη Γιουκά, προσθέτοντας πως σήμερα επέστρεψε στα καθήκοντα του μετά από δύο εβδομάδες αυτοπεριορισμού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιουκάς ανέφερε πως 100 ασθενείς συνεχίζουν κανονικά τις αιμοκαθάρσεις στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου, ενώ 15 μεταβαίνουν σε Κλινική .

Ο Δρ. Γιουκάς σημείωσε πως το νοσηλευτικό προσωπικό που είχε τεθεί σε αυτοπεριορισμό επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντα του και πως η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου λειτουργεί κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στο μεταξύ, όπως είπε, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης αρχίζει να βλέπει και τους εξωτερικούς ασθενείς αλλά και να προκαθαρισμένα ραντεβού που είχαν ακυρωθεί λόγω κορωνοϊού.

Σε σχέση με τις μηνιαίες αναλύσεις των νεφροπαθών ασθενών ο κ. Γιουκάς ανέφερε πως αυτές θα συνεχιστούν , όπως γινόταν και πριν την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

12:15 - Κύπρος: Έτσι θα ξέρετε αν υπάρχει συνωστισμός σε υπεραγορά

11:50 - Δύο εξιτήρια δόθηκαν το πρωί από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Δύο εξιτήρια σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, δόθηκαν το πρωί.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα δύο εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν είναι αρνητικά στον κορωνοϊό.

Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, στο οποίο το Υπουργείο Υγείας κατακύρωσε στις αρχές του μήνα σύμβαση για αγορά υπηρεσιών φιλοξενίας και επιτήρησης από επαγγελματίες υγείας.

Στο Κέντρο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα για διαμονή μέχρι 100 ατόμων την ημέρα, θα φιλοξενούνται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό που εξέρχονται της νοσηλείας με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, για περαιτέρω παρακολούθηση μέχρι την πλήρη αποθεραπεία τους.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να δοθούν και άλλα εξιτήρια σε ασθενείς ενώ μέχρι τις έντεκα το πρωί στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 34 ασθενείς εκ των οποίων οι τέσσερις στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

11:45 - Θετικός στον ιό λειτουργός του ΟΚΥπΥ - Πήγε στο Υπουργείο Υγείας 

Συναγερμός στο Υπουργείου Υγείας, μετά την επιβεβαίωση ότι λειτουργός του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπoς Χαριλάου, σε δηλώσεις του στο Κρατικό Κανάλι ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός είχε εντοπιστεί αρνητικός στον κορωνοϊό και βρισκόταν σε περιορισμό για 19 ημέρες.

Έπειτα έδωσε εκ νέου δείγμα και επισκέφτηκε το Υπουργείο Υγείας για υπηρεσιακούς σκοπούς. Την ίδια ημέρα, που είχε μεταβεί στο Υπουργείο, του ανακοινώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Στο χώρο έγινε απολύμανση και λήφθηκαν δείγματα από όσους ήρθε σε επαφή.

11:15 - Κορωνοϊός: Στους 76 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς σήμερα το πρωί άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις άνδρες που νοσηλεύονταν σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Τα τρία τελευταία θύματα ήταν:

- ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
- ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
- ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

11:10 - Δεν εφησυχάζει ο Δήμος Αραδίππου παρά τα αρνητικά αποτελέσματα δεκάδων δειγμάτων για κορωνοϊό

Δεν εφησυχάζει ο Δήμος Αραδίππου, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα δεκάδων δειγμάτων για κορωνοϊό που λήφθηκαν από δημότες, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Πρόσθεσε ότι «εκτός από τα 525 άτομα που έδωσαν δείγμα για εξέταση κορωνοϊού, υπάρχουν 100 και πλέον άτομα που βρίσκονται στον κατάλογο που συνέταξε ο Δήμος και θα υποβληθούν σε δειγματοληψία αύριο Τρίτη και την Τετάρτη. Τα αρνητικά αποτελέσματα από τα 250 και πλέον δείγματα, δίνουν σε όλους ελπίδες ότι η κατάσταση στην Αραδίππου είναι διαχειρίσιμη».

Ο Δήμαρχος δήλωσε «ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής αρνητικά αποτελέσματα που λήφθηκαν από άτομα της πρώτης γραμμής, δηλαδή εργαζόμενους σε φούρνους, περίπτερα, σουπερμάρκετ, φαρμακεία και άλλους χώρους όπου συχνάζει κόσμος. Τα αρνητικά αποτελέσματα σίγουρα ικανοποιούν όλους, ωστόσο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε το πρόβλημα ολοκληρωτικά όσος χρόνος και αν χρειαστεί».

Ο κ. Ευαγγελίδης έστειλε το μήνυμα πως «ο Δήμος βρίσκεται δίπλα στους δημότες, δεν εφησυχάζει, συνεχίζονται τα μέτρα περιορισμού των κατοίκων και λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις γιατί» όπως εξήγησε «δεν γνωρίζουμε τι θα μας φέρει η επόμενη μέρα. Καλούμε τους δημότες της Αραδίππου να επικοινωνούν με τον Δήμο σε περίπτωση που έχουν ανησυχίες ή χρειαστούν οτιδήποτε ούτως ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα του κορωνοϊού».

10:55 - Δύο πτήσεις σήμερα από και προς τη Λάρνακα μεταφέρουν επιβάτες

Δύο πτήσεις, μία άφιξη και μία αναχώρηση θα πραγματοποιηθούν σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μια πτήση της Aegean από την Αθήνα φτάνει στις 16.40 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας στην Κύπρο 80 άτομα τα οποία έχουν εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να ταξιδέψουν.

Η ίδια πτήση αναχωρεί για την ελληνική πρωτεύουσα στις 17.30 μεταφέροντας στην Αθήνα περίπου 116 άτομα.

10:15 - Κύπρος - Δρ. Κωστρίκης: «Να περάσει το Πάσχα και βλέπουμε...» (vid)

10:05 - Ξεπέρασε τις 9.000 αναλύσεις για κορωνοϊό το ΙΝΓΚ

Tο εργαστήριο αναφοράς για τον κορωνοϊό του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα, Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 9,020 αναλύσεις, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Η μοριακή ανίχνευση που εκτελείται στο Τμήμα Μοριακής Ιολογίας γίνεται σε συνεργασία με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας με βάση το ενδεδειγμένο πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η διεκπεραίωση όλων των δειγμάτων γίνεται άμεσα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τα αποτελέσματα κοινοποιούνται έγκαιρα στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, προστίθεται.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης, βρίσκεται στο πλευρό της πολιτείας από την πρώτη στιγμή, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για τη διαχείριση της πανδημίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

09:30 - Στα 1.274,246 τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως και 69.480 οι θάνατοι

Τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως έφτασαν στις 6 Απριλίου στο 1.274,246 με τους συνολικούς θανάτους να ανέρχονται στις 69.480, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει η ιστοσελίδα worldmeters. Την ίδια ώρα, 264.838 περιπτώσεις έχουν αποθεραπευτεί.

Τα ενεργά κρούσματα είναι αυτή τη στιγμή 940.028. Από αυτά, οι 894.130 (95%) παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και οι 45.898 (5%) είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 334.318 θεωρούνται κλειστές υποθέσεις εκ των οποίων τα 264.838 (79%) έχουν αποθεραπευτεί και τα 69.480 (21%) έχουν καταλήξει.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 55 νέοι θάνατοι, ωστόσο η αύξηση στους θανάτους εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με χθες.

09:00 - Συνέρχεται το πρωί η διυπουργική επιτροπή για κορωνοϊό

Στις 10.00 το πρωί συνέρχεται η διυπουργική επιτροπή, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η οποία θα εξετάσει την κατάσταση σχετικά με τα μέτρα κατά του COVID19.

Όπως είχε δηλώσει χθες στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίας της διυπουργικής επιτροπής για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και θα ενημερωθεί για την κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται.

«Θα υπάρξει μια αξιολόγηση της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται», ανέφερε ο κ. Κούσιος.

Ο κ. Κούσιος ανέφερε επίσης ότι έχει προγραμματιστεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

08:35 - «Φουλ» στην παρανομία - Και έκλεψαν και κυκλοφορούσαν χωρίς άδεια

08:05 - Πάνω από 1.200 νεκροί σε 24 ώρες στις ΗΠΑ

Πάνω από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιοποίησε την Κυριακή στις 20:30 [τοπική ώρα· 03:30 της Δευτέρας ώρα] το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

08:00 - Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα επίμονα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον

07:45 - Σε καραντίνα το νοσοκομείο της Πόλης

Με την Πάφο να συνεχίζει να βρίσκεται στην προμετωπίδα της επιδημίας, σε καραντίνα τέθηκε και το νοσοκομείο Πόλης Χρυσοσχούς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής», το δημόσιο νοσοκομείο έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, το οποίο αποτελεί επαφή κρούσματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Καθημερινής», πρόσωπο το οποίο εργάζεται στο νοσοκομείο της Πολύς Χρυσοχούς φαίνεται να μολύνθηκε από εργαζόμενο στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο της Πόλης να τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

07:40 - Στα καθήκοντα του επιστρέφει σήμερα ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφο, ,αρνητικός και στο δεύτερο τεστ

Στα καθήκοντά του επιστρέφει σήμερα, Δευτέρα ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Δρ. Σπύρος Γεωργίου αφού το δεύτερο τεστ στο οποίο υπεβλήθη ήταν αρνητικός.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά από περίοδο δύο εβδομάδων και εξέφρασε ετοιμότητα να συνδράμει τα μέγιστα μαζί με τους συναδέλφους του επαγγελματίες υγείας του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου στην πλήρη λειτουργία του .

Επεσήμανε επίσης ότι μέχρι τις 13 Απριλίου ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το ΓΝ Πάφου . Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τότε θα αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση και θα έχουν επιστρέψει από την απομόνωση και οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης που είχε αναλάβει μέχρι χτες την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου, ανέφερε ότι αυτές οι δύο εβδομάδες "ήταν πραγματικά δύσκολες, με ελάχιστες οι ώρες για ξεκούραση, αφού το Νοσοκομείο βρέθηκε στη δίνη του κορωνοϊού”.

Eίπε ακόμη πως με την βοήθεια του υπόλοιπου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων, κράτησαν όρθιο το Νοσοκομείου, διατηρώντας τις ζωτικές του λειτουργίες, ενώ επιπλέον λειτούργησε και το Κέντρο Διαλογής και η Κλινική ύποπτων Περιστατικών.

Έδωσαν, πρόσθεσε, “ξανά την ελπίδα στους ασθενείς και στον κόσμο”, τονίζοντας πως “αυτές τις δυο εβδομάδες, νύχτα και μέρα, είδα κουρασμένα πρόσωπα από τη σκληρή δουλειά. Συνάμα, είδα την αποφασιστικότητα στο πρόσωπο τους, και τη βεβαιότητα της νίκης”.

07:30 - Ο κορωνοϊός «χτύπησε» το American Heart

07:15 - Καμία καταγγελία σε υποστατικά - Μειώνονται και οι άσκοπες μετακινήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση