ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LIVE: 15 νέα κρούσματα στην Κύπρο - Οι αριθμοί δίνουν ελπίδες

Το παιχνίδι κρίνεται αυτές τις ημέρες - Στα 750 τα κρούσματα στην Κύπρο

Μεγάλη Παρασκευή και η Κύπρος «πολεμά» με τον ιό. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στα 750 , έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Απριλίου, για 15 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 12.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο (11/4) άρχισε η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς. Η δειγματοληψία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες πραγματοποιείται σε παγκύπρια βάση, σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα των αρμοδίων.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο, στο Πασχαλινό Διάγγελμα που απηύθυνε την Πέμπτη (16/4) ο Πρόεδρος καθιστά σαφές πως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου(15/4), και πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές της Επιστημονικής Ομάδας, αποφασίστηκε η στρατηγική για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και όχι η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

21:45 - Τρία νέα κρούσματα στα κατεχόμενα

Ο «υπουργός υγείας» των κατεχομένων Αλί Πιλί ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 3 νέα κρούσματα κορωνοϊού από σύνολο 459 τεστ.

Ένας από αυτούς είναι δάσκαλος που έφτιαχνε μάσκες, το δεύτερο νοσηλευτικό προσωπικό και το τρίτο άτομο που ήρθε από την Τουρκία στις 5 Μαρτίου.

Γίνεται όπως είπε, ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών ατόμων.

Ανηφορικά με τον εξοπλισμό που έφτασε στα κατεχόμενα από την Κυπριακή Δημοκρατία είπε ότι πρόκειται για χίλιες μάσκες
N95, 3000 στολές για προσωπικό των νοσοκομείων και και δύο χιλιάδες δισκία χλωροκίνης.

Ο Πίλι είπε ότι έχουν αρκετό από αυτόν τον εξοπλισμό και τα φάρμακα, αλλά ανεξάρτητα από το πού προέρχονται, τα δέχονται.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, συνήλθε σήμερα το «υπουργικό συμβούλιο» το οποίο αποφάσισε όπως η μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 06:00 μέχρι 21:00 και η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 επεκταθεί μέχρι και της 30 Απριλίου.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η περίοδος περιορισμού των διακινήσεων μεταξύ των επαρχιών επεκταθεί επίσης μέχρι τις 30 Απριλίου και τα καταστήματα συνεχίζουν να κλείνουν στις 20:00 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

21:00 - Αυθημερόν τα αποτελέσματα των τέστ για κορωνοϊό, διαβεβαιώνει τον Ι. Μουτήρη το Ινστιτούτο Γενετικής

Το Ινστιτούτο Γενετικής διαβεβαίωσε τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου Δρα Ιωσήφ Μουτήρη πως η εξέταση του τεστ για κορωνοϊό των ασθενών γίνεται αυθημερόν και μόλις ληφθούν τα δείγματα.

To θέμα της καθυστέρησης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των ασθενών του ΓΝ Πάφου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο καθότι ο Θάλαμος Υπόπτων Κρουσμάτων διαθέτει μόνο 10 κλίνες, ενώ η δε καθυστέρηση οδηγεί σε υπερπληρότητα, ήγειρε ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΓΝ Πάφου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρα Μουτήρης διευκρινίζει, ύστερα από ενημέρωση που έτυχε, πως η καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εξετάσεων ασθενών του ΓΝ Πάφου, δεν οφείλεται σε καθυστέρηση στην εξέταση στο Ινστιτούτο Γενετικής, αλλά πιθανόν στην όλη διαδικασία, που ξεκινά από τη μεταφορά των δειγμάτων μέχρι και την τελική λήψη των αποτελεσμάτων.

Στο μεταξύ, ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Γενετικής. Το Ινστιτούτο, συνέχισε, τον διαβεβαίωσε πως η η εξέταση από τους ίδιους γίνεται αυθημερόν μόλις λάβουν τα δείγματα.

20:25 - Σε σχέση με τα 6 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν σε προσωπικό του ΟΚΥπΥ, αυτά αφορούν στο ΓΝ Πάφου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 5 εργαζόμενους στην κουζίνα και 1 επαγγελματία υγείας.

20:10 - Ιταλία: Περιορισμός των κρουσμάτων με αύξηση του αριθμού των νεκρών

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 172.434. Την ίδια στιγμη, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 22.745, ενώ παράλληλα, 42.727 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 168.941 και είχαν χάσει την ζωή τους 22.170 άνθρωποι, ενώ 40.164 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 575 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.493 νέα κρούσματα. 2.563 ασθενείς βγήκαν αρνητικοί στον ιό.

19:40 - Στις 107 οι καταγγελίες οδηγών και πεζών από την Αστυνομία παγκύπρια για παραβίαση των διαταγμάτων

Σε συνολικά 107 καταγγελίες πεζών και οδηγών οχημάτων προέβη η Αστυνομία ως αποτέλεσμα των 12390 ελέγχων τήρησης των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό που διενήργησε παγκύπρια από τις 6 σήμερα το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, στους 904 ελέγχους υποστατικών, παγκύπρια, προέκυψαν 4 καταγγελίες.

19:35 - Συνολικά 20 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 20 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις επτά απόψε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από τους 20 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σήμερα δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε για κορωνοϊό ήταν αρνητικά. Ο ασθενής μεταφέρθηκε σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς από το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας- Κέντρο Διαλογής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ασθενής 55 ετών, θετικός σε κορωνοϊό, με χαρακτηριστικές ακτινολογικές αλλοιώσεις στους πνεύμονες, όπως διαφάνηκαν στην αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε. Ο ασθενής βρίσκεται σε σταθερή κλινική κατάσταση αλλά χρήζει χορήγησης οξυγόνου.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύθηκαν 123 ασθενείς και δόθηκαν 92 εξιτήρια.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται συνολικά 61 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

19:30 - Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίζει για το κρούσμα σε κατάστημα εταιρίας

18:50 - Τουρκία: 126 νέοι θάνατοι - Συνολικά 1.769

Κατά 4.353 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο, ενώ καταγράφηκαν 126 νέοι θάνατοι, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στη χώρα από τον νέο κορωνοϊό να ανέρχεται σε 1.769, έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα.

Το σύνολο των κρουσμάτων από τον ιό ανέρχεται σε 78.546, είπε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Συνολικά, 8.631 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

18:25 - Κύπρος - Έξι κρούσματα εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ - Όλες οι πληροφορίες

18:05 - Ελλάδα: 17 νέα κρούσματα - 108 νεκροί

18:00 - 15 νέα κρούσματα στην Κύπρο  από σύνολο 3,241 εργαστηριακών αναλύσεων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

4 κρούσματα από το πρόγραμμα των 20 χιλιάδων αναλύσεων

3 από ιχνηλάτηση

2 από εργαστήρια των νοσοκομείων

Δεν εντοπίστηκε κρούσμα από την ιδιωτική πρωτοβουλία

6 κρούσματα από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ

«Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών σχηματίζουν εικόνα που μας ικανοποιεί. Είναι το αποτέλεσμα των στερήσεων σας. Επαναλαμβάνω την παράκληση να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε πετύχει» ανέφερε ο κύριος Κωστρίκης.

Διασωληνωμένοι βρίσκονται 9 ασθενείς. 

17:55 - Ασθενής με κορωνοϊό μεταφέρθηκε από την Πάφο στο ΓΝ Αμμοχώστου

Μεταφέρθηκε το απόγευμα από το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας- Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου στο ΓΝ Αμμοχώστου, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς, ασθενής 55 ετών, θετικός σε κορωνοϊό, με χαρακτηριστικές ακτινολογικές αλλοιώσεις στους πνεύμονες, όπως διαφάνηκαν στην αξονική τομογραφία που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου.

Σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη, Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου (Covid-19), ο ασθενής βρίσκεται σε σταθερή κλινική κατάσταση αλλά χρήζει χορήγησης οξυγόνου.

Στο Θάλαμο ύποπτων περιστατικών Covid-19 , συνεχίζουν να νοσηλεύονται 9 ασθενείς, 5 άνδρες, ηλικίας 40 μέχρι 77 και 4 γυναίκες ηλικίας 53 μέχρι 83, σε αναμονή των αποτελεσμάτων της εξέτασης τους από το Ινστιτούτο Γενετικής.

Στο μεταξύ, ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Γενετικής, νωρίτερα σήμερα, συζήτησαν τρόπους ταχύτερης έκδοσης των αποτελεσμάτων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με σκοπό την ταχύτερη διακίνηση τους από την Κλινική νοσηλείας.

17:15 - Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Κινέζο ομόλογό του

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε, σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας κ. Wang Yi.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Yi, αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 στις δυο χώρες, όπως επίσης, για την εξάπλωση της νόσου σε παγκόσμιο επίπεδο και τις επιπτώσεις που αυτή προκαλεί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχαριστίες για την σημαντική βοήθεια που η Κίνα προσφέρει για αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ, από δικής του πλευράς, ο κ. Yi επανέλαβε την ετοιμότητα της Κίνας για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της βοήθειας προς την Κύπρο, όπως επίσης και την ετοιμότητα του Πεκίνου να μοιραστεί με τις αρμόδιες Κυπριακές Αρχές τις εμπειρίες Κινέζων ιατρών ως προς τις βέλτιστες πρακτικές για πλήρη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Yi για να επισκεφθεί την Κίνα το προσεχές διάστημα.

16:45 - Σε ποια θερμοκρασία σκοτώνεται ο κορωνοϊός

15:30 - Αναλυτής PCR θα λειτουργεί από σήμερα στο ΓΝ Λάρνακας

Αναλυτής PCR θα λειτουργεί από σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας «από σήμερα 17 Απριλίου θα λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αναλυτής PCR για ταχεία ανίχνευση του γονιδιόματος του κορωνοϊού».

Προστίθεται ότι «η εξέταση αυτή θα γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις και θα αφορά εσωτερικούς ασθενείς, καθώς και ασθενείς στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών με υψηλή υποψία, που για κάποιους λόγους χρήζουν άμεσης διάγνωσης».

15:00 - Οδηγίες στην Αστυνομία για αυξημένα περίπολα κατά την εορταστική περίοδο, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Οδηγίες στην Αστυνομία για αυξημένα περίπολα στους υπεραστικούς δρόμους, σε όλη την εορταστική περίοδο, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

“Έχω δώσει ρητές οδηγίες στην Αστυνομία για αυξημένα περίπολα στους υπεραστικούς δρόμους, σε όλη την εορταστική περίοδο. Δεν πάμε στα εξοχικά. Προσευχόμαστε και γιορτάζουμε τα Πάθη και την Ανάσταση στα σπίτια μας. Καλή δύναμη και υπομονή. Θα τα καταφέρουμε!”, έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Σαββίδης.

14:20 - Το ωράριο υπεραγορών και καταστημάτων μέχρι την Τρίτη

13:57 - Έκκληση ΠΑΣΥΝΟ στο κοινό ενόψει Πάσχα να τηρήσει τις οδηγίες για COVID-19

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία του Πάσχα, εκφράζει απεριόριστη ευγνωμοσύνη στον κάθε νοσηλευτή και την κάθε νοσηλεύτρια, στις μαίες και επισκέπτριες υγείας, που δίνουν πραγματικές μάχες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να παραμείνουν χαμηλά τα ποσοστά διάχυσης του COVID – 19."Είμαστε υπερήφανοι για σας. Πάντοτε ήμασταν, αλλά αυτή τη φορά ακόμη περισσότερο», αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ, κάνοντας παράλληλα έκκληση προς τον κυπριακό λαό να τηρήσει τις οδηγίες που δίνονται, να κάνει υπομονή και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα. "Οι νοσηλευτές της Κύπρου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη μάχη κατά του COVID - 19, αγωνίζονται, παλεύουν, άλλοτε με περιορισμένα υλικοτεχνικό εξοπλισμό κι πλέον με περισσότερα μέσα. Θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στον κάθε νοσηλευτή και την κάθε νοσηλεύτρια, στις μαίες και επισκέπτριες υγείας, που δίνουν πραγματικές μάχες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να παραμείνουν χαμηλά τα ποσοστά διάχυσης του ιού", σημειώνει η ΠΑΣΥΝΟ.

13:46 - Ολοκληρώθηκαν οι επιδοτούμενες δειγματοληψίες στη Λευκωσία, λέει η NIPD Genetics

Οι επιδοτούμενες δειγματοληψίες για τον Covid-19 στη Λευκωσία ολοκληρώθηκαν, ενώ συνεχίζουν να διεξάγονται στις υπόλοιπες επαρχίας και τα σημεία στελεχώθηκαν με επιπλέον προσωπικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η NIPD Genetics.

Στη Λευκωσία, όπως αναφέρει περαιτέρω, συνεχίζονται ωστόσο κανονικά οι δειγματοληψίες πέραν του κρατικού προγράμματος.

"Η διενέργεια των επιδοτούμενων δειγματοληψιών για τον Covid-19 στη Λευκωσία, που ανέλαβε η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος των 20,000 εργαστηριακών εξετάσεων που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας, έχει ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου, δεν θα προβεί σε άλλες δειγματοληψίες που επιδοτούνται από το κράτος στη Λευκωσία", αναφέρει συγκεκριμένα και διευκρινίζεται ότι διενεργούνται κανονικά δειγματοληψίες στα εργαστήριά της στην πρωτεύουσα και στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ, πέραν του κρατικού προγράμματος.

12:30 - Ετοιμάζει ιστοσελίδα για τον κορωνοϊό η κυβέρνηση

11:30 - Εντεκα άνθρωποι υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά έντεκα άνθρωποι υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
Οι δέκα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ένα άτομο βρίσκεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.Εν τω μεταξύ, πεντακόσια περίπου άτομα από το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας έδωσαν μέχρι σήμερα δείγμα για διενέργεια εξέτασης κορωνοϊού.Την ίδια ώρα συνεχίζεται και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, η δειγματοληψία στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο του προγράμματος για εργαστηριακή εξέταση 20,000 εργαζομένων σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την Εθνική Φρουρά.

11:20 - Στα όρια πληρότητας ο Θάλαμος Υπόπτων Περιστατικών, ενήμερος ο ΟΚΥπΥ, λέει ο Δρ Μουτήρης

Πρόβλημα πληρότητας του Θαλάμου Υπόπτων Περιστατικών Covid – 19, θέτει ο Δρα Ιωσήφ Μουτήρης, Επιστημονικός Διευθυντής του ΓΝ Πάφου (Covid – 19). Στον Θάλαμο νοσηλεύονται μέχρι αυτή την στιγμή, εννέα ασθενείς, ενώ το όριο είναι δέκα.Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών υποβάλλονται σε εξέταση για τον κορωνοϊό και πως πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος τους που πρέπει να είναι αρνητικό, δεν μπορούν να πάρουν εξιτήριο.Συγκεκριμένα, ανέφερε πως μέχρι στιγμής νοσηλεύονται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου, πέντε άνδρες, ηλικίας 40 μέχρι και 77 ετών, και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 53 μέχρι και 83 ετών.

11:00 - Κρούσματα και σε κατάστημα της Cyta - Πού αλλού

10:20 - Πόσοι πήραν λαπόρτο το τελευταίο 12ωρο - Ποια πόλη «κυριαρχεί»

10:15 - Αντιπαράθεση στα κατεχόμενα, με αναφορές σε «παρανομία» από τον Τατάρ για τα φάρμακα

09:45 - Ολοκληρώθηκε ο επαναληπτικός έλεγχος 472 επαγγελματιών υγείας Νοσοκομείων Πάφου - Π. Χρυσοχούς

Συγκεντρωτικά, τις δύο ημέρες, την Τετάρτη και την Πέμπτη, έγιναν δειγματοληψίες από 472 επαγγελματίες υγείας των δύο νοσοκομείων. Στο ΓΝ Πάφου – Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ υποβλήθηκαν σε εξέταση την 1η ημέρα 294 επαγγελματίες υγείας- προσωπικό του ΟΚΥπΥ και τη 2η ημέρα 178 επαγγελματίες υγείας.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, στα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου, τα μέλη του προσωπικού του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς ήσαν όλα αρνητικά, εκτός από τα τρία επιβεβαιωμένα περιστατικά, που σχετίζονται με το κρατικό νοσηλευτήριο της Πόλης Χρυσοχούς και που είχαν εντοπιστεί πριν από την πρώτη δειγματοληψία.Στο μεταξύ, οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου με λοίμωξη του αναπνευστικού, εκ των οποίων τέσσερις άνδρες ηλικίας 40 μέχρι 77 ετών και τέσσερις γυναίκες ηλικίας 53 μέχρι και 83 ετών.

09:00 - Οι ΗΠΑ μετρούν 4.491 νεκρούς σε μια μέρα αλλά ο Τραμπ αίρει τους περιορισμούς

08:28 - Τους βρήκε η Αστυνομία μέσα σε εκκλησία – Πληρώνουν την παρακοή

08:00 - Τραγωδία στην Βρετανία - 200 Κύπριοι νεκροί από κορωνοϊό

07:30 - Έφθασε στην Κύπρο η 3η παρτίδα εξοπλισμού και αναλώσιμων από την Κίνα

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση