ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία στην Βρετανία - 200 Κύπριοι νεκροί από κορωνοϊό

Θρηνεί η κυπριακή κοινότητα της Βρετανίας

Σε 200 ανεβάζει τον αριθμό των Κυπρίων της Βρετανίας που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ο νεότερος απολογισμός που δημοσιεύει η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Παροικιακή».

Βασιζόμενη σε στοιχεία από τοπικά νοσοκομεία, εκκλησίες, τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, την κοινότητα, γραφεία τελετών και αγγελίες θανάτου η εφημερίδα αναφέρει πως σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα 25 Ελληνοκύπριοι και δέκα Τουρκοκύπριοι του Λονδίνου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από τον ιό.

Συνολικά στη βρετανική πρωτεύουσα έχουν χαθεί 120 Ελληνοκύπριοι, 65 Τουρκοκύπριοι και ένας Μαρωνίτης Κύπριος της παροικίας.

Ανάμεσα στα νέα θύματα του κορωνοϊου είναι τέσσερις Κύπριοι που έχουν πεθάνει στο Μπέρμιγχαμ, τρεις στο Γουέστον-σούπερ-Μέιρ, ένας στο Ντάρμπι, ένας στο Λόουστοφτ, ένας στο Κέμπριτζ, ένας στο Τσέλτεναμ, ένας στο Λίβερπουλ, ένας στο Λούτον και ένας στο Σάουθεντ.

Η παροικιακή εφημερίδα σημειώνει ότι αριθμός των θανάτων είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τον υπολογιζόμενο πληθυσμό της παροικίας.

Απευθύνει επίσης έκκληση προς τα μέλη της παροικίας να σεβαστούν τους όρους περιορισμού των μετακινήσεων αυτό το Πάσχα, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X