ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Μονοψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

24news team

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός ανήλθε στα 889, (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 15.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:00 - Γαλλία-Covid-19: Στους 25.987 οι νεκροί, μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων

Οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία ανέρχονται πλέον στους 25.987, καθώς άλλοι 178 άνθρωποι προστέθηκαν στη μακριά λίστα των θυμάτων τις τελευταίες 24 ώρες. Ο αριθμός αυτός πάντως είναι ο μικρότερος που έχει καταγραφεί τις τέσσερις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αρχίσει να αίρει την καραντίνα από την Δευτέρα, 11 Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έπεσε στους 2.961 (-186). Είναι η πρώτη φορά από τις 25 Μαρτίου ότι οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ μειώνονται κάτω από τους 3.000.

Έχει μειωθεί επίσης στους 23.208 (από 23.983) ο συνολικός αριθμός των ασθενών σε νοσοκομεία. Στην κορύφωση της επιδημίας , στις 8 Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είχαν φτάσει τους 32.292 και εκείνοι που είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ τους 7.148.

21:15 - 149 τα θύματα στην Ελλάδα - Κατέληξε 67χρονος στη Λάρισα

Ενας ακόμη άνδρας κατέληξε στη χώρας μας από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 149.

Σύμφωνα με το larissanet, το βράδυ της Πέμπτης, κατέληξε 67χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας έδινε για πολλές εβδομάδες «μάχη» με τον κορωνοϊό.

Ο άνδρας είναι το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στη Λάρισα. Πριν από τρεις ημέρες, 50χρονος Ρομά από τη Νέα Σμύρνη έχασε τη ζωή του, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ του ΠΓΝΛ.

20:10 - Κανένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 στα κατεχόμενα την Πέμπτη

Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, ανακοίνωσε ότι από 1.415 τεστ που έγιναν δεν βρέθηκε κανένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 108, ενώ ένας ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ PCR για 21 άτομα που εμφανίστηκαν χθες ότι είναι θετικοί βάσει των γρήγορων τεστ.

Σύμφωνα με τον κ. Πιλλί, 34 άτομα που υποβλήθηκαν σε γρήγορα τεστ εντοπίστηκαν ότι είναι θετικοί και θα υποβληθούν και σε τεστ PCR.

20:05 - Τι λέει ο ΠΟΥ για το άνοιγμα των σχολείων

20:00 - Βρετανία: Ακόμα 539 θάνατοι από κορωνοϊο

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 539 το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, φτάνοντας πλέον τους 30.615, σύμφωνα με τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 5.614 φτάνοντας τα 206.715, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών του κορωνοϊού έχει πέσει κατά 16% την τελευταία εβδομάδα σε 12.692.

19:40 - Ποια συμπτώματα αντιμετώπισαν οι Κύπριοι ασθενείς

18:49 - Κύπρος: Ποια επαγγέλματα «χτύπησε» ο κορωνοϊός (Πίνακας)

18:00 - Έξι νέα κρούσματα - Όλες οι πληροφορίες

16:40 - Διενέργεια 20.000 δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων στα σχολεία

 Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε σήμερα Απόφαση για τη διενέργεια δειγματοληπτικών διαγνωστικών ελέγχων σχετικά με τη νόσο SARS-CοV-2 στο εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολείων και μαθητές/μαθήτριες. Η Απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για όσο γίνεται ασφαλέστερη από υγειονομικής άποψης επιστροφή στα σχολεία.

Σύμφωνα με την Απόφαση, ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακών ελέγχων που θα διενεργηθούν θα είναι 20.000. Περίπου το ένα τρίτο θα γίνει σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολείων και τα άλλα δυο τρίτα στον μαθητικό πληθυσμό.

Για τους εκπαιδευτικούς και το άλλο προσωπικό των σχολικών μονάδων που θα υποβληθούν δειγματοληπτικά στην εξέταση, θα γίνουν διευθετήσεις από τη διεύθυνση κάθε σχολείου προκειμένου να μεταβούν σε εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο. Οι μαθητές και μαθήτριες που θα συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα, κατόπιν έγκρισης των γονέων/κηδεμόνων τους, θα υποβάλλονται σε εξέταση στους σχολικούς χώρους από κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας.

16:20 - Ενισχύεται ο εργαστηριακός έλεγχος ομάδων του πληθυσμού

Στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση για την ενίσχυση του ελέγχου του γενικού πληθυσμού, το Υπουργικό Συμβούλιο με σημερινή του απόφαση, ενέκρινε πρόταση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας για τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου σε 20,000 μαθητές και προσωπικό στις σχολικές μονάδες σε παγκύπρια βάση.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για εργαστηριακό έλεγχο 20,000 εργαζόμενων σε θέσεις εξυπηρέτησης κοινού σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά την 1η φάση της στρατηγικής της σταδιακής άρσης των περιορισμών. Στο πρόγραμμα δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης οι εργαζόμενοι σε χώρους εστίασης που δεν ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή επαναλειτούργησαν για υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης, υπηρεσίες ταχείας εξυπηρέτησης από το παράθυρο και παραλαβής (delivery / drive-through / take-away).

Επιπρόσθετα με τα προγράμματα που υλοποιούνται στοχευμένα σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε καθημερινή βάση, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και, κατ’ επέκταση, την απομόνωση των ατόμων αυτών, ώστε να περιοριστεί και η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η ενίσχυση του ελέγχου στον γενικό πληθυσμό, έτσι ώστε να συλλεχθούν επαρκή επιδημιολογικά δεδομένα, για την ορθή αξιολόγηση της στρατηγικής για επάνοδο στην κανονικότητα και την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας.

15:50 - Εξιτήριο σήμερα στον τελευταίο ασθενή με κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Ο τελευταίος ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας πήρε σήμερα εξιτήριο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, ο «υφυπουργός υγείας», Αλί Τσιαϊγκιούρ ο τελευταίος αυτός ασθενής πήρε το εξιτήριο το πρωί σήμερα και η ειδική μονάδα κορωνοϊού στο νοσοκομείο είναι πλέον άδεια. Ωστόσο, όπως επίσης μεταδίδεται, η μονάδα θα παραμείνει με το ειδικό καθεστώς για ασθενείς με κορωνοϊό.

Τα τελευταία κρούσματα του ιού στα κατεχόμενα καταγράφηκαν στις 17 Απριλίου. Εκτοτε έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι διαγνωστικοί έλεγχοι, με γρήγορα τεστ και PCR, αλλά κανένα κρούσμα δεν εντοπίστηκε.

15:30 - Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στις ηλεκτρονικές αιτήσεις του Υπουργείου Εργασίας

Αποκαταστάθηκαν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα για την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι "οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα Ειδικά Σχέδια που αναρτήθηκαν χθες, 6/5/2020, στην ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy (Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών, Ειδικό Επίδομα Ασθένειας και Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων) μπορούν να συμπληρώνονται και να υποβάλλονται κανονικά από τους ενδιαφερομένους".

14:00 - Εννιά διαφορετικές κλινικές μελέτες για εμβόλια έναντι του COVID-19

Εννιά διαφορετικές κλινικές μελέτες που αφορούν σε εμβόλια έναντι του COVID-19, με διαφορετική σύνθεση που βασίζονται σε διαφορετικές τεχνολογίες, βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως φαίνεται στον επίσημο ιστότοπο για τις κλινικές μελέτες, clinicaltrials.gov.

Προς το παρόν οι περισσότερες είναι στην αρχική φάση, όπου εξετάζεται η ασφάλεια σε υγιείς εθελοντές.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευστάθιος Καστρίτης και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων για τον SARS-CoV-2.

Αναφέρουν ότι, σήμερα βρίσκονται σε ανάπτυξη και υπό διερεύνηση πολλοί διαφορετικοί τύποι εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2. Oρισμένα από αυτά βασίζονται σε τεχνολογίες DNA ή RNA (παράγουν δηλαδή κομμάτια του ιού μετά τον εμβολιασμό, μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό ώστε να ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό).

Άλλα βασίζονται σε ανασυνδυασμένες υπομονάδες που περιέχουν ιϊκούς επίτοπους, άλλα βασίζονται σε φορείς με βάση απενεργοποιημένο αδενοϊό και άλλα σε χορήγηση κεκαθαρμένου αδρανοποιημένoυ ιού.

13:30 - Ένας ασθενής διασωληνωμένος παραμένει στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού

13:00 - Κύπρος: Πακέτο στήριξης οικονομίας - Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι

12:15 - Yπ. Μεταφορών: Εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης για τη σταδιακή άρση των μέτρων στα αεροδρόμια. Το Υπουργικό ένέκρινε πρόταση όπως συσταθεί διυπουργική επιτροπή με πρόεδρο τον υπουργό Μεταφορών και μέλη άλλους υπουργούς.

12:10 - YΠΟΙΚ: Νέο πακέτο στήριξης οικονομίας - Χορηγία σε μικρές επιχειρήσεις - Μείωση ενοικίων με φορολογικές ελαφρύνσεις

11:40 - Τι γίνεται εάν έχουμε κρούσμα σε σχολείο της Κύπρου

11:20 - «Έπεσε» η πλατφόρμα όπου γίνονται οι αιτήσεις για τα ειδικά επιδόματα

10:00 - Εντεκα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

09:00 - Έτοιμες οι αιτήσεις για τα νέα σχέδια στήριξης για τον κορωνοϊό

08:30 - Στο Υπουργικό η διαφοροποιημένη πρόταση για κρατικές εγγυήσεις

08:10 - Από μας θα εξαρτηθεί αν θα διαψευσθούν οι προβλέψεις της Κομισιόν, λέει ο ΥΠΟΙΚ

08:00 - Ξεπέρασε τα 3,8 εκ. ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 παγκόσμια, στις ΗΠΑ το ένα τρίτο

07:20 - Κύπρος - Διακίνηση: Πόσοι καταγγέλθηκαν σε 12 ώρες - Η πόλη χωρίς ούτε μία καταγγελία

07:10 - Ξεπέρασαν τις 2 χιλιάδες την Τετάρτη οι νεκροί στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού, πάνω από 73 χιλιάδες συνολικά

07:00 - Τριάντα δύο ασθενείς στο ΤΑΕΠ, εκατόν τριάντα οκτώ στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X