ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κύπρο - Στα 595 το σύνολο

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ωστόσο, συνεχίζεται η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Οι ειδικοί του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής (10/4), άλλα 31 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των ασθενών που νόσησαν ή νοσούν από τον νέο ιό, να ανέρχονται στους 595.

Tα θύματα της πανδημίας είναι μέχρι στιγμής 10.

Στο μεταξύ, την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Υγείας, Εξωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στις αποφάσεις για επαναπατρισμό φοιτητών και εργαζομένων, τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων αλλά και τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, ενώ ιδιαίτερα αναφορά έκανε στις συναθροίσεις ενόψει του Πάσχα.

Θυμίζουμε πως από τις 31/3, τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. 

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

22:00 - Τα συμπτώματα που είχαν ασθενείς με κορωνοϊό στην Κύπρο

21:20 - Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί από τον COVID-19 σε όλο τον κόσμο

Οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα τον Δεκέμβριο, ξεπέρασαν σήμερα τους 100.000 σε όλο τον κόσμο και σχεδόν το 70% των θυμάτων καταγράφεται στην Ευρώπη, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

21:00 - Εισφορά €1 εκ. από ΚΤΚ προς το Υπουργείο Υγείας

Σε εισφορά ύψους €1 εκ. προς το Υπουργείο Υγείας για αγορά αναλώσιμων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΚΤΚ, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, αποφάσισε την εισφορά ποσού ύψους €1 εκ. προς το Υπουργείο Υγείας. Σκοπός της εισφοράς είναι η αγορά αναλώσιμων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.«Η ΚΤΚ, από την πρώτη στιγμή, και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, λαμβάνει σειρά μέτρων για στήριξη των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και της οικονομίας γενικότερα», αναφέρεται περαιτέρω.

20:15 - Με πτήση της Cyprus Airways επαναπατρίστηκαν απόψε 107 περίπου Κύπριοι

20:00 - Εξι εξιτήρια δόθηκαν σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Τα εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. Τέσσερις από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.Δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.Σημειώνεται ότι το ένα εξιτήριο δόθηκε σε άτομο που νοσηλευόταν στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Αναφοράς με αναπνευστική υποστήριξη.

19:15 - Ασθενής από τον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών ΓΝ Πάφου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από τη διεύθυνση του ΓΝ Πάφου, πρόκειται για 85χρονη που είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας- Κέντρο Διαλογής του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης από την Πόλη Χρυσοχούς με δύσπνοια και πυρετό και με βεβαρημένο ιστορικό.Ακολούθως νοσηλεύτηκε στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών.Η 85χρονη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαγνώστηκε με πνευμονία, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε για παρακολούθηση και για τα περαιτέρω στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Νοσοκομείου Λεμεσού.Στην 85χρονη έχει γίνει η σχετική δειγματοληψία για διενέργεια εξεταστικής διάγνωσης για κορωνοϊό.

18:40 - Η καμπύλη των κρουσμάτων μέχρι στιγμής (Πίνακες)

18:35 - Kωστρίκης: Τι είπε για τα κρούσματα σε υπεραγορές

18:30 - Live διάσκεψη τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

18:00 - 31 κρούσματα στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα ΕΔΩ

17:55 - Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Κύπρο

17:46 - Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Παιδείας με τη Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο και μέλη της Γραμματείας της ΟΛΤΕΚ μέσω του προγράμματος MS Teams στη διάρκεια της οποίας έγινε πλήρης ενημέρωση για τρέχοντα θέματα και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων. Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη ο Υπουργός πραγματοποίησε ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις με τις Γραμματείες της ΟΕΛΜΕΚ και της ΠΟΕΔ. Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα των Παγκυπρίων, προαγωγικών και των απολυτήριων εξετάσεων και της ύλης των εξετάσεων, ιδιαίτερα για την Γ΄ τάξη των Τεχνικών Σχολών. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σημειώθηκαν παράλληλα οι εκπαιδευτικές ανάγκες, κυρίως για τα εργαστηριακά μαθήματα, που προκύπτουν λόγω της αναστολής φοίτησης των μαθητών και μαθητριών.

 

17:40 - Με ασπίδα προστασίας οι αστυνομικοί στους ελέγχους

17:27 - Η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής συζητά την Τρίτη με τον ΥΠΕΣ τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας

Την Τρίτη στις 11.00 συνέρχεται με τηλεδιάσκεψη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή για τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών προς αντιμετώπιση και ανάσχεση της πανδημίας που προκλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με την πανδημία.Όπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελένη Μαύρου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη δίμηνη παράταση στην έναρξη επιβολής επιβαρύνσεων επί των οφειλομένων τελών στα αποχετευτικά, που ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο και ζητήθηκε από τη Βουλή να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος.Η Επιτροπή θα συζητήσει το νομοσχέδιο, ώστε σε περίπτωση που η Ολομέλεια της Βουλής, που θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρία στις 17.00 αποφασίσει να αποδεκτεί την ψήφιση με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος, αυτό να τεθεί σε ψηφοφορία.

17:15 - Ξεκινούν τα τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους - Ποιοι έχουν προτεραιότητα

16:40 - Διαβούλευση Επιτροπής της Βουλής με Υπ. Εργασίας τη Δευτέρα για τα εξαγγελθέντα σχέδια και μέτρα

Συνέρχεται τη Δευτέρα στις 11.00 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, η οποία θα έχει διαβούλευση με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Φακοντής, κατά τη συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει διαβούλευση των μελών της Επιτροπής με την Υπουργό Εργασίας για τα σχέδια και τα νέα μέτρα στήριξης των εργοδοτουμένων, των αυτοεργοδοτουμένων και των επιχειρήσεων για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

16:05 - Ο Πρόεδρος ενημερώνει Δευτέρα τα κόμματα για οικονομία, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Κούσιος

16:00 - Εργαζόμενοι σε υπεραγορές και φούρνους ανάμεσα στα νέα κρούσματα

15:30 - Καθορισμό τιμών τεστ για κορωνοϊό με διάταγμα, ζητά ο Δήμαρχος Πάφου, αναφερόμενος σε υπερκέρδη

14:55 -  Περιστατικό κορωνοϊού στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Την ύπαρξη ενός περιστατικού κορωνοϊού, που αφορά μέλος της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο ασθενής ανέφερε ελαφριά συμπτώματα και απομονώθηκε άμεσα μετά που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Το άτομο αυτό παρακολουθείται τώρα από ιατρικό προσωπικό και άρχισε διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του για αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Σημειώνεται ακόμη πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ εργάζεται στενά μαζί με τις αρχές για να διασφαλίσει αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων για πρόληψη και μετριασμό του κινδύνου από τον COVID-19.

Αναφέρεται πως σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές από τον ΓΓ του ΟΗΕ και τα μέτρα που έχουν εισαχθεί από τις εθνικές αρχές, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλο το πολιτικό προσωπικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, από τα μέσα Μαρτίου, να εργάζεται από σπίτι.

Επίσης από τις 4 του Απρίλη ο ΓΓ έχει αναστείλει όλες τις μετακινήσεις και αποστολές όλων των ειρηνευτών σε όλες τις ειρηνευτικές αποστολές των ΗΕ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Επίσης τονίζεται πως από την αρχή της εκδήλωσης της επιδημίας στην Κύπρο, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έθεσε σε ισχύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού και της ευρύτερης κοινότητας και έχει εντατικοποιήσει αυτά τα μέτρα για να διασφαλίσει συνέχιση της λειτουργίας της και αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Τέλος αναφέρεται πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ στέκεται αλληλέγγυα με τον κόσμο σε όλο το νησί κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην Κύπρο στον μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων της.

14:50 - Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι απολυμάνσεις για κορωνοϊό και ψεκασμοί για καταπολέμηση κουνουπιών

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι απολυμάνσεις για κορωνοϊό και ψεκασμοί για καταπολέμηση κουνουπιών.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι ταυτόχρονα με τις απολυμάνσεις που γίνονται για καταπολέμηση του κορωνοϊού, συνεχίζονται και οι ψεκασμοί εναντίον των κουνουπιών. Συγκεκριμένα ψεκάζονται, τα στάσιμα νερά σ’ όλη την πόλη, σχάρες ομβρίων νερών, ανοικτά κανάλια ομβρίων και οι περιοχές των Αλυκών».

Προστίθεται ότι «λόγω της φετινής πολυομβρίας και την αυξανόμενη ροή των χειμάρρων (Καμάρων, Παλιού Σκοπευτηρίου, Τεκκέ) οι οποίοι μεταφέρουν οργανικές ουσίες στις λίμνες, δημιουργήθηκαν ιδανικές συνθήκες εντός των αλόφυτων και των καλαμιώνων για την εκκόλαψη των κουνουπιών. Ηδη παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη στην περιοχή του Spyros beach, του Τεκκέ, του Παλιού Σκοπευτηρίου και των Καμάρων μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών (παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο)».

Οι περιοχές αυτές συνεχίζει η ανακοίνωση «ψεκάζονται από τα συνεργεία του Δήμου τα οποία ενισχύονται με το αεροπλάνο του Τμήματος Δασών για κάλυψη της δύσβατης περιοχής των Καμάρων μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών».

Ωστόσο σημειώνεται «επειδή αρκετοί δημότες τηλεφωνούν στο Δήμο Λάρνακας και ζητούν να μάθουν για το εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται για τον αεροψεκασμό και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των ανθρώπων αλλά και του περιβάλλοντος, η Υγειονομική Υπηρεσία αναφέρει ότι στην προστατευόμενη περιοχή των Αλυκών χρησιμοποιείται τόσο για επίγειους όσο και εναέριους ψεκασμούς μόνο το βιολογικό παρασκεύασμα που περιέχει τον μικροοργανισμό Bacillus thuringiensis, subsp. israelensis (Bti), που δρα εντός 6 - 24 ωρών στο νερό εναντίων των προνυμφών των κουνουπιών (Aedes sp., Culex sp. και Anopheles sp.)».

14:45 - «Ο φόβος του κορωνοϊού δημιουργεί μειωμένες επισκέψεις στους ιατρούς»

14:25 - Λεμεσός: Σε δίκη οι παμπόνηροι που έστελναν fake sms

13:40 - Στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού δυο επιβεβαιωμένα και ένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού

Διασωληνωμένα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού συνεχίζουν να νοσηλεύονται δυο ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς και ακόμη ένα ύποπτο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, μέχρι σήμερα το μεσημέρι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού είναι επίσης δυο, εκ των οποίων το ένα αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς, ενώ σε 18 ανήλθαν τα ύποπτα περιστατικά.

Στον 1ο όροφο όπου είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δυο ασθενείς με κορωνοϊό και ένα ύποπτο περιστατικό.

Εξάλλου, δυο πολίτες προσήλθαν από χθες για εξέταση στον θάλαμο βραχείας νοσηλείας, που λειτουργεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του ΓΝ Λεμεσού, με τον συνολικό αριθμό ύποπτων περιστατικών που εξετάστηκαν να φτάνει τα δώδεκα.

12:50 - Κύπρος: Έτσι διαμορφώθηκε η καμπύλη κρουσμάτων μέχρι στιγμής (Πίνακες)

Την Πέμπτη (9/4) καταγράφηκαν άλλα 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

- 18 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών,
- 7 άτομα που εντοπίστηκαν από τη διενέργεια επιπλέον 257 εργαστηριακών εξετάσεων πολιτών του Δήμου Αραδίππου, και
- 13 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

12:35 - Φθάνουν ενισχύσεις από την Κίνα - Μάσκες και στολές στο «οπλοστάσιο»

11:50 - Συνολικά 31 άτομα με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 31 άτομα με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι από τους 31 ασθενείς, τρία άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή υποστήριξη, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως πολύ καλή.

Σήμερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ένα άτομο που εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ακόμα αργότερα σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς μία 71χρονη Ε/κ, η οποία νοσηλευόταν στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Πάφου και χθες εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ αναμένεται ότι σήμερα θα δοθούν δύο εξιτήρια και οι ασθενείς θα μεταφερθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Σημειώνεται ότι το ένα εξιτήριο θα δοθεί σε άτομο που νοσηλευόταν στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Αναφοράς με αναπνευστική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έλαβε εξιτήριο ένα άτομο το οποίο μετέβη σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

11:10 - Στην Κύπρο το βράδυ 107 επαναπατρισθέντες με πτήση της Cyprus Airways

Φθάνουν το βράδυ στην Κύπρο 107 άτομα, Κύπριοι πολίτες και μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία, με πτήση της Cyprus Airways.

Ανακοίνωση από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα αφιχθούν σήμερα 107 επαναπατρισθέντες, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό με την πτήση της Cyprus Airways.

Το αεροσκάφος θα αναχωρήσει από το Αννόβερο και θα φθάσει μέσω Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 18.40.

Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών κατέστη δυνατό να συγκεντρωθούν στο Αννόβερο της Γερμανίας για να ταξιδέψουν προς την Θεσσαλονίκη 53 άτομα προερχόμενα από τις ακόλουθες χώρες: 36 από την Γερμανία, 7 από τη Σαουδική Αραβία, 3 από την Ελβετία, 2 από την Ολλανδία, 2 από την Δανία, 2 από την Πολωνία και 1 από τη Γαλλία.

Στην Θεσσαλονίκη θα επιβιβαστούν στο συγκεκριμένο αεροσκάφος 54 επαναπατρισθέντες από την Ελλάδα.

Η πτήση από το Αννόβερο προς την Λάρνακα είναι προσφορά της Τράπεζας Κύπρου και της εταιρείας πετρελαιοειδών Petrolina που παραχώρησε τα καύσιμα για τη διενέργεια της εν λόγω πτήσης. Η Κυβέρνηση ευχαριστεί δημόσια τις εταιρείες για την ευγενή προσφορά τους.

10:45 - Ελλάδα - 89 οι νεκροί - Πέθανε 67χρονη στο «Ασκληπιείο»

Τους 89 έφτασαν το πρωί της Παρασκευής οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό καθώς όπως έγινε γνωστό στη θλιβερή λίστα προστέθηκε μια 67χρονη γυναίκα.

Η άτυχη 67χρονη νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας όπου και κατέληξε.

Το βράδυ της Πέμπτης είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο συμπολίτες μας, ένας 79χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα και μια 86χρονη.

Ο 79χρονος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η 86χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο 79χρονος κατοικούσε στη Μεσοποταμία η οποία βρίσκεται σε καραντίνα και όπως έγινε γνωστό στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

10:35 - Συνολικά 25 άτομα με συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονται σήμερα στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά 25 άτομα με συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι 24 ασθενείς με συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ένα άτομο βρίσκεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ενα άτομο, από τα χθεσινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και νοσηλευόταν στη Χειρουργική Κλινική, εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε για περαιτέρω νοσηλεία, στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν επτά άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, από το σύνολο των 257 δειγμάτων που λήφθηκαν από δημότες της Αραδίππου την Τρίτη 7 Απριλίου.

Την ίδια ώρα 12 ασθενείς οι οποίοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα, βρίσκονται στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, όπου θα παραμείνουν μέχρι την αρνητικοποίηση των επαναληπτικών εξετάσεων τους.

09:50 - Πέντε συνολικά πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις μεταφέρουν επιβάτες σε Κύπρο και εξωτερικό

Δύο αφίξεις και τρεις αναχωρήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιούνται σήμερα μεταφέροντας επιβάτες από και προς την Κύπρο, που εγκλωβίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μία πτήση της Georgian Airways έφτασε γύρω στις 08.00 το πρωί από την Τιφλίδα μεταφέροντας περίπου 13 άτομα.

Γύρω στις 18.40 απόψε φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πτήση της Cyprus Airways που θα ξεκινήσει από το Ανόβερο της Γερμανίας και με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, θα μεταφέρει 107 περίπου επιβάτες.

Πρόκειται για Κύπριους που ήταν επιδοματικοί ασθενείς του κράτους και βρίσκονταν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού για ιατρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα θα φτάσουν στην Κύπρο ένας επιβάτης από τη Γαλλία, 36 από το Ανόβερο, δύο από τη Δανία, τρεις από την Ελβετία, δύο από την Ολλανδία, δύο από την Πολωνία, επτά από τη Σαουδική Αραβία και 54 από τη Θεσσαλονίκη.

Οσον αφορά τις αναχωρήσεις λίγο πριν τις δέκα το πρωί θα απογειωθεί πτήση της Cyprus Airways με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας μεταφέροντας τρεις επιβάτες.

Επίσης πτήση της Georgian Airways για την Τιφλίδα, θα αναχωρήσει γύρω στις 10.20 μεταφέροντας 120 περίπου άτομα, ενώ πτήση της Aeroflot με προορισμό την Αγία Πετρούπολη θα απογειωθεί γύρω στις 14.30 το μεσημέρι και θα μεταφέρει 300 επιβάτες.

Χθες βράδυ έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πτήση της Cyprus Airways από το Heathrow του Λονδίνου, 93 επιβάτες μεταξύ των οποίων 30 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα από τη Γαλλία, 59 από το Ηνωμένο Βασίλειο και έξι από τη Νέα Ζηλανδία.

09:25 - Μητροπολίτης Πάφου: «Να προσεύχονται από τα σπίτια τους»

08:40 - Επαρκής η ποσότητα αναλωσίμων στο ΓΝ Πάφου διαμηνύει η διεύθυνση του και ο ΟΚΥπΥ

Επαρκή χαρακτηρίζει την ποσότητα αναλωσίμων στο ΓΝ Πάφου ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης Επιστημονικός Διευθυντής για COVID – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Ο Δρα. Μουτήρης επιθεώρησε εκ νέου σήμερα την αποθήκη του Νοσοκομείου Πάφου, μετά και τις καταγγελίες συνάδελφων του για έλλειψη ειδών προσωπικής προστασίας των επαγγελματιών υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτήρη υπάρχει η απαραίτητη επάρκεια αναλωσίμων ειδών και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στις αποθήκες του για τους επαγγελματίες υγείας, τους ασθενείς και για το νοσηλευτήριο για οκτώ τουλάχιστον ημέρες.

Εδωσε οδηγίες, όπως ανέφερε , να μεταφερθούν από την κεντρική αποθήκη και άλλα υλικά με στόχο να υπάρχουν πάντα στην αποθήκη υλικά για δέκα τουλάχιστον μέρες.

Εξάλλου και Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας,σε σχετική του ανακοίνωση, διευκρινίζει ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα για κάλυψη των άμεσων αναγκών. Επεσήμανε δε, πως σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες ακολουθούν τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και του ECDC, προβλέπεται η χρήση υποδημάτων εφημερίας/χειρουργείου ή ελαστικές γαλότσες και όχι η χρήση ποδοναριών. 

08:15 - «Σαρώνει» η Αστυνομία - Πρώτη στις καταγγελίες η Λεμεσός

07:40 - Τρεις ασθενείς στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, εκ των οποίων η μία μεταφέρεται σήμερα στο νοσοκομείο Αναφοράς, το ΓΝ Αμμοχώστου, σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή για COVID – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως οι τρεις ασθενείς είναι ένας 78χρονος Ε/κ, μια 71χρονη Ε/κ και ένας 74χρονος Βρετανός. Ο 78χρονος ασθενής – που αποτελεί νέο περιστατικό- και που διακομίσθηκε χτες Πέμπτη στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου με αναπνευστικά προβλήματα, ακολούθως μεταφέρθηκε στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία. Επίσης υπεβλήθη σε δειγματοληψία προκειμένου να διαφανεί εάν είναι θετικός ή αρνητικός στον κορωνοϊό.

Η 71χρονη Ε/κ που επίσης νοσηλεύεται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών εντοπίστηκε χτες θετική στον κορωνοϊό και αναμένεται σήμερα Παρασκευή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αναφοράς που είναι το ΓΝ Αμμοχώστου.

Στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών εξακολουθεί να νοσηλεύεται 74χρονος ασθενής με αναπνευστική δυσχέρεια.

Στο μεταξύ η 80χρονη Ε/κ που νοσηλεύονταν στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών εντοπίστηκε αρνητική στον κορωνοϊό και κατόπιν τούτου μεταφέρθηκε χτες σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω νοσηλεία.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρθηκε και 58χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Ο 58χρονος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά τη σχετική δειγματοληψία που του υπεβλήθη.

07:00 - Τριάντα Κύπριοι «εγκλωβισμένοι» αναχώρησαν από τις ΗΠΑ

Τριάντα μόνιμοι κάτοικοι της Κύπρου αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Ιερσέης με πτήση της United Airlines, με ενδιάμεσο προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου κι απ’ εκεί – μαζί με άλλους 66 - επρόκειτο να επιστρέψουν αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρνακα, με πτήση της Cyprus Airways.

Για 17 άτομα εξέδωσε βεβαιώσεις το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, βάση του διατάγματος της 2ας Απριλίου και της απόφασης του υπουργικού στις 8/4/2020.
Για τα υπόλοιπα 13 άτομα εξέδωσε βεβαιώσεις το προξενικό γραφείο της πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, το οποίο έκανε και τις διευθετήσεις με την αεροπορική εταιρεία για την πτήση.

Ο πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, Μάριος Λυσιώτης, είπε στο ΚΥΠΕ ότι τρία ακόμη άτομα – εργαζόμενοι σε κρουαζιερόπλοια που αποβιβάστηκαν στην Φλόριδα – δεν επιβιβάστηκαν τελικά στην πτήση, λόγω αλλαγής των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, ελπίζει ωστόσο ότι θα διευθετηθεί αναχώρησή τους στις αμέσως επόμενες μέρες.
Ο γενικός πρόξενος στη Νέας Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος ανέφερε ότι τα 17 άτομα που εγκλωβίστηκαν στις ΗΠΑ ενώ βρισκόταν για ιατρικούς σκοπούς, ή προσωρινή εργασία, διέμεναν στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, Νέας Ιερσέης, Κονέκτικατ και Πενσυλβάνιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού προξενείου, στην κυπριακή παροικία της περιοχής της Νέας Υόρκης υπάρχουν τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορωνοϊό και ένας θάνατος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση