ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πιθανόν ασυμπτωματικά τα κρούσματα σε υπεραγορές και φούρνους (vid)

Τι αναφέρουν οι αρμόδιοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, COVID-19, στην Κύπρο ανήλθε στα 595, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής (10/4), για 31 νέα κρούσματα.


Κύπρος: Η καμπύλη των κρουσμάτων μέχρι στιγμής (Πίνακες)


Κατά την ανακοίνωση ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κλήθηκε να απαντήσει για τα περιστατικά που αφορούν εργαζομένους σε υπεραγορές, φούρνους και τράπεζες.

«Είναι εξαιρετικής σημασίας να το έχουμε υπόψη μας αυτό το πράγμα», τόνισε ο Δρ Κωστρίκης, ενώ συνέχισε λέγοντας, «πιθανολογώ, χωρίς να ξέρω την ακριβή απάντηση, ότι αυτά τα άτομα είναι ασυμπτωματικά, είναι άτομα που πιθανόν να έχουν τον ιό και να μην το γνωρίζουν».

Ασυμπτωματικοί ασθενείς

Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς είναι άτομα που δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα και γι' αυτόν τον λόγο μεταδίδουν τον ιό χωρίς καν να γνωρίζουν ότι νοσούν. Αυτός είναι και ο λόγος που η ανησυχία εντείνεται αφού στην κοινότητα πιθανόν να υπάρχουν εστίες μετάδοσης του ιού οι οποίες δεν είναι γνωστές.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υποστηρίζουν ότι η ασυμπτωματική μετάδοση «δεν θεωρείται ως ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού».

Δείτε στο βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X