ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητροπολίτης Πάφου: «Να προσεύχονται από τα σπίτια τους»

Τι ανέφερε ο Πάφου Γεώργιος

Η κατάσταση που ζούμε είναι και δύσκολη και πρωτόγνωρη, ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, καλώντας παράλληλα τους πιστούς, όπως με πίστη στον Θεό να παραμείνουν στα σπίτια τους και να προσεύχονται από εκεί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πάφου Γεώργιος, ανέφερε πως οι τελετές θα γίνονται στην εκκλησία καθημερινά , σημειώνοντας πως από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου, τον Μητροπολιτικό δηλαδή ναό της Πάφου, θα γίνεται και η μετάδοση της θείας λειτουργίας της Κυριακής των Βαϊων και όλα τα βράδια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Καλού Λόγου ακόμα, από το ραδιοφωνικό σταθμό ( Ράδιο Πάφος) .

Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε πως θα περάσει η φετινή χρονιά και θα μπορέσουμε να ξαναπάμε στις εκκλησίες μας υγιείς και να ξαναγιορτάσουμε το Πάσχα του χρόνου.

Δεν είναι κάτι συνέχισε, που είναι άγνωστο στην Εκκλησία, αφού όπως εξήγησε, πολλοί μοναχοί , ασκητές, αναχωρητές, ζούσαν μακριά στην έρημο και όμως μπόρεσαν και έγιναν Άγιοι , χωρίς να έχουν αυτόν τον εκκλησιασμό.

Μας λυπεί σημείωσε, "αυτό το γεγονός, αλλά λέμε ότι δεν άπτεται της σωτηρίας μας", προσθέτοντας πως, "είναι κάτι που θα μας δοκιμάζει απλώς στην πίστη".

Ευχήθηκε τέλος, να περάσουμε με υγεία αυτό το διάστημα, χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση, έστω και με τους περιοριστικούς όρους τους οποίους ζούμε φέτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X