ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Εργαζόμενοι σε υπεραγορές και φούρνους ανάμεσα στα νέα κρούσματα

Εντός της ημέρας ανακοίνωση σχετικά με τα 20 000 δείγματα που θα ληφθούν από εργαζόμενους

Άντρη Θρασυβούλου

Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στους 564.

Όπως πληροφορούμαστε ανάμεσα στα κρούσματα τα οποία ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (9/4), τα οποία έφθασαν τα 38, συγκαταλέγονται και εργαζόμενοι σε φούρνους και υπεραγορές.


«Ανοσία αγέλης» - Κωστρίκης: «Αυτό είναι έγκλημα…» (Ηχητικό)


Οι 20 χιλιάδες δείγματα τα οποία αναμένεται να ληφθούν σε εργαζόμενους παγκύπρια αναμένεται να ρίξουν φως στην εικόνα που παρουσιάζεται και σε ότι αφορά σε πιθανά κρούσματα μεταξύ των ατόμων που συνεχίζουν να εργάζονται.

Όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου έχει αποφασιστεί η διενέργεια 20.000 εργαστηριακών εξετάσεων, που θα ολοκληρωθεί εντός των 20 ημερών σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια, σε παγκύπρια βάση.  Η διενέργεια των εργαστηριακών εξετάσεων θα επιδοτηθεί από το Υπουργείο σε άτομα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα οποία βάσει Διατάγματος, συνεχίζουν να εργάζονται και συνεπώς, έχουν περισσότερες πιθανότητες έκθεσης στον ιό.

Εντός της ημέρας όπως έχουμε πληροφορηθεί αναμένεται σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Ο περιορισμός των κινήσεων, η πρόληψη με τη χρήση προστατευτικών μασκών, η διατήρηση της απόστασης μεταξύ των ατόμων όταν βρίσκονται σε υπεραγορές ή σε φούρνους αλλά και η μη κατάχρηση στην κατ΄ εξαίρεση διακίνηση είναι ανάμεσα στα μέτρα που θα καθορίσουν την πορεία της μετάδοσης του ιού. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση και το διάταγμα του Υπουργού Υγείας όσοι διακινούνται πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους.

 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Άντρη Θρασυβούλου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X