ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Παιδείας: Ασυνείδητοι έδωσαν ψεύτικο πρόγραμμα εξετάσεων

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός ανήλθε στα 891, (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 15.

Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου, η οποία αρχίζει μαθήματα στο σχολείο από τις 11 του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό. (Διαβάστε όλες τις αποφάσεις ΕΔΩ)

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

21:00 - Αυξάνεται ο αριθμός ασθενών που εξυπηρετούνται στα εξωτερικά ιατρεία των ΓΝ Λεμεσού και Πάφου, λέειο ΟΚΥπΥ

20:00 - Κανένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 στα κατεχόμενα την Παρασκευή

19:00 - Τι ζητεί από την ΕΕ ο Καρούσος για το άνοιγμα των αεροδρομίων

18:00  Μόνο δύο τα νέα κρούσματα στην Κύπρο

16:00 - Κύπρος: Τι αλλάζει από τις 21 Μαΐου για τους μαθητές

15:35 - ΚΟΠ: Παίζει να αποφασίσει να μην αποφασίσει

15:30 - Αυτά είναι τα μέτρα προφύλαξης στις λαϊκές αγορές

14:30 - Κούμας: «Είχα επαφή με UEFA, θα πάρετε απαντήσεις»

14:35 - Έτσι θα λειτουργήσουν τα κουρεία και τα κομμωτήρια

14:25 - Υπ. Γεωργίας: «Nα μην υπάρξει ξανά το ενδεχόμενο να κλείσουν οι Λαϊκές Αγορές»

14:20 - Η ΕΕ στέλνει μάσκες από το κοινό αποθεματικό σε Κύπρο, Ελλάδα και άλλα 15 Κ-Μ για το ιατρικό προσωπικό

13:25 - Υπουργός Παιδείας 

Οι αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση έχουν ληφθεί με την σύμφωνη γνωμη των ειδικών, πήραμε κατευθύνσεις για την δεύτερη φάση της άρσης των μέτρων.

Κανείς δε βοηθά με σενάρια φοβίας. Δεν επιτρέπεται όμως η επιπολαιότητα και έλλειψη μέτρων. Αύριο θα δεχτούμε ερωτήσεις του κοινού μέσω facebook. Θα ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τα πρωτόκολλα. Τα σχολεία όλα προμηθεύτικαν αντισηπτικά. Θα υπάρχουν ειδικά θερμόμετρα.

Σε κάθε σχολείο υπάρχει αίθουσας απομόνωσης σε περίπτωσης ύποπτου κρούσματος. Εξ αποστάσεως φοίτηση για τους μαθητές τις μέρες που δε θα είναι στο σχολείο.  Ασυνείδητοι έδωσαν πλαστό-ψεύτικο πρόγραμμα εξετάσεων. Αρχής της επόμενης εβδομάδας το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων. 

 Τα ιδιωτικά σχολεία έχουν την ευχέρεια για δικές τους αποφάσεις.  Απουσίες για όσους μαθητές δεν προσέλθουν στα σχολεία και δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

13:20 - Μόλις οκτώ άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊου στον 5ο όροφο ΓΝ Λεμεσού

Μονοψήφιος είναι και σήμερα ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ενώ ένα άτομο με COVID-19 συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.
 
Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, μέχρι το πρωί, στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονταν οκτώ άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και ένα που προσβλήθηκε από τον ιό.
 
Εξάλλου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται και σήμερα ένας ασθενής με κορωνοϊό.
 
Από τις επτά χθες βράδυ μέχρι τις επτά σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν δυο πολίτες στο ΤΑΕΠ, που χρειάστηκε να γίνουν εισαγωγή, ενώ δυο άτομα εξετάστηκαν στο Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν εισαγωγή.

13:00 -  Παράταση τελικά στην live ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Λόγω των εξελίξεων και μετά από απαίτηση από πολίτες και λειτουργούς των ΜΜΕ, επανεξετάστηκε η απόφαση για τον τρόπο ανακοίνωσης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και αποφασίστηκε όπως συνεχίσει να πραγματοποιείται και για την επόμενη εβδομάδα 11-15 Μαΐου 2020, διάσκεψη Τύπου.

Η απόφαση θα επαναξιολογείται σε εβδομαδιαία βάση σύμφωνα με τα δεδομένα που θα προκύπτουν.

12:30 - 591 κρούσματα COVID19 στο Βέλγιο, 107 θάνατοι σε 24 ώρες

Συνολικά 591 νέα κρούσματα COVID19 κατέγραψαν οι ομοσπονδιακές αρχές το τελευταίο 24ωρο στο Βέλγιο. Από αυτά, 362 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 143 στη Βαλλονία και 57 στις Βρυξέλλες. Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται οι άλλες 29 περιπτώσεις. Αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 52 011.

Επιπλέον, η κατάσταση έχει ως εξής: στα νοσοκομεία βρίσκονται συνολικά 2.555 ασθενείς, με108 νέες εισαγωγές τις τελευταίες 24 ώρες. Υπάρχουν συνολικά 508 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας, περαιτέρω μείωση - 34 ασθενείς τις τελευταίες 24 ώρες.13 201 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσαν ότι έχουν θεραπευτεί από τις 15 Μαρτίου, 221 τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά, αναφέρθηκαν 8.552 θάνατοι,107 τις τελευταίες 24 ώρες. Από αυτούς τους 107, 39 άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο και 63 σε ένα κέντρο φροντίδας. Στην τελευταία ομάδα, το 52% επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακή δοκιμή COVID19. Από το σύνολο των 8 521 ατόμων που πέθαναν, το 47% πέθανε στο νοσοκομείο, το 52% σε κέντρο φροντίδας κατοικιών, το 0,3% στο σπίτι και το 0,4% σε άλλο μέρος. Οι θάνατοι σε νοσοκομεία είναι όλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι σε κέντρα φροντίδας κατοικιών είναι κατά 20% επιβεβαιωμένα κρούσματα και 80% ύποπτα κρούσματα.

12:05 - Ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος για το άνοιγμα των σχολείων

12:00 - Κύπρος: Δεν υπάκουσαν στο διάταγμα - Βρέθηκαν στο δικαστήριο

11:15 - Επαναλειτουργία Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης στις 11 Μαΐου

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι, εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων που έχουν αποφασιστεί λόγω της πανδημίας του κορονωϊού (Covid-19) που επιτρέπουν την επαναλειτουργία των Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου δύνανται να λειτουργήσουν με φοίτηση στους χώρους των Ιδρυμάτων, από τη Δευτέρα, 11/05/2020.

Επισημαίνεται, ότι έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες στα Ιδρύματα, για αυστηρή τήρηση των υγειονομικών συστάσεων του Υπουργείου Υγείας και έχει τονιστεί ότι για τον αριθμό των φοιτητών/τριών σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, εργαστηρίου κ.ά. θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες αραίωσης που συμπεριλαμβάνονται στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

11:05 - Επτά πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά επτά πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα έξι άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ένας πρόσωπο βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένο.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 65 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

10:55 - Με εισαγωγές το Νεφρολογικό Τμήμα του ΓΝ χωρίς κανένα πρόβλημα η λειτουργία

Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργεί η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πάφου Δρ Λάκη Γιουκκά, προσθέτοντας ότι ήδη γίνονται και εισαγωγές .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δρ. Γιουκκάς ανέφερε πως το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Πάφου του οποίου προΐσταται λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς εργασίας χωρίς κανένα πρόβλημα και με τη χρήση από πλευράς του προσωπικού όλου του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για την διασφάλιση της υγείας τόσο των ιδίων όσο και των ασθενών του Τμήματος .

Ο δρα. Γιουκκάς σημείωσε πως η Μονάδα Αιμοκάθαρσης λειτουργεί κανονικά εξυπηρετώντας τους εκατό περίπου νεφροπαθείς ασθενείς, ενώ τα εξωτερικά ιατρεία του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου, εργάζονται κανονικά, όπως είπε, προσθέτοντας πως γίνονται και εισαγωγές σε ασθενείς με νεφρολογικά προβλήματα.

Σχετικά με την στελέχωση τόνισε, πως Το Νεφρολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου, στελεχώνεται από τρεις ιατρούς και δεκαπέντε νοσηλευτές.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως κάποια εκ των περιστατικών του Τμήματος του που παρουσίασαν οξεία νεφρική ανεπάρκεια, έχουν μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

10:50 - Συνολικά εννέα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά εννέα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις δέκα σήμερα το πρωί από τους 9 ασθενείς, ο ένας νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση.

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ως σταθερή.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων του ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Χθες δόθηκαν τέσσερα εξιτήρια από το Νοσοκομείο Αναφοράς και οι ασθενείς μετέβησαν στο σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς μέχρι τις έντεκα σήμερα το πρωί, έγιναν 144 εισαγωγές και δόθηκαν 119 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι 40 κλίνες θα παραμείνουν σε εφεδρεία, ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν νοσηλεύονται άτομα τα οποία θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό και θα χρειαστούν ενδο-νοσοκομειακή φροντίδα.

10:40 - Κύπρος: Έτσι θα γίνονται πλέον οι ανακοινώσεις των νέων κρουσμάτων

09:50 - Επιθεώρησε λεωφορεία ο Καρούσος

08:50 - Κύπρος: Δεν στέλνουν ή ξεπερνούν τα SMS - Τους βρίσκει η Αστυνομία

07:20 - Σε διαδικασία σταδιακής επαναλειτουργίας το ΓΝ Πάφου

Σε σταδιακή επαναλειτουργία έχει τεθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19, δρα Ιωσήφ Μουτήρη . Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρα Μουτήρης, ανέφερε πως χτες επαναλειτούργησαν ο χειρουργικός, ουρολογικός, και γυναικολογικός θάλαμος καθώς και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου, για νοσηλεία ασθενών.

Οι συγκεκριμένοι θάλαμοι , τόνισε, είχαν διακόψει τη λειτουργία τους μετά τα πολλαπλά κρούσματα που έπληξαν το Νοσοκομείο περί τα μέσα Μαρτίου. Λειτούργησαν επίσης τα χειρουργεία για προγραμματισμένα περιστατικά, όπως είπε.

Πρώτη μέρα χτες, συνέχισε ο δρα Μουτήρης, και νοσηλεύτηκαν 5 ασθενείς στην Εντατική, 4 στο χειρουργικό θάλαμο, και 4 στο γυναικολογικό ενώ άλλοι 9 ασθενείς παθολογικών ειδικοτήτων νοσηλεύονται στο Μικτό Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών για covid- 19 .

Εξάλλου τη Δευτέρα 27 Απριλίου άρχισε να λειτουργεί το Τμήμα εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Πάφου, για ασθενείς γενικής και ειδικής ιατρικής σε νέα βάση προσαρμοσμένη στη νέα πραγματικότητα με υψηλό βαθμό προστασίας.

Επιπρόσθετα ο δρα Μουτήρης, ανέφερε πως χτες μέχρι τις 17:00 επισκέφτηκαν το ΤΑΕΠ 23 ασθενείς, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νευροχειρουργικό του ΓΝ Λευκωσίας.

07:10 - Πέραν των 3,91 εκ. τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως

Στα 3.917.532 ανέρχονται τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως, με τους θανάτους να φθάνουν τους 270.720.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του worldometer, τα άτομα που έχουν αποθεραπευτεί ανέρχονται στα 1.344.120.

Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή στα 2.302.692. Η κατάσταση 2.253.734 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό (98%) είναι ήπια, ενώ η κατάσταση των 48.958 (2%) είναι σοβαρή ή κρίσιμη.

Τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως καταγράφουν οι ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι που έχουν προβληθεί από τον ιό ανέρχονται σε 1.292.623. Οι νεκροί από τον ιό φθάνουν τους 76.928.

Ακολουθούν η Ισπανία με 256.855 κρούσματα και 26.070 νεκρούς, η Ιταλία με 215.858 κρούσματα και 29.958 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο με 206.715 κρούσματα και 30.615 νεκρούς, η Ρωσία με 177.160 κρούσματα και 1.625 νεκρούς, η Γαλλία με 174.791 κρούσματα και 25.987 νεκρούς και η Γερμανία με 169.430 κρούσματα και 7.392 νεκρούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X