ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LIVE: 15 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

24news team

H Κύπρος είναι υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήλθαν στα 837, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου για 15 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 15.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, βρισκόμαστε λίγο πριν την απόφαση για χαλάρωση μέτρων που θα ληφθεί οριστικά την Τετάρτη(29/4) από το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Σήμερα, Τρίτη (28/4) η επιστημονική ομάδα παρουσίασε την πρόταση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η χαλάρωση αναμένεται να επέλθει σε τέσσερα στάδια. Χθες ο Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας μίλησε για αισιόδοξη εικόνα, λέγοντας πως η ομάδα θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση του πλάνου για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Διευκρίνισε πάντως πως οι αποφάσεις είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

22:25 - ΗΠΑ: Πάνω από 1 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν την Τρίτη, το φράγμα του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι, ήδη από τα τέλη Μαρτίου, η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό. Είχαν φτάσει τα 500.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, στις 10 Απριλίου. Η χώρα έχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων της Covid-19, με περισσότερους από 57.200 θανάτους να συνδέονται με την ασθένεια.

22:10 - Ελλάδα: Αυτό είναι το πρόστιμο σε όσους δεν φορούν μάσκα εκεί που απαιτείται

20:45 - Καθημερινά θα ανακοινώνονται οι θάνατοι εκτός νοσοκομείων στη Βρετανία

20:25 - 4 χιλιάδες άτομα αναμένεται να επαναπατριστούν μέχρι τέλος Απριλίου, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ

Από τις 21 Μαρτίου που τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά την άφιξη προσώπων στην Κυπριακή Δημοκρατία έχουν επαναπατριστεί λίγο πάνω από 3000 άτομα και, βάσει του προγράμματος πτήσεων που υπάρχει, μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται ότι θα έχουν επαναπατριστεί 4000 πρόσωπα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Σαμουήλ.

Μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης, στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που μεταδιδόταν ζωντανά από τη σελίδα των Global Shapers Nicosia στο Facebook, ο κ. Σαμουήλ είπε επίσης πως όταν έκλεισαν τα κυπριακά αεροδρόμια οι εγγραφές στην πλατφόρμα connect2cy έδειξαν ότι υπήρχαν Κύπριοι πολίτες σε 125 και πλέον χώρες ανά το παγκόσμιο, σε κάποιες μερικές χιλιάδες όπως είναι το ΗΒ και η Ελλάδα, σε κάποιες μερικές εκατοντάδες όπως είναι η Γερμανία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ και σε άλλες όπως είναι το Περού, η Αργεντινή και η Μοζαμβίκη ένα ή δυο άτομα.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επαναπατρισθέντων που έχουν νοσήσει με COVID-19, με βάση τις εξετάσεις που τους έγιναν μετά την άφιξή τους στη Δημοκρατία, ο κ. Σαμουήλ είπε πως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται ότι κάποια από τα άτομα που επαναπατρίστηκαν είχαν τον ιό. Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλός και ελεγχόμενος, 9 ή 10 κρούσματα, ανέφερε.

Ο κ. Σαμουήλ είπε πως ο αριθμός των ατόμων που εξέφρασαν την επιθυμία να επαναπατριστούν με βάση τις εγγραφές στην πλατφόρμα connect2cy ανέρχονται γύρω στις 19 χιλιάδες.

20:05 - Ιταλία: 382 νέοι θάνατοι - 2.091 νέα κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 201.505. Οι νεκροί έφτασαν τους 27.359. Παράλληλα, 68.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 199.414 και είχαν χάσει την ζωή τους 26.977 άνθρωποι ενώ 66.624 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 382 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.091 νέα κρούσματα. 2.317 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

1.863 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 19.723 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.619 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

19:50 - Αστυνομία : 18 οι καταγγελίες για υποστατικά και 67 για μετακινήσεις σήμερα

Σε 18 καταγγελίες για υποστατικά που λειτουργούσαν κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων προχώρησε η Αστυνομία η οποία επέδωσε και 67 εξώδικα μεταξύ των ωρών 06.00 και 18.00 της 28ης Απριλίου 2020.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι το πιο πάνω χρονικό διάστημα έγιναν σε παγκύπρια βάση 1543 έλεγχοι σε υποστατικά από τους οποίους προέκυψαν 18 καταγγελίες.

Επίσης, από 11730 ελέγχους μετακινήσεων, προέκυψαν 67 καταγγελίες.

19:50 - Κανένα θετικό κρούσμα στα κατεχόμενα

Από 372 διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σήμερα στα κατεχόμενα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που υπήρξαν στα κατεχόμενα είναι 108.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλί ενημέρωσε σήμερα την «βουλή» για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται.

19:40 - Τέσσερα εξιτήρια σε ασθενείς με κορωνοϊό δόθηκαν σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Τέσσερα εξιτήρια σε ασθενείς με κορωνοϊό, δόθηκαν σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Τα τέσσερα εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν για κορωνοϊό είναι αρνητικά.

Ο ένας ασθενής διακομίσθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου όπου θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση του. Μέχρι αυτή την ώρα στο Κέντρο Αποκατάστασης φιλοξενούνται 67 άτομα.

Οι άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για περίοδο 14 ημερών.

Μέχρι τις επτά απόψε από τους 15 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ο ένας βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται σταθερή.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται μέχρι αυτή την ώρα ***62 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 136 εισαγωγές και δόθηκαν 107 εξιτήρια.

19:20 -  Ελλάδα:138 νεκροί - δύο νέοι θάνατοι και 32 κρούσματα - Συνολικά 2.566

Άλλα 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 25661, εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Ο

Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 138 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 40 (70.0% άνδρες).

18:30 - Κύπρος - Όλες οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα

18:05 - Μητσοτάκης: «Η επιτυχία έχει μικρούς ήρωες - Όλους εσάς»

18:00 - 15 νέα κρούσματα στην Κύπρο  

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

2 Άτομα για από την εξέταση 20 χιλιάδων επαγγελματιών

6 Άτομα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης

2 Άτομα από εξέταση στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων

1 Άτομο που επαναπατρίστηκε

5 Άτομα από εξέταση κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Δρ. Κωστρίκης: «Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρότι αυξημένος δεν ανατρέπει τη θετική εικόνα των τελευταίων ημερών».

Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 15 ασθενείς ενώ διασωληνωμένοι είναι 4.

17:00 - Κύπρος: «Δυστυχώς θα πρέπει να σταματήσουμε αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα...»

16:35 - Ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ για την λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων

Σχετικά με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Απριλίου 2020 και αφορά την επαναλειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων για αντιμετώπιση ψυχρών (μη επειγόντων) περιστατικών στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η έναρξη λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων για μη επείγοντα περιστατικά στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, καθορίζεται η Τετάρτη 29 Απριλίου 2020.

Για την ασφάλεια, τόσο των ασθενών, όσο και του προσωπικού που εργάζεται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, για εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία, θα προσέρχονται μόνο οι ασθενείς οι οποίοι θα τύχουν τηλεφωνικής ενημέρωσης από τις αντίστοιχες Κλινικές των Νοσηλευτηρίων.

Για όλα τα ραντεβού που ακυρώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, άρχισε ο επαναπρογραμματισμός και οι επηρεαζόμενοι ασθενείς θα τύχουν ενημέρωσης.

16:30 - Το ΓΝ Πάφου επισκέφτηκε σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου- Λεμεσού

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου επισκέφτηκε σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λεμεσού – Πάφου Χρίστος Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λεμεσού- Πάφου επισκέφτηκε το ΓΝ Πάφου και επιθεώρησε το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής για covid- 19 του Νοσοκομείου στην παρουσία του Επιστημονικού Διευθυντή του ΓΝ Πάφου για covid- 19, δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Eπιπρόσθετα ο κ. Νικολάου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου και ακολούθως ενημέρωσε τους Κλινικάρχες για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου, αλλά και τους κανονισμούς που θα διέπουν την λειτουργία.

Ακόμη ο κ. Νικολάου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντάλλαξε απόψεις για τη μετέπειτα πορεία για την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.

16:20 - «Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα»

15:25 - «Αν όλα πάνε καλά ίσως μπορέσουμε να δεχτούμε τους πρώτους τουρίστες τον Ιούλιο»

14:40 - 70 ασθενείς δέχτηκαν τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

14:03 - Οδηγίες Κομισιόν για να μετριαστεί η διακοπή της κλινικής έρευνας στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας

13:50 - Με αναλυτή για ανίχνευση ιού covid – 19 το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

13:00 - Ήρθαν Κύπρο και μπήκαν σε καραντίνα - Γεννήθηκε το εγγόνι της αλλά δεν το είδε ακόμα

12:10 - Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό - Αύριο οι αποφάσεις

11:40 - Λειτουργία νέου τηλεφωνικού κέντρου για ενημέρωση πολιτών που θα επαναπατριστούν

 Στα πλαίσια της διαδικασίας επαναπατρισμού Κυπρίων πολιτών και με στόχο την διευκόλυνση της επικοινωνίας με τους δικαιούχους, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει τη λειτουργία νέου τηλεφωνικού κέντρου.Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου θα γίνεται επικοινωνία με τους δικαιούχους για επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος τους για επαναπατρισμό, της ημερομηνίας επιστροφής τους βάσει των πτήσεων που θα προγραμματιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς επίσης του αεροδρομίου αναχώρησης τους.Στη συνέχεια θα επικοινωνεί μαζί τους η αεροπορική εταιρεία Aegean για έκδοση του εισιτηρίου.Το τηλεφωνικό κέντρο στελεχώνεται σε εθελοντική βάση από άτομα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του κέντρου Ζήνων, της Πολιτικής Άμυνας και της εταιρείας Hermes.Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις πτήσεις, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο στο τηλ. 24205730 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: cyprus.zenon@gmail.com

11:00 - Εντεκα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

10:45 - Λεμεσός: Καταγγέλθηκαν κι άλλοι πιστοί - Και ο κοινοτάρχης στο «σκαμνί»

10:40 - Κλείνει για μία ημέρα η υπεραγορά «Αθηαινίτης» μετά το κρούσμα

10:13 - Σε ψησταριά με παρέα ο Ζαχαρίας Κουλίας - Δεν είχε άδεια

09:45 - Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε υπεραγορά στη Λευκωσία

08:20 - Σύσκεψη Προέδρου με επιδημιολογική ομάδα για χαλάρωση μέτρων πριν το αυριανό Υπουργικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει στις δέκα το πρωί σύσκεψης με την επιδημιολογική ομάδα για οριστικοποίησης της απόφασης για χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό πριν από την αυριανή έγκριση της από το Υπουργικό Συμβούλιο.

08:13 - Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου

07:40 - Μειωμένες οι καταγγελίες για την παραβίαση μετακινήσεων κατά την διάρκεια της νύχτας

Σε 3.763 ελέγχους σε πεζούς και οχήματα προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 12ωρο, και έγιναν 69 καταγγελίες, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας, για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, από τις 18:00 χθες μέχρι τις 06:00 σήμερα έγιναν και 858 έλεγχοι για υποστατικά και έγιναν δύο καταγγελίες στη Λεμεσό.

07:30 - Ότι πουν οι επιστήμονες για το τι ανοίγει ή θα έχουμε... «εμβολιασμό»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση