ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα 804 κρούσματα η Κύπρος

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

H Κύπρος είναι υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήλθαν στα 804, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευή 24 Απριλίου, για 9 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 14.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ποιος ήταν ο ασθενής «μηδέν» την Κύπρο;

Ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κληθείς να απαντήσει, το απόγευμα της Τετάρτης (22/4), για το ποιος ήταν ο ασθενής «μηδέν» στην Κύπρο, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ο Βρετανός που νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου Πάφου.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

20:30 - ΥΠΟΙΚ: Αναστολή δόσεων για δάνεια συνολικού ύψους €10 δισ.

Στα €10 δισεκατομμύρια περίπου ανέρχεται η αξία των δανείων για τα οποία έχει ζητηθεί αναστολή δόσεων, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης σε ανάρτησή του στο Tweeter, οι δηλώσεις για αναστολή δόσεων έφθασαν τις, περίπου, 50.000. Η αναστολή δόσεων θεσπίστηκε στο τέλος Μαρτίου, στο πλαίσιο των μέτρων για μετριασμό του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία, και αφορά δανειολήπτες που δεν είχαν καθυστερήσεις πέραν των 30 ημερών και προνοεί αναστολή δόσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Aπό τις 30 Μαρτίου (Ημερομηνία Έκδοσης του Διατάγματος για την αναστολή Δόσεων & τόκων) μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 50,000 δηλώσεις για αναστολή για δάνεια περίπου €10 δις. #Cyprus #Covid_19», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Πετρίδης.
 

19:18 - Ενα εξιτήριο δόθηκε σήμερα σε ασθενή με κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Ενα εξιτήριο δόθηκε σήμερα σε ασθενή με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Το εξιτήριο δόθηκε σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε για κορωνοϊό ήταν αρνητικά. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο σπίτι του, όπου και θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Μέχρι τις 7 απόψε, από τους 17 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται ως σταθερή.

Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 59 άτομα

Εν τω μεταξύ από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 128 εισαγωγές και δόθηκαν 101 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν.

19:09 - Κύπρος - Εκτός των δύο πρώτων φάσεων χαλάρωσης μέτρων η εκπαίδευση

18:47 - Έτσι διαμορφώθηκε η καμπύλη κρουσμάτων στην Κύπρο (Πίνακες)

18:00 - Ένας ακόμη νεκρός και 9 νέα κρούσματα στην Κύπρο

16:00 - 2,000 επιπλέον τεστ για κορωνοϊό σε εργαζόμενους

15:30 - Πλήρη επαναλειτουργία δικαστηρίων, συζήτησε η Επ. Νομικών με συμμετοχή όλων των αρμοδίων

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου είπε ότι «το δικαστικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση η δικαστική εξουσία και η απονομή της δικαιοσύνης από τους λειτουργούς της είναι οι πιο σημαντικοί πυλώνες σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Και αυτοί οι πυλώνες θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν και με τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν για την αντιμετώπιση του COVID-19».

«Είμαστε έντονα προβληματισμένοι για το πού και πώς θα καταλήξουμε όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων όχι μόνο στην τρέχουσα περίοδο των περιοριστικών μέτρων αλλά και πώς θα αντιμετωπίσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα της επόμενης μέρας», είπε.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι «εδώ και ενάμιση μήνα που το Ανώτατο Δικαστήριο πολύ σωστά αναγκάστηκε να πάρει αυστηρά μέτρα, συναινούντων όλων των λειτουργών της δικαιοσύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας και συμμόρφωσης με τα διατάγματα περί λοιμοκάθαρσης, τα δικαστήρια καθομολογία όλων, παρά τις εξαιρέσεις, έδωσαν την εικόνα στην κοινωνία της πλήρους αναστολής των εργασιών τους, με συνέπεια την υποστελέχωση των δικαστηρίων τόσο σε διοικητικό και υπαλληλικό προσωπικό καθώς και σε μεγάλο βαθμό την πλήρη αναστολή της λειτουργίας των δικηγορικών γραφείων».

Συνεπώς, είπε, «τέθηκε θέμα επανεξέτασης των αποφάσεων που λήφθηκαν στις 15 του Μάρτη με στόχο την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων σε όλα τα επίπεδα».

14:58 - 129 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε γυναίκα στην Κοζάνη

Στους 129 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε σήμερα, μετά από μάχη με τον κορωνοϊό, μια 81χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Η ασθενής με κορωνοϊό που κατέληξε είχε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Νωρίτερα σήμερα κατέληξε από κορωνοϊό μια γυναίκα 59 ετών, με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, που που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ κατέληξε.

15:30 - Πλήρη επαναλειτουργία δικαστηρίων, συζήτησε η Επ. Νομικών με συμμετοχή όλων των αρμοδίων

Η πλήρης επαναλειτουργία των δικαστηρίων ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Προέδρου της Βουλής, του Υφυπουργού Καινοτομίας, του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εκπροσώπου του Γενικού Εισαγγελέα, της Επιτρόπου Νομοθεσίας και του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου είπε ότι «το δικαστικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση η δικαστική εξουσία και η απονομή της δικαιοσύνης από τους λειτουργούς της είναι οι πιο σημαντικοί πυλώνες σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Και αυτοί οι πυλώνες θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν και με τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν για την αντιμετώπιση του COVID-19».

«Είμαστε έντονα προβληματισμένοι για το πού και πώς θα καταλήξουμε όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων όχι μόνο στην τρέχουσα περίοδο των περιοριστικών μέτρων αλλά και πώς θα αντιμετωπίσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα της επόμενης μέρας», είπε.

14:45 - Υπ. Υγείας: Συνεχίζουμε έτσι… χαλαρώνουν 4 Μαΐου τα μέτρα (vid)

14:25 - Στις 4 Μαΐου προγραμματίζεται στα κατεχόμενα το άνοιγμα κάποιων επιχειρήσεων

Με ομοφωνία το επιστημονικό συμβούλιο στα κατεχόμενα, το οποίο απαρτίζεται από «αξιωματούχους» του «υπουργείου υγείας» και την ένωση Τ/κ γιατρών κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορούν να ανοίξουν και ποιες επιχειρήσεις από τις 4 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση, που δεν αναφέρει ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις, γράφει επίσης ότι θα παρουσιαστούν σήμερα και θα συζητηθούν σε συνάντηση υπό την αιγίδα του «υπουργείου υγείας» με τα «υπουργεία οικονομίας και εργασίας» και την συμμετοχή οικονομικών οργανώσεων. Στη συνέχεια θα υποβληθούν προς έγκριση στο «υπουργικό συμβούλιο».

Ο «υπουργός εργασίας», Φαίζ Σουτσιούογλου ανέφερε σε διαδικτυακή εκπομπή της Χαμπέρ Κιπρις σήμερα ότι στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν κάποιοι μικροί χώροι εργασίας, σημειώνοντας πως τις τελικές αποφάσεις θα πάρει το «υπουργικό» την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα αποχώρησαν από τις φοιτητικές εστίες Μόρφου και οι τελευταίοι 160 επαναπατρισθέντες από τη Βρετανία Τ/κ που είχαν έρθει στις 9 Απριλίου. Θα συνεχίσουν την υποχρεωτική απομόνωση στο σπίτι τους για άλλες επτά ημέρες.

Χθες ο «πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» Χασαν Τατσόι είχαν συνάντηση με οργανώσεις εργαζομένων και οικονομικές οργανώσεις με τις οποίες συζήτησαν το θέμα του ανοίγματος των επιχειρήσεων.

14:15 - Οδηγίες για ενίσχυση του συστήματος υγείας έδωσε ο Πρόεδρος

13:40 - Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο Μπόρις Τζόνσον

13:10 - Αρχηγός για την Λειτουργία στην Ερήμη: «Κανένας δεν εξαιρείται του νόμου»

13:00 - Ποινικό αδίκημα από σήμερα στα κατεχόμενα η μη χρήση μάσκας

Ποινικό αδίκημα θεωρείται από σήμερα στα κατεχόμενα η μη χρήση μάσκας μετά και την πρόσφατη απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» με την «αστυνομία» να προειδοποιεί με ανακοίνωσή της για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση της «γενικής αστυνομικής διεύθυνσης» αναφέρεται ότι εάν κάποιος πολίτης βγει με άδεια ή γιατί υπάρχει ανάγκη (να πάει σε υπεραγορά, φαρμακεία, νοσοκομεία, προμήθεια καυσίμων ή τράπεζα) έξω από το σπίτι του , η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Σε όσους δεν φορούν θα κινείται νομική διαδικασία εναντίον τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον «διάταγμα» στα κατεχόμενα, η μη χρήση μάσκας εμπίπτει στα αδικήματα που προβλέπου μέχρι ένα χρόνο φυλακή ή το 10% του κατώτατου μισθού, 382 ΤΛ (54,5 ευρώ).

Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας έφερε διπλασιασμό των τιμών πώλησής της. Η Ντιαλόγκ γράφει ότι σε έρευνά της διαπίστωσε ότι έχουν διπλασιαστεί οι τιμές και των γαντιών και των μασκών ενώ μιλώντας με επιχειρηματίες τους ανέφεραν πως την κατάσταση δυσκολεύει και ο περιορισμός στους τρόπους και ποσότητες εισαγωγής. Οι περισσότερες μάσκες, πρόσθεσαν οι επιχειρηματίες στην εφημερίδα, εισάγονταν από την Τουρκία που όμως τώρα έχει και αυτή τις δικές της ανάγκες να καλύψει.

12:40 - 1496 νέα κρούσματα και 190 νέοι θάνατοι στο Βέλγιο σε 24 ώρες

1.496 νέα κρούσματα του COVID19 κατέγραψαν οι ομοσπονδιακές αρχές στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες. Από τα νέα κρούσματα 602 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 646 στη Βαλλονία και 106 στις Βρυξέλλες. Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται τα τελευταία 142 άτομα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι πια στο Βέλγιο 44.293.

Αναλυτικά, η κατάσταση έχει ως εξής: συνολικά 4.355 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος. 210 νέες νοσηλείες έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά 970 ασθενείς βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, μείωση 23 ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες. 681 ασθενείς είναι σε αναπνευστική υποστήριξη, 22 λιγότεροι από χθες.
10.122 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχουν κηρυχθεί θεραπευμένοι από τις 15 Μαρτίου, αύξηση 322 τις τελευταίες 24 ώρες.

Τέλος έχουν αναφερθεί συνολικά 6.679 θάνατοι, οι 190 τις τελευταίες 24 ώρες. Από τους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, 91 έχουν συμβεί σε νοσοκομείο, 97 σε γηροκομείο. Στην τελευταία ομάδα, το 36% επιβεβαιώθηκε από εργαστηριακή δοκιμή COVID-19.

Από τους 6.679 ανθρώπους που πέθαναν, το 46% πέθανε στο νοσοκομείο, το 53% σε γηροκομείο. Οι θάνατοι στο νοσοκομείο είναι όλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι που έγιναν σε γηροκομεία αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα (6%) ή ύποπτα κρούσματα (94%). Λόγω τεχνικού προβλήματος, σήμερα δεν εντάχθηκαν στο δείγμα οι θάνατοι σε γηροκομεία της Φλάνδρας και θα ανακοινωθούν αύριο.

12:35 - Κύπρος: Έτσι θα γίνεται πλέον η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

12:10 - Κύπρος - Διάταγμα: Βαριές «καμπάνες» σε... ανυπάκουους πολίτες!

12:05 - Εντεκα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά έντεκα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα επτά άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου και τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένα εκ των οποίων είναι διασωληνωμένο.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρνακας υπεβλήθη σε δύο τεστ για κορωνοϊό με τα αποτελέσματα τους να είναι αρνητικά. Ο ασθενής υπεβλήθη και σε τρίτο τεστ για κορωνοϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα του.

Την ίδια ώρα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται σήμερα 60 ασθενείς με κορωνοϊό.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να γίνει στο Κέντρο Αποκατάστασης μία εισαγωγή, ασθενούς, ηλικίας 78 ετών που βρισκόταν στο σπίτι του στη Λευκωσία

12:00 - Σημαντική μείωση στον αριθμό ασθενών με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

Κατά 50% μειώθηκε το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στον 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊόυ.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ, ενώ χθες ο αριθμός των ασθενών με ύποπτα συμπτώματα έφτανε τους 26, σήμερα παραμένουν στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού μόλις 13 άτομα με ύποπτα συμπτώματα.

Στον 5ο όροφο μεταφέρθηκε επίσης ένας ασθενής που προσβλήθηκε από τον ιό και βρισκόταν μέχρι χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται δυο ασθενείς με κορωνοϊό, ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος και ένας με τραχειοστομία, καθώς και ένας ασθενής με ύποπτα συμπτώματα, που ωστόσο δεν έχει διασωληνωθεί.

Εξάλλου, από τις επτά χθες βράδυ μέχρι τις επτά σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν έξι άτομα στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, εκ των οποίων τα δυο έγιναν εισαγωγή.

Το Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί στη ψυχιατρική πτέρυγα, επισκέφτηκαν δυο άτομα, χωρίς να χρειαστεί γίνει καμία εισαγωγή.

11:55 - Αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τα 64 δείγματα υπαλλήλων που εργάζονται σε καταστήματα στην Πύλα

Αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τα δείγματα 64 ατόμων μεταξύ των οποίων Ελληνοκύπριοι, μίας Τουρκοκύπριας και αριθμού αλλοδαπών που εργάζονται σε διάφορα υποστατικά στην Πύλα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Πύλας Σίμος Μυτίδης «μετά από κοινή πρωτοβουλία Ε/κ και Τ/κ, ζητήσαμε όπως την περασμένη Παρασκευή, διενεργηθεί δειγματοληψία για διενέργεια τεστ κορωνοϊού από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες ουσιωδών υπηρεσιών, δηλαδή φούρνους, φρουταρίες, περίπτερα, σουπερμάρκετ και άλλα υποστατικά που προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό και έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο».

Πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη δειγματοληψία τελικά αναβλήθηκε» αφού κάποιοι Τουρκοκύπριοι ενημέρωσαν τον λεγόμενο «υπουργό εξωτερικών» των κατεχομένων Κουτρέντ Οζερσάι με αποτέλεσμα η κοινή προσπάθεια να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ουσιαστικά ο κ. Οζερσάϊ κάλεσε τους Τ/κ της Πύλας να μην παραστούν στην διαδικασία της δειγματοληψίας και τους ειδοποίησε ότι θα έστελνε ασθενοφόρο με λειτουργούς του «υπουργείου υγείας» σε σημείο εντός της νεκρής ζώνης, ώστε να τους ληφθεί δείγμα για εξέταση κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Μυτίδη, μόλις ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του κ. Οζερσάϊ, έγιναν οι απαραίτητες παραστάσεις μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και με τη συνδρομή των Ηνωμένων Εθνών και των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, δεν επετράπη στο ασθενοφόρο από τα κατεχόμενα να μεταβεί στη νεκρή ζώνη για να γίνει η δειγματοληψία στους 20 – 25 περίπου Τ/κ που εργάζονται στην Πύλα.

11:15 - Συνολικά 17 άτομα με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 17 ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις έντεκα σήμερα το πρωί από τους 17 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται ως γενικά καλή.

11:05 -  Στους 128 οι νεκροί στην Ελλάδα - Υπέκυψε 59χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Έχασε τη ζωή της γυναίκα 59 ετών, που νοσηλευόταν στην εντατική του ΑΧΕΠΑ.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι είχε υποκείμενο νόσημα.

10:54 - Κύπρος - Περιοριστικά μέτρα: Σε τέσσερις φάσεις η χαλάρωση

10:50 - Βρετανία: Θλίψη για οικογένεια Κύπριων - Αδέρφια πέθαναν από κορωνοϊό

10:25 - Προετοιμασίες για τα ιατρεία γενικής ιατρικής και κλινικών στο ΓΝ Πάφου

Σε εντατικές προετοιμασίες βρίσκεται το ΓΝ Πάφου για την επανέναρξη των Εξωτερικών Ιατρείων του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης.

Συγκεκριμένα, πρόγραμμα για τα ιατρεία γενικής ιατρικής και κλινικών ειδικοτήτων ετοιμάζεται σήμερα , προκειμένου τη Δευτέρα 27 Απριλίου να τεθούν σε λειτουργία τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή για το covid- 19 του Νοσοκομείου Πάφου δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Πρόσθεσε δε, πως η εκπαίδευση του προσωπικού σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, που είχε αρχίσει στα μέσα Μαρτίου, θα συνεχιστεί.

Σημειώνεται πως τα Εξωτερικά Ιατρεία στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, σύμφωνα με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Η πρόνοια που αφορούσε την απαγόρευση των επισκέψεων σε ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτήρια για αντιμετώπιση ψυχρών (μη επειγόντων) περιστατικών αφαιρέθηκε από το Διάταγμα, και, ως εκ τούτου, οι Κλινικές/Τμήματα θα μπορούν να πραγματοποιούν ραντεβού για περιστατικά που δεν είναι επείγοντα.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το Διάταγμα, αναστέλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και για ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει και δεν τίθεται κίνδυνος ή απειλή για την ανθρώπινη ζωή.

09:55 - Παράταση απαγόρευσης διενέργειας των πτήσεων

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρία ημερομηνίας 23 Απριλίου 2020, αποφάσισε όπως η απαγόρευση πτήσεων που ισχύει στο τροποποιητικό Διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ημερομηνία 18 Απριλίου 2020, παραταθεί από την Πέμπτη 30 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου 2020.

09:20  - Στην Κύπρο η 5η παρτίδα αναλωσίμων από την Κίνα

Παραλήφθηκε χθες το βράδυ η 5η παρτίδα αναλωσίμων από την Κίνα, με πτήση που πραγματοποιήθηκε από την αεροπορική εταιρεία Aegean και την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια. Η πτήση ήταν η 5η συνεχόμενη που προσέφεραν οι δύο εταιρείες, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξασφάλιση επάρκειας εξοπλισμού που απαιτείται για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην 5η παραλαβή περιλαμβάνονται μάσκες υψηλής προστασίας, swaps που χρησιμοποιούνται για τη δειγματοληψία, ποδηνάρια και καλύμματα παπουτσιών, τα οποία θα διατεθούν στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ποσότητα από τα αναλώσιμα αποτελεί δωρεά της Πρεσβείας της Κίνας στην Κύπρο, στην οποία το Υπουργείο Υγείας εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες.

09:05 - Αρχίζει σήμερα ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων για τον COVID-19

Αρχίζει σήμερα ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων στον γενικό πληθυσμό της Κύπρου για τον COVID-19, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 8 Απριλίου και την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, στόχος του ελέγχου είναι να γίνει εκτίμηση του ποσοστού των ατόμων σε ολόκληρη την Κύπρο με ενεργό λοίμωξη, αλλά και τη σύγκριση του ποσοστού της ενεργούς λοίμωξης, μεταξύ ηλικιακών ομάδων και περιοχών παγκύπρια.

Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος και η επεξεργασία των δεδομένων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Απριλίου του 2020.

Εξήγησε ότι η στρωματοποίηση έγινε ανά Επαρχία και ηλικιακή ομάδα και έχει ήδη αρχίσει από χθες η ενημέρωση των εθελοντών, που θα συμμετέχουν στον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Η κ. Κυριάκου ανέφερε ότι με τη συναίνεση από μέρους τους για συμμετοχή στη διαδικασία, θα καθοριστούν ραντεβού για τη δειγματοληψία στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

09:00 - Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στο θάλαμο υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου, δύο νέες εισαγωγές

Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στο θάλαμο υπόπτων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείο Πάφου.

Σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή για covid -19 δρα Ιωσήφ Μουτήρη, στο θάλαμο υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς εκ των οποίων οι δύο εισήχθησαν χτες το απόγευμα.

Πρόκειται, όπως είπε στο ΚΥΠΕ , για δύο γυναίκες ηλικίας 65 και 75 ετών.

Εξάλλου, σημείωσε πως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου νοσηλεύεται και μια 84χρονη. Η 84χρονη μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάφου από τον θάλαμο ύποπτων περιστατικών λόγω επιδείνωσης και στηρίζεται με αναπνευστική συσκευή.

Στο μεταξύ το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου χτες κατά την διάρκεια της ημέρας, επισκέφτηκαν 15 ασθενείς εκ των οποίων 8 παραπέμφθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές αφού το Νοσοκομείο Πάφου δεν νοσηλεύει ακόμη περιστατικά ρουτίνας.

Ο δρ Μουτήρης ανέφερε πως ο σημερινός μειωμένος αριθμός θετικών σε κορωνοϊό περιστατικών, όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή και η μη ύπαρξη άλλων κρουσμάτων σε επαγγελματίες υγείας στου Νοσοκομείου Πάφου, τους επιτρέπει, όπως σημείωσε, να ελπίζουν πως το Νοσοκομείο θα επαναλειτουργήσει νωρίτερα απ’ ότι σχεδίαζαν.

Εξυπηρετώντας δηλαδή, όπως εξήγησε, τόσο τα επείγοντα περιστατικά, στις κλινικές και τα ιατρεία, και διατηρώντας παράλληλα την κλινική υπόπτων περιστατικών covid- 19.

Eξάλλου, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα δώδεκα δείγματα που λήφθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

08:45 - Λεμεσός: Δικαστήριο οι πιστοί που «κλειδώθηκαν» στην εκκλησία

08:00 - Κύπρος - Διάταγμα: Πόσοι Λεμεσιανοί δεν συμμορφώθηκαν

07:10 - Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Θα προεδρεύσει σύσκεψη με εκπροσώπους των ΟΚΥΠΥ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ, ΠΑΣΥΔΥ Ιατρών, ΠΑΣΥΔΥ Νοσηλευτών, ΠΑΣΕΣΙ, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας και υπηρεσιακών παραγόντων .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X