ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλωνει η μακάβρια λίστα των νεκρών στην Κύπρο - Στα 396 στα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Συνεχίζεται η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο. Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής, 3/4 για 40 νέα περιστατικά, οι ασθενείς που νοσούν τον ιό ανήλθαν στους 396.

Στο μεταξύ, τα θύματα της πανδημίας είναι μέχρι στιγμής 9 καθώς όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή ακόμα ένας συνάνθρωπος μας υπέκυψε στο μοιραίο. Oι θανάτοι συνολικά ανήλθαν στους 13 ωστόσο, εννέα αποδίδονται στον κορωνοϊο.


Νέο διάταγμα Υπουργού Υγείας - Επεκτείνονται οι περιορισμοί


Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Από τις 31/3, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α). Όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις 

22:30 - Υπεραγορές - Κύπρος: «Να βγούμε με τα ρόπαλα; Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα αντικρίσουμε αύριο...»

21:50 - ΥΠΟΙΚ: Επόμενο βήμα οι τράπεζες να διαθέσουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις

21:10 - Δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία από Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαίων

20:30 - Έστειλε για πρώτη φορά sms για διακίνηση - Η... άκυρη απάντηση (pic)

20:00 - Κοινή επιχείρηση ΒΒ και Αστυνομίας για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων

Μήνυμα συμπόρευσης στον αγώνα για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στέλνει η Κυπριακή Αστυνομία και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, μέσω κοινής επιχείρηση ελέγχων που ξεκίνησε στις 19:00.Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Β.Αστυνομικού Διευθυντή των ΒΒ Ακρωτηρίου Κωνσταντίνου Πέτρου και του εκπροσώπου Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, η κοινή επιχείρηση, που θα ολοκληρωθεί στις 22:00, στοχεύει στην εφαρμογή των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.Παράλληλα, προστίθεται, στέλνεται το μήνυμα ότι μαζί, Κυπριακή Αστυνομία και Αστυνομία των ΒΒ, εφαρμόζουν τα ίδια μέτρα και συνεχίζουν τους ελέγχους επί καθημερινής βάσεως, τόσο ξεχωριστά στη δικαιοδοσία τους αλλά και από κοινού.

19:30 - Κυπριακά Ταχυδρομεία: Η υπηρεσία Parcel24 στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Σε ανακοίνωσή τους, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα, 6 Απριλίου και για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, αριθμός συστημένων αντικειμένων (ραβδωτός κωδικός από «R») και δεμάτων (ραβδωτός κωδικός από «C»), που περιέχουν εμπορεύματα και στα οποία αναγράφεται το κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη, θα τοποθετούνται στα συστήματα Parcel24, ανεξάρτητα αν ο παραλήπτης είναι συνδρομητής ή όχι.

Η εκστρατεία αυτή αφορά τους πελάτες, των οποίων ο ταχυδρομικός κωδικός της διεύθυνσής τους εξυπηρετείται από τα ακόλουθα Ταχυδρομικά Γραφεία:
Επαρχιακό Γραφείο Λευκωσίας
Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού
Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας
Επαρχιακό Γραφείο Πάφου
Αγίου Νικολάου, Λεμεσός
Δροσιάς, Λάρνακα
Λακατάμειας
Λατσιών
Λεωφ. Μακαρίου, Λεμεσός
Παραλιμνίου

Όπως αναφέρεται τα αντικείμενα θα τοποθετούνται στα συστήματα που είναι εγκατεστημένα έξω από τα αντίστοιχα γραφεία, εκτός από αυτό της Δροσιάς για το οποίο τα αντικείμενα θα τοποθετούνται στο σύστημα Parcel24 στο σταθμό βενζίνης ESSO, στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη 220, 6047 Λάρνακα.

19:10 - Πόσοι ασθενείς με κορωνοϊό έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς της Κύπρου

19:05 - Αύριο η έναρξη του Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας του ΓΝ Πάφου λέει ο ΟΚΥπΥ

18:50 - Η Λευκωσία της... καραντίνας από ψηλά με drone (vid)

18:30 - Έτσι θα γίνεται η δειγματοληψία για τα 1.000 τεστ στην Πάφο

18:00 - Ακόμη ένας νεκρός και 40 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Ένας ακόμη συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του σήμερα. Σχετικά με το σύνολο των νεκρών από κορωνοϊό το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 13, ωστόσο οι 9 αποδίδονται στον ιό.

17:20  - Λαμβάνονται μέτρα μετά τα κρούσματα στο δικαστήριο της Πάφου

17:00 - Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία για να μην αναστατώνονται αχρείαστα ασθενείς συστήνει ο ΠΙΣ

16:20 - Να κρατήσουμε πολεμοφόδια λέει ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Την ανάγκη το κράτος να κρατήσει αποθέματα και να μην τα «κάψει όλα» από την αρχή, καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, Δημήτρης Γεωργιάδης, τονίζοντας πως με το πέρας της κρίσης η κατάσταση θα πρέπει να είναι διαχειρίσιμη.«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση και συνεπώς πρέπει να κρατήσουμε πολεμοφόδια», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με την συζήτηση που γίνεται για το θέμα παραχώρησης απευθείας ρευστότητας από το κράτος ή την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων.«Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη πού θα μας βρει η επόμενη μέρα όταν περάσει η κρίση, πού θα βρίσκεται το δημόσιο χρέος και το ιδιωτικό χρέος», είπε, προσθέτοντας πως και τα δύο πρέπει να σε διαχειρίσιμο επίπεδο.

16:00 - Πλάνο σε 3 άξονες για ενίσχυση οικονομίας και στήριξη κοινωνίας από την Ελληνική Τράπεζα

15:46 - 30 χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο Λεμεσού στο ΓΝ Λεμεσού

15:20 - Παράταση μέτρων από Υπ. Εργασίας για Στέγες Ηλικιωμένων και Αναπήρων, για Φροντιστές και παιδικούς σταθμούς

15:17 - Πρωτόγνωρο το σοκ που θα υποστεί η κυπριακή οικονομία

15:00 - Γ. Εισαγγελέας: Ανεύθυνη και όχι παράνομη η μετάθεση του εσπερινού από τη Μητρόπολη Λεμεσού

14:40 - Εγκρίθηκε η χορήγηση του φαρμακευτικού προϊόντος Avigan για ενδονοσοκομειακούς ασθενείς COVID-19

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι το Συμβούλιο Φαρμάκων, με σημερινή του απόφαση, ενέκρινε την εισαγωγή του φαρμακευτικού προϊόντος Avigan 200 mg για χορήγησή του σε 20 ασθενείς που νοσηλεύονται με τη νόσο COVID-19 και που στη βάση των σχετικών πρωτοκόλλων θα ενταχθούν στην κλινική μελέτη που πραγματοποιούν οι αρμόδιες Αρχές της Ιαπωνίας. Σχετικές ενέργειες για την ένταξη των 20 ασθενών στην κλινική μελέτη έγιναν σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, το Avigan παράγεται από εταιρεία στην Ιαπωνία και βρίσκεται στο στάδιο της κλινικής δοκιμής για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να χορηγηθεί ως θεραπεία του ιού.

Σε ό,τι δε αφορά στην θεραπευτική αντιμετώπιση των εξωνοσοκομειακών ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 είναι διαθέσιμα για συνταγογράφηση τα φάρμακα αζιθρομυκίνη ή/και υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη μέσω του Λογισμικού του ΓεΣΥ. Η διάθεση τους θα πραγματοποιείται από συγκεκριμένα φαρμακεία, κατόπιν συνταγογράφησης του ασθενούς από τον Προσωπικό Ιατρό και έγινε ρύθμιση όπως μεταφέρονται στα συγκεκριμένα άτομα από ομάδα εθελοντών, για εξυπηρέτηση των ασθενών, οι οποίοι πρέπει να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η χορήγηση των πιο πάνω φαρμάκων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Κατευθυντήριων Οδηγιών που ετοιμάστηκαν από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα.

14:35 - Να απολυμαίνουν τους χώρους τους στο τέλος της ημέρας, προτρέπει τις επιχειρήσεις το Υπ. Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας προτρέπει όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία με βάση τα περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19) σχετικά Διατάγματα, όπως οργανώσουν και θέσουν σε εφαρμογή διαδικασία απολύμανσης η οποία θα εφαρμόζεται με το πέρας κάθε εργάσιμης μέρας, όλων των χώρων, τους οποίους επισκέπτεται το κοινό για εξυπηρέτησή του.

Σε ανακοίνωσή του και σε συνέχεια των μέχρι σήμερα ενημερώσεων του προς τις επιχειρήσεις, αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους, για περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η απολύμανση θα πρέπει να διεξάγεται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, που παρατίθενται στα επισυνημμένα έγγραφα.

14:24 - Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου

Άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε διάστημα μιας εβδομάδας από το πρώτο. Πρόκειται για δύο λειτουργούς του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ τα περιστατικά αυτά εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης του προηγούμενου κρούσματος, που εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες και ήταν η αφορμή για να κλείσει το δικαστικό μέγαρο και να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να τεθούν εκ νέου τα πρωτόκολλα και να να ληφθούν δείγματα από τις επαφές του νέου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Το Δικαστήριο θα παραμείνει επίσης κλειστό.

Στο μεταξύ βάσει των μέτρων που έχουν ληφθεί στο δικαστικό μέγαρο Πάφου εργάζονται λίγοι υπάλληλοι.

14:10 - Κύπρος: Ασθενής με κορωνοϊό πήγε σε φαρμακείο ζητώντας χλωροκίνη

13:50 - Κύπρος - Μπαράκι και κομμωτήριο «έγραψαν» τα μέτρα

Διάφορα υποστατικά καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο σχετικά με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για απαγόρευση συγκεντρώσεων ατόμων και κλεισίματος καταστημάτων.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε ανάρτηση του στο Τwitter, 55 καταστήματα καταγγέλθηκαν. Ανάμεσα σ΄ αυτά ένα μπαράκι και ένα κομμωτήριο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

13:40 - Κύπρος: Φυλάκιση στον πατέρα του 19χρονου - Πήγε να ζητήσει τον λόγο από αστυνομικό

13:05 - Κύπρος: «Ο ιός θα σκορπιστεί κι άλλο και θα έχουμε πιο πολλά κρούσματα» (vid)

12:55 - Χαμός με το «εν μια απλή γρίπη, εν τζιαι εν τίποτε» του υπ. Υγείας - Απάντησε ο ίδιος (vid)

12:20 - Κορωνοϊός - Ελλάδα: 56 τα θύματα - Τρεις νεκροί σε λίγες ώρες

Μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους μια 72χρονη από την Εορδαία Πτολεμαΐδας, ένας 66χρονος από το Μαυροβούνι Πέλλας και ένας 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης - Είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα τις τελευταιές ώρες με αποτέλεσμα η θλιβερή λίστα να μετρά πλέον 56 θύματα από τον φονικό ιό.

Το 56ο θύμα είναι μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας. Η άτυχη ηλικιωμένη νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής. Συνολικά από την Εορδαία της Πτολεμαΐδας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό τρεις άνθρωποι.

12:15 - Τριάντα άτομα από την Βαρσοβία έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Μία πτήση από την Βαρσοβία έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στη Πολωνία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η πτήση της LOT Polish Airlines έφτασε από τη Βαρσοβία λίγο πριν τις 11 το πρωί μεταφέροντας 30 άτομα.

12:01 - Λεμεσός: Κάλεσμα να ψάλλουν συντονισμένα από σπίτι τους τον Ακάθιστο Ύμνο

11:55 - Σαράντα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Σαράντα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις 11 σήμερα το πρωί νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 40 ασθενείς, ενώ αναμένεται να δοθούν και τέσσερα μέχρι πέντε εξιτήρια, αφού τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ήταν αρνητικά.

Τα άτομα που θα πάρουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο θα μεταφερθούν σπίτι τους, όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Οι 40 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη Γυναικολογική, την Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει συνολικά 110 κλίνες συν 10 κλίνες για τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι μεταβαίνουν στο δημόσιο νοσηλευτήριο για αιμοδιάλυση.

Χθες είχαν πάρει εξιτήριο τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο, ενώ λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, γίνονται καθημερινά νέες εισαγωγές.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο Νοσηλευτήριο ενισχύθηκε με επαγγελματίες υγείας και νοσηλευτικό προσωπικό και από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα ενισχυθεί και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ούτως ώστε οι ασθενείς να λάβουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

11:30 - Χίλιες χειρουργικές μάσκες από τον Σύνδεσμο Κινεζικής Φιλίας Κύπρου στον Δήμο Λευκωσίας

Ο Σύνδεσμος Κινεζικής Φιλίας Κύπρου παρέδωσε 1000 χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης 3-PLY για τις ανάγκες του προσωπικού πρώτης γραμμής του Δήμου Λευκωσίας.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι "οι μάσκες παραδόθηκαν στο Πολυδύναμο Κέντρο, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μακρόχρονη συνεργασία και στήριξη του Συνδέσμου στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών".

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη του και ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για την προφορά του στις δύσκολες αυτές μέρες.

11:25 - Νέο θετικό κρούσμα στο διοικητικό προσωπικό του ΓΝ Λεμεσού

Ένα δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε μέλος του διοικητικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, το μέλος του διοικητικού προσωπικού βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό μετά που ήρθε σε επαφή με τον Εκτελεστικό Διευθυντή ΟΚΥπΥ Λεμεσού - Πάφου, που ως γνωστόν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν από περίπου δυο εβδομάδες.

Χθες επέστρεψε για λίγο στην εργασία του, καθώς είχαν περάσει οι 14 μέρες αυτοπεριορισμού χωρίς να παρουσιάσει οποιαδήποτε συμπτώματα, ωστόσο αργότερα ενημερώθηκε ότι στην τελευταία εξέταση που του έγινε, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αμέσως λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα σε χώρους του ΓΝ Λεμεσού, ενώ μέλη του διοικητικού προσωπικού, που ήρθαν σε επαφή μαζί του, τέθηκαν σε καραντίνα.

11:10 - Αύριο αναμένεται να αρχίσει στην Πάφο η ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των δημοτών

Αύριο αναμένεται να αρχίσει στην Πάφο η ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των δημοτών στην Πάφο με την διενέργεια των δειγματοληπτικών τέστ, που ανακοίνωσε χτες το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η επιλογή του δείγματος θα είναι τυχαία και θα γίνει κατόπιν διαστρωμάτωσης βασισμένη σε δημογραφικά κριτήρια για φύλο και τα λοιπά. Την επιλογή των κριτηρίων έχει θέσει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Υγείας.

Ακολούθως, αφού ληφθεί η έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία έχει ήδη αποσταλεί η σχετική επιστολή, ο Οργανισμός Ασφάλισής Υγείας, θα προχωρήσει στην έκδοση των ονομάτων μέσω των στοιχείων που διαθέτει μέσω του συστήματος πληροφορικής προκειμένου να αρχίσει η ενημέρωση των προτεινομένων για δειγματοληψία ατόμων.

Επιπρόσθετα αναμένεται ότι μέχρι αύριο θα προχωρήσει ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με εγκεκριμένο από το Υπουργείο εργαστήριο να αρχίσει η δειγματοληψία. Για την διενέργεια των τεστ θα στηθούν κινητές μονάδες εκ των οποίων η μία κατά πάσα πιθανότητα θα εγκατασταθεί στην Οικία Επάρχου.

11:05 - Προσωπικό και εθελοντές Πολιτικής Άμυνας συνδράμουν τον αγώνα για περιορισμό του COVID-19

Η Πολιτική Άμυνα συνεχίζει να συνδράμει στις προσπάθειες του κράτους για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και να προσφέρει βοήθεια προς άλλες κρατικές υπηρεσίες για εφαρμογή διαταγμάτων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας Νικόλας Πάρης είπε ότι κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών, η Πολιτική Άμυνα άρχισε να συνεργάζεται με την Αστυνομία για την επιτήρηση της εφαρμογής του διατάγματος της 24ης Μαρτίου.

«Πιο συγκεκριμένα, περιπολεί σε Δήμους και μεταβιβάζει πληροφορίες στην αστυνομία ή/και τους Δήμους για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Γίνονται τέσσερα δίωρα περίπολα ανά Επαρχία. Τα αυτοκίνητα στελεχώνουν εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας, οι οποίοι δουλεύουν με το σύστημα κυλιόμενης βάρδιας. Είναι μόνοι τους για λόγους δημόσιας υγείας. Στα αυτοκίνητα εκτός του ότι απολυμαίνονται, γίνεται πριν από κάθε χρήση και απολύμανση των μερών που αγγίζει ένας οδηγός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπήρξε περίπτωση που περίπολος της Πολιτικής Άμυνας ειδοποίησε την Αστυνομία για παραβίαση διατάγματος από πολίτες, ο κ. Πάρης είπε πώς υπήρχαν περιπτώσεις που ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και διευκρίνισε ότι εμπλοκή της Πολιτικής Άμυνας δεν υπήρξε και δεν μπορούσε να υπάρξει, «διότι δεν έχουμε την δικαιοδοσία να ελέγξουμε τους πολίτες».

10:55 - Στους 55 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 55 ανέρχονται τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς σήμερα το πρωί κατέληξαν δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τον 66χρονο που κατέληξε από κορωνοϊό στην Πέλλα, πέθανε ένας ακόμη ασθενής με κορωνοϊό, στην Αλεξανδρούπουλη. Πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα.

10:35 - Αρχισε η διενέργεια διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό στον Δήμο Γεροσκήπου

Ο Δήμος Γεροσκήπου άρχισε τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοιό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, σε μια προσπάθεια ανίχνευσης του προβλήματος του κορωνοϊού εντός των δημοτικών ορίων Γεροσκήπου, ο Δήμος άρχισε από χθες (2/4), σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένη ιδιωτική εταιρεία, τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 100 περίπου διαγνωστικά τεστ, τα οποία θα καλύψουν εργαζόμενους σε δημόσιους χώρους και υποστατικά που είναι σε λειτουργία.

Ο Δήμος Γεροσκήπου είναι σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας για να γίνουν επιπλέον διαγνωστικοί έλεγχοι με επιχορήγηση του κράτους, καταλήγει η ανακοίνωση.

10:25 - Με drive throught τα τεστ στην Αραδίππου

10:15 - Αρνητικά τα τέστ των ασθενών της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου

Αρνητικά για κορωνοϊό είναι τα αποτελέσματα των ασθενών της Μονάδας Αιμοκάθαρσης που υποβλήθηκαν σε σχετική δειγματοληψία μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενούς της ίδιας ομάδας, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ. Λάκη Γιουκά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Γιουκάς ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε όλους τους ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Επεσήμανε επίσης πως η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου λειτουργεί κανονικά, με προσωπικό της Μονάδας, που έχει εφοδιαστεί με προστατευτικές στολές και μάσκες και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σημειώνεται πως ο ασθενής στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου που προσεβλήθη από κορωνοϊό, παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου με κάποια συμπτώματα και στάλθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου επιβεβαιώθηκε τελικά ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό

09:35 - Κορωνοϊός - Ελλάδα: Στους 54 οι νεκροί, κατέληξε 66χρονος 

09:15 - Η Βουλή ψηφίζει σήμερα για τις αποφυλακίσεις και την αύξηση των εξωδίκων

Συνέρχεται στις 17.00 η Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσει τα δύο νομοσχέδια και να εγκρίνει τον κανονισμό που αφορούν τις αποφυλακίσεις που αποφασίστηκε να γίνουν με βάση τα μέτρα ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας και την αύξηση των ποινών από 150 ευρώ σε 300 ευρώ που περιέλαβε ο Υπουργός Υγείας στο σχετικό διάταγμα του για όσους παραβαίνουν τα μέτρα περιορισμού στη διακίνηση, με ομόφωνη τοποθέτηση των μελών της Επιτροπής Νομικών.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει λαμβανομένων όλων των μέτρων ασφάλειας και υγείας που προβλέπονται και συνέρχεται στο πρότυπο προηγούμενων συνεδριών της, που πραγματοποιήθηκαν στην κατάσταση αντιμετώπισης της πανδημίας.

09:05 - Κύπρος: Καταδίκη 24χρονου - Κυκλοφορούσε άσκοπα

07:45 - Προσωρινό Σταθμό Αιμοδοσίας στην Πάφο - Δεύτερο κρούσμα επαγγελματία υγείας

07:40 - Δεν συμμορφώνονται... Πόσοι παραβίασαν το διάταγμα

Σε συνολικά 299 καταγγελίες οδηγών και πεζών προέβη η Αστυνομία στο πλαίσιο των 18.431 ελέγχων που διενέργησε από τις 6 χθες το απόγευμα μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορία που επιβλήθηκαν για ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

07:20 - Κορωνοϊός: Σοκ στις ΗΠΑ - 1.169 νεκροί σε 24 ώρες

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X