ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός με το «εν μια απλή γρίπη, εν τζιαι εν τίποτε» του υπ. Υγείας - Απάντησε ο ίδιος (vid)

Σχολιάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοποθέτηση του υπουργού Υγείας

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου βίντεο που προβλήθηκε από το κρατικό κανάλι στις 5 Μαρτίου, όπου ο Υπουργός Υγείας, πριν από τη δημοσιογραφική του διάσκεψη, «πιάνεται» να αναφέρει σε παρευρισκομένους: «Στο τέλος της ημέρας, εν μια απλή γρίπη, εν τζιαι εν τίποτε. Απλώς εκάμαμεν το…».

Το εν λόγω στιγμιότυπο σχολιάζεται έντονα και κυρίως αρνητικά από τους χρήστες του διαδικτύου.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θέλησε να τοποθετηθεί μέσω ανάρτησής του για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

«Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί βίντεο με απόσπασμα συνομιλίας που είχα με δημοσιογράφους στο Προεδρικό, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου 2020. Απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων που ανησυχούσαν για τη θνησιμότητα του κορωνοϊού, εξηγούσα αυτό που επαναλαμβάνω εδώ και εβδομάδες, ότι δηλαδή το 80% όσων νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτωματολογία και μάλιστα αρκετοί ενδεχομένως να μην το αντιληφθούν καν, αφού θα έχουν συμπτώματα μιας απλής γρίπης. Η φράση «στο τέλος της ημέρας είναι μια απλή γρίππη» στόχο είχε καθησυχάσει τις ανησυχίες δημοσιογράφων που έκαναν σύγκριση του COVID-19 με πολύ πιο επικίνδυνους ιούς, όπως ο Εμπόλα, όπου το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 50%. Παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανα λίγα λεπτά αργότερα την ίδια ημέρα καθώς και στις αποφάσεις που λήφθηκαν για μια σειρά από μέτρα (κλείσιμο οδοφραγμάτων, έλεγχοι στα αεροδρόμια κ.α), για όσους έχουν και την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις μας. Είναι οξύμωρο και αντιφατικό να με κατηγορούν για υποτίμηση του κινδύνου από τον ιό οι ίδιοι που με επικρίνουν ότι παίρνω απάνθρωπα απαγορευτικά μέτρα. Λυπούμαι γιατί αυτές τις κρίσιμες ώρες ορισμένοι αναζητούν αφορμές για δημιουργία εντυπώσεων και πρόκληση αντιπαράθεσης, που υπονομεύει την προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης.Η δήλωση που είχα κάνει στις 5-3-2020» σημείωσε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X