ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Στην σκιά της πανδημίας η Κύπρος - «Ορφανό» ένα από τα νέα κρούσματα

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Εν μέσω μίας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνει η Κύπρος, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, ενώ τα μέτρα παγκοσμίως αλλά και στο νησί μας, ενισχύονται. Στόχος είναι να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του ιού, γι' αυτόν τον λόγο η ατομική ευθύνη και το μότο που κυριαρχεί αυτές τις ημέρες, δηλαδή το «μείνετε σπίτι» είναι κρίσιμης σημασίας για την μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Στην Κύπρο τα κρούσματα έχουν φθάσει πλέον τα 58, ενώ οι αρμόδιοι δίνουν μάχη με τον χρόνο επικεντρώνοντας τις δυνάμεις τους στην ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπλόκο σε πτήσεις από Ελλάδα και άλλες 27 χώρες προς την Κύπρο (εκτός cargo)

Το βράδυ της Τρίτης (17/3) έπειτα από τη συνεδρία της διυπουργικής επιτροπής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα. Από τις 21 Μαρτίου στην Κύπρο και για περίοδο 14 ημερών απαγορεύονται οι πτήσεις πλην εκείνων μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo) προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από 28 χώρες περιλαμβανομένου της Ελλάδας και της Αγγλίας.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από την ομάδα του 24news:

23:45 - ΓΝ Λεμεσού: Υπό διερεύνηση ύποπτο κρούσμα σε μέλος της Δ/ντικής ομάδας

22:50 - Πώς ο κορωνοϊός εισέρχεται και μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα (vid)

22:20 - Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου Αναστασιάδη και Ακιντζί για κορωνοϊό

Την σημασία της συνέχισης της συνεργασίας στο πλαίσιο της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία στο θέμα του κορωνοϊού, υπογράμμισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς οργανισμούς όπως Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τις ανάγκες που έχει διαπιστωθεί από την Τεχνική Επιτροπή ότι υπάρχουν.

Οι δύο ηγέτες, προστίθεται, συμφώνησαν ότι θα κάνουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν από κοινού ενάντια σε αυτόν τον κοινό κίνδυνο.

22:10 - Κρούσμα σε Παιδίατρο: Αυτά είναι τα μέτρα που πήραν στο ΓΝ Λεμεσού

Μετά από επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε επαγγελματία υγείας στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενεργοποίησαν άμεσα τα πρωτόκολλα για τη διαχείριση των στενών επαφών του ασθενούς. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

21:30 - Διάταγμα Υπουργείου Υγείας 

21:15 - Εύκολα δάνεια από τράπεζες με ευλογίες Κεντρικής

21:00 - ΠΙΣ: Στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό 117 γιατροί

20:17 - Κύπρος - Κορωνοϊός: «Σε ένα μήνα μπορεί να φθάσουμε τα 300 κρούσματα»

20:10 - Νοσηλεύτρια στο ΓΝ Πάφου αφορά το ένα από τα εννιά νέα κρούσματα

Συνεχίστηκε και σήμερα η λήψη δειγμάτων από το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό άτομα που εργάζονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, σήμερα λήφθηκαν περίπου 140 νέα δείγματα, ενώ στα σημερινά εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν συμπεριλαμβάνεται και μια νοσηλεύτρια του ΓΝ Πάφου που φέρεται να είχε επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. (Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ)

20:00 - Κορωνοϊός - Ιταλία: Σοκ από την έκρηξη κρουσμάτων και θυμάτων

19:55 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Τόσα θα δώσουν στα ξενοδοχεία για την καραντίνα

19:45 - Στα κατεχόμενα δυο Τ/κ φοιτητές που ήταν σε απομόνωση στο Τρόοδος

Με τίτλο «Από καραντίνα στο νότο σε καραντίνα στο βορρά» η εφημερίδα "Γενί Ντουζέν" στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι σήμερα δύο Τ/κ φοιτητές που είχαν έρθει προχθές βράδυ από την Βρετανία στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας και βρισκόταν σε απομόνωση με τους άλλους επιβάτες στο Τρόοδος, μεταφέρθηκαν σήμερα μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου στα κατεχόμενα, όπου μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας.

Η ιστοσελίδα έχει και ένα πολύ σύντομο βίντεο που δείχνει τους νεαρούς να κατεβαίνουν από ένα μικρό λεωφορείο και να παραλαμβάνονται από άνδρες με ειδικές στολές για να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο Μαλπάς στον Άγιο Επίκτητο, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Η οικογένεια του ενός, του Μερτ Σιουκιούρογλου, ευχαρίστησε μέσω των μέσω κοινωνικής δικτύωσης όσους βοήθησαν για να μεταφερθεί ο γιος τους στα κατεχόμενα, τον Μουσταφά Ακιντζί, τον Ερσίν Τατάρ, τον Κουντρέτ Οζερσάι και τον γιατρό Τζενκ Σοϊντάν (συμπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία).

19:20 - Παιδίατρος του Γ.Ν. Λεμεσού το ένα από τα εννέα νέα κρούσματα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως πληροφορούμαστε το ένα από τα εννέα νέα κρούσματα αφορά παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. (Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ)

19:15 -  Θέλουν να έρθουν πίσω οι Κύπριοι που βρίσκονται σε Βρετανία και Ελλάδα

18:40 - Κορωνοϊός - Κύπρος: Αυτή είναι η κατάσταση της υγείας του 47χρονου και του 63χρονου

18:30 - 9 νέα κρούσματα στην Κύπρο - «Ορφανό» το ένα - Στους 58 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

17:40 - Foreign Office: Ανανέωση ταξιδιωτικής σύστασης για Βρετανούς στην Κύπρο

Να επικοινωνήσουν άμεσα με τον τουριστικό τους πράκτορα καλεί τους Βρετανούς υπηκόους που βρίσκονται στην Κύπρο και θέλουν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το Foreign Office.

Σε ανανεωμένη ταξιδιωτική σύσταση αναφέρεται ότι η έκκληση γίνεται μετά από την εξαγγελία των κυπριακών αρχών ότι τα τουριστικά καταλύματα πρέπει να εκκενωθούν έως τις 21 Μαρτίου και να παραμείνουν κλειστά έως το τέλος Απριλίου.

Το Foreign Office αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση συζητά με την κυπριακή το νέο μέτρο και ζητά από τις αεροπορικές εταιρείες να προσθέσουν πτήσεις από την Κύπρο στο πρόγραμμά τους.

17:15 - Κορωνοϊός: Η Τουρκία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα

17:10 - Τράπεζες: Αναστολή όλων των εκποιήσεων για τρεις μήνες

16:30 - Σοβαρή η κατάσταση του 70χρονου με κορωνοϊό

Πολύ καλή κρίνεται η κατάσταση της υγείας των έξι ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ενώ η κατάσταση της υγείας του έβδομου ασθενή, ενός 70χρονου, κρίνεται σοβαρή λόγω του βεβαρημένου ιατρικού του ιστορικού, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση του το Νοσοκομείο Αμμοχώστου ανέφερε ότι «μετά από οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, από χθες Τρίτη 17/03/2020 μέχρι και την Δευτέρα 23/03/2020 αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία, το Ακτινολογικό Τμήμα και το Τμήμα Φυσιοθεραπείας. Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, το Νοσοκομειακό Εργαστήριο και το Φαρμακείο θα λειτουργούν κανονικά". (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

16:00 - Κέντρα άμεσης παρέμβασης, εθελοντές, συστάσεις προς επαγγελματικές ομάδες, στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

Σε επανακαθορισμό του τρόπου και χρόνου λειτουργίας τους λόγω της εξάπλωσης και στην Κύπρο της ασθένειας COVD – 19 προχωρούν κρατικές υπηρεσίες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλα συντεταγμένα και ανεξάρτητα σύνολα και θεσμοί ενώ συστήνονται κέντρα άμεσης παρέμβασης, πραγματοποιούνται προληπτικοί ψεκασμοί και υπηρεσίες τίθενται σε επιφυλακή, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που εκδίδονται.

15:46 - O κορωνοϊός ακύρωσε και τη Eurovision

15:30 - Πρόεδρος: Σε συστράτευση όλοι οι πολίτες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Τη σημασία του να κληθούν σε συστράτευση όλοι οι πολίτες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

15:25 - Παράταση προθεσμίας για δήλωση ενδιαφέροντος από ΠΙΣ, 72 οι δηλώσεις μέχρι στιγμής

15:00 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Προσοχή πού κάνεις το τεστ γιατί υπάρχει κίνδυνος

14:40 - Πέμπτή ή Παρασκευή αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτημάτων επιδόματος €750

Αύριο ή το αργότερο μεθαύριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής, στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, των αιτήσεων παροχής του επιδόματος ύψους €750 για κάλυψη εξόδων φοιτητών που φοιτούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού και δεν θα επιστρέψουν στην Κύπρο για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

14:20 - Κέντρο Άμεσης Παρέμβασης για ευπαθείς ομάδες λειτουργεί ο Δήμος Κ.Πολεμιδιών

Οι δημότες Κ.Πολεμιδιών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 97 838383 & 97 839999.

14:15 - Aπολυμαίνονται τα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου

14:10 - Έκκληση Υφυπουργού Τουρισμού προς ξενοδόχους για φιλοξενία επαναπατρισθέντων

14:00 - Αναβάλλεται η Σύσκεψη Αρχηγών από τη Βουλή, λόγω του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Σύμφωνα με νεότερη, διευκρινιστική ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων λόγω του Συμβουλίου Αρχηγών, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για αύριο Πέμπτη στις 10.00, η αυριανή Σύσκεψη Αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Βουλής θα συγκληθεί σε άλλο χρόνο.

13:50 - Σε ξενοδοχεία του Λονδίνου βρήκαν καταφύγιο Κύπριοι που περιμένουν τον επαναπατρισμό τους

13:30 - ΠτΔ: Σύσκεψη πολιτικών Αρχηγών την Πέμπτη 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, για αύριο, 19 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, για ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων που άπτονται των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

13:26 - Καθολική απαγόρευση πτήσεων στην Κύπρο

13:00 - Από την «Ανοσία της αγέλης»... στροφή 180 μοιρών η Βρετανία

Έκτακτο νομοσχέδιο για μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού καταθέτει σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων η βρετανική κυβέρνηση.

12:34 - Κύπρος: Δίνουν μάχη στο καθήκον - Το μήνυμα τους προς όλους μας 

12:30 - Υπουργείο Παιδείας:Αναβάλλονται όλες οι εξετάσεις μέχρι τις 11 Απριλίου

12:00 - Κύπρος: Έχεις υποψία ότι έχεις κορωνοϊό; - Αυτά πρέπει να κάνεις

Το Υπουργείο Υγείας, θέλοντας να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διενέργεια των εργαστηριακών αναλύσεων στους πολίτες που βάσει κλινικών και επιδημιολογικών κριτηρίων πρέπει να τύχουν αυτής της εξέτασης, υπενθυμίζει στους πολίτες τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν.

11:30 - Μέτρα Alpha Bank Cyprus για την προστασία από τον κορωνοϊό

Eφαρμόζει σειρά μέτρων στους χώρους εργασίας της Διοίκησης και του Δικτύου Καταστημάτων. Ανάμεσα σε αυτά η επιλογή εναλλακτικών δικτύων για τις συναλλαγές όπως αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) 24/7 για αναλήψεις ή καταθέσεις μετρητών και καταθέσεις επιταγών, η ηλεκτρονική υπηρεσία Alpha Express Banking για άλλες συναλλαγές, η εφαρμογή Alpha Mobile Banking και κάρτες για ανέπαφες συναλλαγές.

11:20 - Καμία ειδοποίηση δεν έλαβε η Κύπρος για οδηγία της ΕΕ περί συμμόρφωσης της αγοράς για προϊόντα ατομικής προστασίας

11:00 - Πρόεδρος ΠΙΣ: Οι γιατροί να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση της Πολιτείας

Ειδικό έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος από γιατρούς για συνδρομή τους στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού έχει ετοιμάσει ο ΠΙΣ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Πέτρος Αγαθαγγέλου στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος έχει απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέλη του όπως αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας.

10:45 - ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ απέστειλαν λίστα εθελοντών για το Υπ. Υγείας, η ΟΕΛΜΕΚ κάνει κάλεσμα στα μέλη της

10:30 - ΔΕΟΚ: Κανένα πρόσωπο δεν μεταφέρθηκε στα αναπαυτήρια για καραντίνα, μόνο ασυμπτωματικά άτομα

10:15 - Στόχος η επαναλειτουργία των κλινικών του ΓΝ Πάφου το συντομότερο δυνατό, λέει ο Εκτ.Διευθυντής

10:00 - Το παίρνουν πίσω για το κλείσιμο των συνεργείων αυτοκινήτων 

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σε συνέχεια χθεσινού Διατάγματος που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, ακυρώνεται η πρόνοια για αναστολή της λειτουργίας των συνεργείων αυτοκινήτων. Νέο Διάταγμα θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

 

09:47 - Καμιά καταγγελία για παρακοή του διατάγματος για απαγόρευση συγκέντρωσης πέραν των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της Μαρινέλλας Παναγιώτου ΕΔΩ

09:30 - Νωρίτερα η εφαρμογή των τελευταίων μέτρων για τους ταξιδιώτες, στα κατεχόμενα

Νωρίτερα άρχισε η εφαρμογή του μέτρου για την απομόνωση των ταξιδιωτών που φτάνουν στα κατεχόμενα, το οποίο ανακοινώθηκε χθες και επρόκειτο να αρχίσει να εφαρμόζεται στις 12 σήμερα το μεσημέρι.Με ανάρτησή του μετά τα μεσάνυχτα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι λόγω των εξελίξεων (με τα κρούσματα του κορωνοϊού) στην Τουρκία, η απόφαση για την απομόνωση των επιβατών αεροπλάνων που φτάνουν στο ψευδοκράτος θα ξεκινούσε από τη νύχτα.

09:15 - Κύπρος: Κλείνουν τα συνεργεία αυτοκινήτων από σήμερα - Σε εφαρμογή το Διάταγμα του Υπ. Υγείας

Το διάταγμα τέθηκε σε ισχύ σήμερα το πρωί 18η Μαρτίου 2020 η ώρα 6.00 π.μ. και θα ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου 2020.

09:10 - Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει για ώρες στον αέρα, σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, με χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπέραναν ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την πανδημία της ασθένειας COVID-19, έχει δυνατότητα επιβίωσης στον αέρα συγκρίσιμη με εκείνη του ιού που προκαλούσε το ΣΟΑΣ (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο).

09:00 - Διορία μέχρι την Παρασκευή - Μόνο αυτοί παίρνουν βεβαίωση και έρχονται Κύπρο - Η διαδικασία

08:30 - Σάλος - Φυγαδεύτηκε κόρη πολιτικού προσώπου των κατεχομένων από καραντίνα

08:00 - Ομαλή η κατάσταση στο αεροδρόμιο Πάφου

Ομαλά εξελίχθηκε η κατάσταση χθες στο αεροδρόμιο Πάφου. Από το αεροδρόμιο Πάφου, χθες νωρίς το απόγευμα προσγειώθηκε αεροσκάφος ρωσικής αεροπορικής εταιρείας που μετέφερε μόνο μια επιβάτιδα, Ρωσίδα, μόνιμη κάτοικο Πάφου.
Στην επιβάτιδα που δεν διέθετε ιατρικό πιστοποιητικό επετράπη η αποβίβαση και θα παραμείνει σε καραντίνα.

07:45 - Τρέχουν να λάβουν δείγματα από όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου

07:30 - Κυπριακή Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας: Όλοι οι εντατατικολόγοι να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση