ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θετικά νέα και σήμερα - 7 μόνο νέα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

H Κύπρος είναι υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήλθαν στα 817, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Κυριακής 26 Απριλίου, για 7 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 14.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, βρισκόμαστε λίγο πριν την απόφαση για χαλάρωση μέτρων που θα ληφθεί οριστικά την Τετάρτη(29/4) από το Υπουργικό Συμβούλιο. Την Τρίτη (28/4) η επιστημονική ομάδα παρουσιάζει την πρόταση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Διυπουργική Επιτροπή. Η πρόταση αφορά την 4η Μαϊου.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

19:22 - Κωστρίκης: «Μπορούμε πλέον να περάσουμε στο επόμενο στάδιο» (vid)

19:11 - Υπ. Υγείας: «Έχουμε πλάνο» - Ανοίγει ο δρόμος για το επόμενο βήμα

18:31 - Μεταφορά 49χρονου ασθενή από το ΓΝ Πάφου στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού

Διασωληνωμένος διακομίσθηκε 49χρονος από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο 49χρονος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με κλινική και ακτινολογική εικόνα Covid- 19.

Ο 49χρονος ασθενής παρουσίασε πολύ χαμηλό κορεσμό οξυγόνου στο αίμα του, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διασωλήνωση του.

Ακολούθως διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για νοσηλεία.

18:15 - Πολυκλινική Λευκωσίας: «Εξωτερικό ασθενή αφορά το κρούσμα κορωνοϊού»

18:00 - 7 νέα κρούσματα στην Κύπρο από 2415 εργαστηριακών εξετάσεων 

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1 Άτομο από την εξέταση των 20,000 επαγγελματιών

3 Άτομα που επαναπατρίστηκαν

2 Άτομα από εξετάσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία

1 Άτομο από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο

18 άτομα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

5 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 

Κωστρίκης - «Μετά και τα σημερινά ενθαρρυντικά στοιχεία συμπληρώνεται μία επιδημιολογική εικόνα που μας επιτρέπει να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Ανοίγει ο δρόμος για τη χαλάρωση της επόμενης μέρας

17:39 - Για ένατη ημέρα δεν καταγράφηκε θετικό κρούσμα στα κατεχόμενα

Κανένα θετικό κρούσμα δεν εντοπίστηκε για ένατη συνεχόμενη ημέρα στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί, σήμερα έγιναν 262 διαγνωστικοί έλεγχοι και είχαν όλοι αρνητικό αποτέλεσμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο συνολικός αριθμός των τεστ μέχρι σήμερα είναι 9009 και τα κρούσματα παραμένουν 108. Υπό θεραπεία παραμένουν 12 άτομα.

17:11 - Λάρνακα - Επιστολή SPAR για κρούσμα σε υποκατάστημα

16:28 - «Η μετάβαση θα αποτελέσει μια πολύπλοκη και αβέβαιη φάση»

15:39 -  Γ.Ν. Πάφου - Απεβίωσε 80xρονη που νοσηλευόταν στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών 

Γυναίκα ηλικίας 80 ετών που νοσηλευόταν στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου απεβίωσε τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Η 80χρονη νοσηλευόταν στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών λόγω λοίμωξης αναπνευστικού και με άλλες νοσηρότητες σε αναμονή της εξέτασης για covid- 19.

Εξάλλου στον θάλαμο εισήχθη σήμερα γυναίκα ηλικίας 94 ετών η οποία μεταφέρθηκε από ίδρυμα λόγω πυρετού και αδυναμίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως νωρίς το απόγευμα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου άνδρας ηλικίας 49 ετών με κλινική και ακτινολογική εικόνα covid -19, o oποίος ακολούθως επρόκειτο να εισαχθεί είτε στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών, είτε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου ανάλογα με τα ευρήματα.

Επίσης, γυναίκα ηλικίας 85 ετών νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου με αναπνευστική δυσχέρεια εξαιτίας της οποία χρήζει υποστήριξης με αναπνευστική συσκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου η 85χρονη υποβλήθηκε σε εξέταση για covid- 19 τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται.

14:00 - Κύπρος - Διακίνηση: «Έχω ψωρίαση και πήγα... θάλασσα»

13:30 - «Μεγάλωσε η ρίζα μου θέλω να τα βάψω» - Κύπριοι πιέζουν κομμωτές να... παρανομήσουν

13:00 - Κρούσματα σε δύο υπεραγορές και κλινική στη Λευκωσία

12:30 - Μόνο ένας ασθενής με κορωνοϊό σήμερα στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού

11:00 - Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνο μετά την καραντίνα;

10:25 - Δεκαοκτώ ασθενείς στο νοσοκομείο αναφοράς

10:15 - Δύο πτήσεις επαναπατρισμού σήμερα στη Λάρνακα

Πρόκειται πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μία αναμένεται να φθάσει από το Λονδίνο στις 18:10 και η άλλη από το Μάντσεστερ στις 20:50.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, «έχει ήδη καταρτιστεί πρόγραμμα για επαναπατρισμό συμπατριωτών μας, με πτήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και τις 30 Απριλίου, βάσει του καταλόγου προτεραιοτήτων».

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει ο κ. Καρούσος, πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, νεαρούς που κάνουν foundation courses και διαμένουν σε φοιτητικές εστίες, και άλλους φοιτητές που αφού ομαδοποιηθούν θα επαναπατριστούν στην Κύπρο με διάφορες πτήσεις.

10:05 - Μπαράκι στη Λεμεσό «έγραψε» κανονικότατα την απαγόρευση

10:00 - Δύο ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών και δύο πήραν εξιτήριο στο ΓΝ Πάφου

09:30 - Χιλιάδες έλεγχοι σε όλη την Κύπρο για διακίνηση - Οι καταγγελίες

08:50 - Διαφωνία Τσιόδρα με τον ΠΟΥ για το ζήτημα της ανοσίας

Θέση στο ζήτημα περί ανάπτυξης ανόσιας από τον κορωνοϊό πήρε το Σάββατο ο καθηγητής, λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, Σωτήρης Τσίοδρας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τσιόρδας υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να χτιστεί στην Ελλάδα σταδιακά η ανοσία, προκειμένου να μην υπάρξει στη χώρα η τραγική εμπειρία άλλων χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία με την μεγάλη αύξηση της θνησιμότητας και την υπερφόρτωση των δομών υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι διίστανται οι επιστημονικές απόψεις για το θέμα της ανοσίας. «Η σταδιακή ανοσία που θα οδηγούσε σε εξασφάλιση του πληθυσμού δεν είναι γνωστή. Μερικοί μιλούν για 50%, άλλοι για 70%. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει απότομα» είπε και προσέθεσε: «Με τον όρο σταδιακή ανοσία εννοούμε να εκτεθούν κάποιοι στον ιό και να εμφανίσουν αντισώματα που θα τους προστατεύσουν. Υπάρχουν δυο απόψεις. Η μια είναι αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί μη ανάπτυξης αντισωμάτων, η οποία δεν με βρίσκει σύμφωνο. Η δεύτερη τοποθέτηση βασίζεται στην εμπειρία που έχουμε από τους κορωνοϊούς. Βάσει αυτής (σ.σ. όσοι προσβάλλονται από τον κορωνοϊό) θα έχουν ανοσία για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα αποδειχθεί στο μέλλον αυτό, όταν θα έχουμε τεστ αντισωμάτων.»

08:30 - Πέραν 2 εκ 921 χιλιάδων κρούσματα κορωνοϊού διεθνώς, πάνω από 203.200 θάνατοι, 837.045 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν

08:00 - Kατέληξαν δύο άνδρες σε νοσοκομεία της Αθήνας

Στους 132 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν δύο άνδρες που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία Σωτηρία και Ευαγγελισμός.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X