ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LIVE: Ξεπέρασαν τα 700 τα κρούσματα στην Κύπρο - Ανακοινώθηκαν άλλα 20

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες η Κύπρος.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στα 715 , έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Tετάρτης 15 Απριλίου, για 20 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 12.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Την ίδια ώρα ξεκίνησε το Σάββατο (11/4) η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς. Η δειγματοληψία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες πραγματοποιείται σε παγκύπρια βάση, σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα των αρμοδίων.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

23:00 - Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για σημεία δειγματοληψίας του εργαστηρίου NIPD Genetics στην Επαρχία Πάφου

 

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες της Επαρχίας Πάφου ότι από αύριο, 16 Απριλίου 2020, η δειγματοληψία του εργαστηρίου NIPD Genetics στην Οικία Έπαρχου (Γρίβα Διγενή και Νεοφύτου Νικολαΐδη) στην Πάφο τερματίζεται. Ως εκ τούτου, καλούνται οι πολίτες να μην μεταβαίνουν στο εν λόγω σημείο.

Η δειγματοληψία του εργαστηρίου στα Χημεία Παυλίδη (Αγίου Στεφάνου 134, Έμπα, 8052, Πάφος) συνεχίζεται κανονικά.

Επισυνάπτεται ο τελικός κατάλογος των σημείων δειγματοληψίας όπως έχει διαμορφωθεί για εύκολη αναφορά.

22:00 - Αυτό είναι το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας

21:10 - Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 17.000 οι νεκροί - Ανακοινώθηκαν 1.438 νέοι θάνατοι

Ξεπέρασε τους 17.000 ο αριθμός νεκρών λόγω κορωνοϊού στη Γαλλιά, καθώς ο υπουργός Υγείας Ζερόμ Σαλμόν ανακοίνωσε σήμερα πως έχασαν τη ζωή τους 514 ασθενείς σε νοσοκομεία κι έγινε γνωστός ο θάνατος 924 ασθενών σε γηροκομεία κι άλλα νοσηλευτικά κέντρα.

Συνολικά, 1.438 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 17.167.

21:05 - Συνολικά 115 νεκροί και 4,281 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο στην Τουρκία

Άλλοι 115 άνθρωποι, μέσα σε ένα 24ωρο, έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού και άλλοι 4,281 διαγνώστηκαν με κορωνοϊό όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά μέσω τουίτερ. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 34,090 τεστ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό οι νεκροί έφτασαν στους 1,518 έφτασαν και τα κρούσματα στα 69,392. Στην εντατική βρίσκονται 1820 άνθρωποι και διασηλωμένοι είναι 1052.

21:00 - Περίπου 350 εργαζόμενοι στο ΓΝ Λάρνακας έδωσαν δείγμα για εξέταση κορωνοϊού

Περίπου 350 άτομα, εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, έδωσαν μέχρι σήμερα δείγμα για εξέταση κορωνοϊού.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι χθες έδωσαν δείγμα 143 άτομα από το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας, σήμερα λήφθηκε δείγμα από άλλους 147 εργαζόμενους, ενώ συνολικά από την ημέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα έγινε δειγματοληψία σε 349 άτομα.

Εν τω μεταξύ συνολικά 12 άτομα, που μπορεί να έχουν μολυνθεί με COVID-19, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα εννέα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ τρία άτομα βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένα εκ των οποίων είναι διασωληνωμένο.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται στη Λάρνακα η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων για κορωνοϊό, σε άτομα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την Εθνική Φρουρά και τον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες τους και δικαιούνται να εργάζονται με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

20:35 - Κορωνοϊός: 57χρονη με διαβήτη το 103ο θύμα του ιού

Μια 57χρονη γυναίκα είναι το 103ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και είχε υποκείμενο νόσημα- σακχαρώδη διαβήτη.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της καθημερινής, επίσημης ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας είχε κάνει γνωστό ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται στα 2.192, 22 περισσότερα από χθες. 559 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι και 899 με επαφές γνωστού κρούσματος.

Οι νεκροί στην Ελλάδα από τον φονικό ιό ανέρχονται σε 103.

20:10 - 147 επαγγελματίες υγείας υποβλήθηκαν σε επαναληπτικό έλεγχο για κορωνοϊό στο ΓΝ Πάφου

Ολοκληρώθηκε για σήμερα ο επαναληπτικός έλεγχος για όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας στη βάση προγράμματος και μέχρι στιγμής σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ έγιναν δειγματοληψίες σε 147 επαγγελματίες υγείας του ΓΝ Πάφου , ενώ θα συνεχιστεί και αύριο , όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί .

Στο μεταξύ, έξι ασθενείς νοσηλεύονται στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου με λοίμωξη του αναπνευστικού, εκ των οποίων ο ένας. 77 ετών, εισήχθη νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο 77χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου και στην συνέχεια κρατήθηκε για νοσηλεία στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών παρουσιάζοντας λοίμωξη του αναπνευστικού. Πρόκειται για ασθενή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα που παραπέμπουν σε COVID-19, και συγκεκριμένα βήχα.

Από τον ασθενή έχουν ληφθεί δείγματα και έχουν σταλεί για εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου νοσηλεύονται μέχρι στιγμής έξι ασθενείς εκ των οποίων δύο γυναίκες και συγκεκριμένα, μια 74χρονη, μία 83χρονη, και τέσσερις άνδρες, ένας 75χρονος, ένας 41χρονος , ένας 43χρονος , καθώς και ο 77χρονος που εισήχθη νωρίς το απόγευμα .

Εξάλλου εξιτήριο πήρε 88χρονος που νοσηλεύονταν στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης.

Όλοι έχουν υποβληθεί σε δειγματοληψία για εξετάσεις κορωνοϊού, ενώ μέχρι στιγμής έχει γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του 88χρονου ασθενή το οποίο είναι αρνητικό και αυτός πήρε εξιτήριο.

20:00 - ΣΥΟΠ και τραπεζικός υπάλληλος στα σημερινά κρούσματα

19:30 - Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στα κατεχόμενα

O «υπουργός υγείας» στα κατεχόμενα ανακοίνωσε δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο σύνολο 171 τεστ που διενεργήθηκαν στα κατεχόμενα.

Από τα δύο άτομα που προσβλήθηκαν το ένα βρισκόταν στη Μόρφου και το άλλο ήταν εργαζόμενος στο ξενοδοχείο River Side στον Καραβά που χρησιμοποιούνταν ως χώρος καραντίνας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα κατεχόμενα ανέρχεται σε 102.

Αναφέρθηκε επίσης ότι 8 άτομα πήραν σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

19:25 - Τέσσερα εξιτήρια σε ασθενείς δόθηκαν σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Τέσσερα εξιτήρια δόθηκαν σήμερα σε ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Τα εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν, ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες, ενώ τα άλλα δύο διακομίσθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Συνολικά στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 21 άτομα.

Μέχρι τις επτά το απόγευμα συνολικά 24 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τρεις εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΑΦ, είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος την περασμένη εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε αρκετή βελτίωση.

Ο ασθενής επέστρεψε πίσω στο Νοσοκομείο Αναφοράς όπου και νοσηλεύεται προληπτικά στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς καλή, ενώ θα παραμείνει στη ΜΑΦ μέχρις ότου ολοκληρώσει τη θεραπεία του και αναμένεται ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 122 εισαγωγές ασθενών και δόθηκαν 86 εξιτήρια.

19:00 - Κύπρος - Έτσι διαμορφώθηκε η καμπύλη κρουσμάτων (Πίνακες)

Την Τετάρτη (15/4) καταγράφηκαν άλλα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Από το σχέδιο διαγνώσεων των 20,000 επαγγελματιών έχουν πραγματοποιηθεί σήμερα 1,758 εργαστηριακές διαγνώσεις και έχουν εντοπιστεί 3 κρούσματα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

18:50 - Κύπρος - Όλες οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα

18:40 - Κύπρος - Χαλάρωση μέτρων: Πότε και πώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα (Βίντεο)

18:10 - Ελλάδα: 22 νέα κρούσματα - Στους 102 οι θάνατοι

18:00 - Οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν νέα 20 κρούσματα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κύριο Κωστρίκη τα 20 από συνολικά 2.312 εργαστηριακές αναλύσεις.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 

- 8 άτομα που εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση

– 7 άτομα που επαναπτρίστηκαν από Λονδίνο

– 3 άτομα από την ευρεία δειγματοληψία των 20 χιλιάδων εργαζομένων

 Διασωληνωμένοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται εννέα ασθενείς. Δύο εξιτήρια από το νοσοκομείο αναφοράς ενω νοσηλεύονται άλλα 24 άτομα. 

17:15 - Πάφος: Κυκλοφορούσαν πεζοί χωρίς δικαιολογία

17:05 - Ακόμα 761 θάνατοι στο Ην. Βασίλειο, κοντά στα 100.000 τα κρούσματα

Κατά 761 αυξήθηκαν οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον κορωνοϊό κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Τρίτης και πλέον αριθμούν 12.868.

Σημειώνεται ότι πρόκειται μόνο για θανάτους που έχουν σημειωθεί σε νοσοκομεία, με τον πραγματικό αριθμό να εκτιμάται ότι είναι από πολλές εκατοντάδες έως 4.000 μεγαλύτερος λόγω θανάτων στην κοινότητα και ιδίως σε οίκους ευγηρίας.

Είναι η τέταρτη συνεχής ημέρα που η 24ωρη αύξηση των θανάτων μένει κάτω από τους 800.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.605 φτάνοντας έως τις 9 το πρωί της Πέμπτης τα 98.476. Συνολικά έχουν εξεταστεί 313.769 πολίτες.

Στην Αγγλία 651 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Εξ αυτών οι 20 δεν είχαν υποκείμενο νόσημα, με τον νεαρότερο να είναι 20 ετών.

Αντίθετα, η ηλικίας 106 ετών Κόνι Τίτσεν έγινε η γηραιότερη ασθενής στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, αφού νοσηλεύθηκε για τρεις εβδομάδες.

16:50 - Τέρμα το κρυφτό - Το Υπ. Υγείας θα ανακοινώνει τις επιχειρήσεις με κρούσματα

16:05 - Υπουργείο Εργασίας: Καταβλήθηκαν σε περίπου 85.000 εργαζόμενους το ειδικό επίδομα

15:40 - Αυτοί θα εξυπηρετούνται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Το Υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενημερώνει το κοινό ότι η εξυπηρέτηση στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), θα γίνεται μόνο με τη διευθέτηση ραντεβού, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ΚΕΠ, ώστε να περιοριστούν οι επισκέψεις, ΜΟΝΟ για τις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις οι οποίες αφορούν τις εξής υπηρεσίες: (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

14:44 - Με πτήση από το Λονδίνο επαναπατρίζονται σήμερα 96 Κύπριοι

14:00 - Κύπρος: Εντός 14 ημερών αυτοί οι εργαζόμενοι θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού

13:54 - Δύο νέοι ασθενείς στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου

13:47 - Μητρόπολη Λεμεσού: Διαδικτυακά όλες οι ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας

Σημερινή ανακοίνωση αναφέρει πως όλες οι ακολουθίες θα προβάλλονται διαδικτυακά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ( www.imlemesou.org ), όπου οι πιστοί μπορούν να συνδεθούν είτε με το ραδιόφωνο της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού (102,9 fm και 107,9 fm για την ορεινή περιοχή) είτε να δουν ζωντανά τις ακολουθίες από το YouΤube ( Radio Ieras Mitropolis Lemesou )

Το πλήρες πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών θα έχει ως εξής :

Μεγάλη Τετάρτη (βράδυ): 16:45 – 20:15
Μεγάλη Πέμπτη (πρωί) : 6:30 – 09:00
Μεγάλη Πέμπτη (βράδυ) : 17:00 – 20:30
Μεγάλη Παρασκευή (πρωί) : 07:00- 10:00
Μεγάλη Παρασκευή (βράδυ) : 18:00- 21:00
Μεγάλο Σάββατο (πρωί) : 07:00- 09:00
Μεγάλο Σάββατο (βράδυ): 23:00- 03:00

13:30 - Ο ΠΟΥ λέει... 17 νεκροί στην Κύπρο από κορωνοϊό, εμείς λέμε 12 (pics)

13:15 - Στ.Κυριακίδου: Η επιστροφή στην ομαλότητα θα απαιτήσει μια προσεκτικά συντονισμένη και ευρωπαϊκή προσέγγιση

"Η επιστροφή στην ομαλότητα μετά το lockdown θα απαιτήσει μια προσεκτικά συντονισμένη και ευρωπαϊκή προσέγγιση μεταξύ των Κρατών Μελών, βασισμένη στην επιστήμη και στο πνεύμα της αλληλεγγύης", προειδοποίησε σήμερα, η Επίτροπος αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, με αφορμή τον οδικό χάρτη για την άρση των μέτρων περιορισμού και τις σχετικές συστάσεις που δημοσίευσε σήμερα η Κομισιόν.

"Είναι ζωτικής σημασίας τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν αυξήσεις σε κρούσματα και να διατίθενται βασικά φάρμακα, εξοπλισμός και να έχουμε μεγάλη κλίμακα ικανότητας δοκιμών και ανίχνευσης", διευκρίνισε η αρμόδια Επίτροπος.

"Γνωρίζουμε ότι αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς και σταδιακός και ότι οι συνέπειες αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης στην υγεία θα είναι μακροχρόνιες, αλλά μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικές θεραπείες και ένα εμβόλιο, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό", ξεκαθαρίζει η Στέλλα Κυριακίδου.

Η Ευρώπη θα ξανασταθεί στα πόδια της, μαζί και ενωμένη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος", σημείωσε.

12:30 - Συνολικά 25 ασθενείς νοσηλεύονται στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού

11:50 - Συνολικά 12 ασθενείς υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

11:30 - Συνωστισμός στην Πάφο για τα τεστ και καταγγελίες Δημάρχου, που ζητά πλαφόν στη χρέωση

11:00 - Συνωστισμός σε γραφεία μεταφορών δεμάτων Πάφου ενόψει Πάσχα, προειδοποιεί η Αστυνομία

Συνωστισμός παρατηρείται στα γραφεία μεταφορών δεμάτων στην Πάφο ενόψει Πάσχα, ενώ η Αστυνομία Πάφου προειδοποιεί πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, θα προχωρεί σε καταγγελίες.

Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα σήμερα παρατηρείται μεγάλη κίνηση στα Γραφεία Μεταφορών στην Πάφο, ενόψει και των εορτών του Πάσχα, για την αποστολή δεμάτων σε άλλες πόλεις, με τη συνάθροιση πολλών ατόμων, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον, και με χειραψίες, κατά παράβαση των μέτρων και συστάσεων για αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

10:46 - «Αιμορραγούν» οικονομικά οι φούρνοι στην Κύπρο

10:30 - Ηροδότου: «Ο ιός δεν μεταδίδεται με την κατανάλωση τροφίμων»

10:12 - Κύπρος - Άσκοπες μετακινήσεις: Θα «σβήνονται» πρόστιμα

10:10 - Τέσσερις πτήσεις μεταφέρουν επιβάτες από και προς την Κύπρο

Δύο αναχωρήσεις και δύο αφίξεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιούνται σήμερα, μεταφέροντας επιβάτες από και προς την Κύπρο, που εγκλωβίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.Συγκεκριμένα γύρω στις 10 το πρωί αναχωρεί για την Αθήνα αεροσκάφος της Cyprus Airways μεταφέροντας 144 πρόσωπα.Είκοσι λεπτά αργότερα δηλαδή στις 10.20 αναχωρεί για το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου ακόμα μία πτήση της Cyprus Airways μεταφέροντας στη βρετανική πρωτεύουσα 96 Βρετανούς κυρίως υπηκόους.Εξάλλου, γύρω στις 14.20 το μεσημέρι φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Αθήνα πτήση της Cyprus Airways μεταφέροντας στην Κύπρο 144 επιβάτες.Γύρω στις 20.50 απόψε αναμένεται να προσγειωθεί ακόμα μια πτήση της Cyprus Airways προερχόμενη από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μεταφέροντας 97 άτομα.

09:40 - Αρνητικά τα τέστ δημοτών και εργαζομένων της Γεροσκήπου

09:25 - H Κομισιόν παρουσιάζει το σχέδιό της για συντονισμένη άρση του lockdown

09:00 - Κύπρος: Γιατί ειδικοί λένε ότι δεν χρειάζεται τεστ εάν πέρασες από υπεραγορά / φούρνο με κρούσμα

08:35 - Αρνητική στον covid 19 η ηγεσία του ΟΚΥπΥ

08:30 - Πόσα κρούσματα κορωνοϊού έχει ο κάθε Δήμος / κοινότητα της Κύπρου (ΠΙΝΑΚΕΣ)

08:24 - Έπαιξαν ξύλο με αστυνομικούς για να μην τους ελέγξουν

08:00 - 74 καταγγελίες σε ελέγχους πεζών και οχημάτων

Η Αστυνομία διενήργησε 577 ελέγχους υποστατικών και 3,490 ελέγχους σε οδηγούς οχημάτων και πεζούς από τις 6 χθες το απόγευμα ως τις 6 σήμερα το πρωί.Σύμφωνα με την Αστυνομία, στους ελέγχους των υποστατικών δεν προέκυψε καμία καταγγελία ενώ στους ελέγχους πεζών και οδηγών οχημάτων προέκυψαν 74 καταγγελίες.

07:50 - Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί ελέγχοι εργαζομένων στην Πάφο

Η όλη διαδικασία γίνεται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και τα άτομα που προσέρχονται, κατόπιν ραντεβού, παραμένουν στα οχήματα τους, από όπου τους λαμβάνεται δείγμα.Στην Πάφο λειτουργούν δυο κέντρα, ένα στην πρώην οικία Επάρχου και ένα στο στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης" και θα διενεργηθούν συνολικά δυο χιλιάδες έλεγχοι μέχρι τις 30 Απριλίου.

07:30 - Συνέρχεται στις 9.30 το Υπουργικό Συμβούλιο

07:15 - Εκτακτη συνεδρία Ολομέλειας Βουλής σήμερα για ψήφιση κατεπειγόντων νομοθετημάτων

Συνέρχεται εκτάκτως στις 17.00 η Ολομέλεια της Βουλής με ημερήσια διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που αφορά τα τέλη εμπορικής ναυτιλίας και πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου για τροποποίηση του περί εταιρειών νόμου, ώστε να ανασταλεί μέχρι την 28η Ιανουαρίου 2021 η νομοθεσία για την επιβολή προστίμου και οι άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις προς τις εταιρείες που δεν υπέβαλαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας στον Έφορο Εταιρειών τις ετήσιες εκθέσεις τους.Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθούν, ώστε να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νομοσχέδιο του Υπουργείου Γεωργίας, για τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία και ευημερία των ζώων, ώστε να επιτρέπεται η σφαγή αμνοεριφίων με θρησκευτικούς λατρευτικούς τύπους, όπως Kosher, και το νομοσχέδιο για την παράταση στην έναρξη επιβολής επιβαρύνσεων επί των οφειλομένων τελών στα αποχετευτικά.Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής δυνατόν να τεθούν και άλλα νομοθετήματα για ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς της συνεδρίας της Ολομέλειας θα προηγηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

07:00 - Ηλεκτρονικός οδηγός πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό από το ΤΕΠΑΚ

Έναν εύχρηστο και απλό "οδηγό επιβίωσης" στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊόυ, έχει δημιουργήσει στο διαδίκτυο το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "ο ηλεκτρονικός οδηγός πρόληψης κατά του COVID-19 απευθύνεται προς το ευρύ κοινό, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας και στόχο έχει να παρέχει ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία".Ο οδηγός είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα http://covid19.cut.ac.cy/en/ μαζί με δωρεάν χρήσιμο υλικό, πληροφορίες και συστάσεις για τη διαχείριση του ρίσκου υγείας, που σχετίζονται με την πανδημία, στη βάση οδηγιών διεθνών οργανισμών όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

06:35 - Συνεδριάζουν αύριο οι ηγέτες G7 για συντονισμό έναντι της πανδημίας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X