ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ηροδότου: «Ο ιός δεν μεταδίδεται με την κατανάλωση τροφίμων»

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών Ηρόδοτος Ηροδότου.

Αναλυτικά:

Αν μεταδίδεται ο ιός μέσω τροφίμων: «Υπάρχει μια ανησυχία τις τελευταίες μέρες. Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους καταναλωτές ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με την κατανάλωση τροφίμων σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει. Ο ιός αυτός κατά την πέψη καταστρέφεται. Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν εκδώσει ένα δελτίο τύπου για ενημέρωση του κοινού για το πως μπορεί να προφυλαχθεί όταν πηγαίνει σε μια υπεραγορά. Τρόφιμα τα οποία έχουν επιφάνειες τα οποία μπορούν να πλυθούν με σαπούνι, να πλυθούν. Οι συσκευασίες που είναι διπλές, μπορούμε να αφαιρέσουμε την εξωτερική συσκευασία. Τα τρόφιμα που αναμένεται να καταναλωθούν εντός των 72 ωρών μπορούν επίσης να απολυμανθούν με αλκοόλη περιεκτικότητας 70%».

Αν βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού κάποια τρόφιμα ή συμπληρώματα: «Δεν υπάρχει κανένα τρόφιμο ή συμπλήρωμα διατροφής που να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχουν βιταμίνες και μέταλα που βοηθούν όμως κανένα δεν μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό. Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι μια ισορροπημένη διατροφή».

Για τους υγειονομικούς ελέγχους: «Οι έλεγχοι επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν ανοιχτές με βάση το διάταγμα. Γίνονται οι επιθεωρήσεις και θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι και το Σάββατο στα υποστατικά».

*Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X