ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: 2 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών είναι ενθαρρυντικά και έτσι η Κύπρος από την Πέμπτη,21/5, άρχισε να κινείται σε κανονικούς ρυθμούς αλλά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε. Προστατευτικά μέτρα και αποστάσεις μπαίνουν στην νέα καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη.

Από τις 21/5 καταργήθηκαν τα sms ενώ από τις 23/5 ανοίγουν και οι οργανωμένες παραλίες με τήρηση των πρωτοκόλλων που θα δοθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα και με ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών κ.Καρούσου τα αεροδρόμια πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, σε δύο φάσεις. Ανοίγει η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου - Α' Φάση 9-19 Ιουνίου / Β' Φάση: 20 Ιουνίου

Στην Α' Φάση θα πρέπει όλοι οι επιβάτες να κατέχουν πιστοποιητικό το οποίο να καταδεικνύει ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Όλα όσα άνοιξαν από τις 21/5

- Ανοίξαν τα δημοτικά και τα γυμνάσια (Παραμένουν κλειστά η 1η και 2α Λυκείου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί).

- Επιτρέπονται συναθροίσεις σε οικίες μέχρι 10 άτομα.

- Ελεύθερη διακίνηση σε πάρκα (εξαιρουμένων των παιδότοπων), πλατείες, μαρίνες κτλ., νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10 ανά ομάδα.

- Άνοιξαν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής – μασάζ, δερματοστιξίας.

- Επαναλειτουργία υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, Διευκρινίζεται ότι ανοικτός χώρος θεωρείται και ο χώρος όπου επιτρέπεται το κάπνισμα με βάση τον Περί Ελέγχου του Καπνίσματος Νόμου. Τα άτομα δεν θα υπερβαίνουν τα 10 ανά ομάδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 937 (περιλαμβανομένων και των 12 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Ανησυχία κυριάρχησε έπειτα από την ανακοίνωση την Κυριακή (24/5) για 8 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 7 προέρχονται από επαναπατρισθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ανησυχία προκύπτει καθώς από σήμερα, τερματίζεται η υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία και τα άτομα που επαναπατρίζονται θα τίθενται σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

22:00 - Η Ισπανία αναθεωρεί προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών, με σχεδόν 2000 λιγότερους θανάτους

Η ισπανική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω σήμερα τον απολογισμό της πανδημίας σε μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως από τον νέο κορωνοϊό κάνοντας λόγο για 26.834 νεκρούς, ήτοι 1.918 λιγότεροι σε σύγκριση με χθες.

Ένα νέο σύστημα παρακολούθησης "βοήθησε στο να αφαιρέσουμε τις εσφαλμένες επαναλήψεις, να επιβεβαιώσουμε τα δεδομένα που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό και να απαλείψουμε (τους νεκρούς) που είχαν αποδοθεί από λάθος", εξήγησε ο διευθυντής των Κέντρων Υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών του υπουργείου Υγείας Φερνάνδο Σιμόν.

Χθες, η Ισπανία δημοσίευσε έναν απολογισμό 28.752 νεκρών.

"Μια απόκλιση 1.900 είναι μεγάλη, προσπαθούμε να εξακριβώσουμε ότι είναι σωστή, όμως αυτοί είναι οι αριθμοί που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή", εξήγησε ο Σιμόν. Επιπλέον, το υπουργείο αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων: 235.400 έναντι 235.772 χθες.

"Είμαστε ικανοποιημένοι από την ολοένα και μεγαλύτερη ποιότητα των πληροφοριών που μας επιτρέπουν να λάβουμε αποφάσεις", συμπλήρωσε ο Σιμόν. "Είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις επιδημίες, όταν η εξέλιξη της επιδημίας μας δίνει λίγο παραπάνω χρόνο, πρέπει να διορθώνουμε τους αριθμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να τους μειώνουμε", εξήγησε. Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα 50 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, στην ένατη κατά σειρά ημέρα όπου ο ημερήσιος απολογισμός νεκρών στη χώρα κυμαίνεται κάτω του 100. Την ίδια ώρα, διαγνώστηκαν 132 νέα κρούσματα.

21:25 - Αυτό είναι το σχολείο που εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό

20:55 - Κανένα νέο θετικό κρούσμα στα κατεχόμενα

Κανένα νέο θετικό κρούσμα δεν εντοπίστηκε στα κατεχόμενα, μετά τη διενέργεια 24 διαγνωστικών εξετάσεων τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.

Ο συνολικό αριθμός των κρουσμάτων παραμένει 108 ενώ δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής.

19:10 - Ξεκαθαρίζει ο Υπ. Υγείας: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για νηπιαγωγεία και γυμναστήρια

18:50 - Ανακοίνωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό που γίνονται σε σχολεία

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, μεταξύ των διαγνωστικών εξετάσεων για τον COVID-19 που γίνονται στα σχολεία, προέκυψε ένα θετικό δείγμα που αφορά καθηγητή.

Όπως προβλέπεται το σχολείο θα απολυμανθεί και θα επαναλειτουργήσει μετά την απολύμανση.

Ταυτόχρονα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

18:10 - Ελλάδα: 4 νέα κρούσματα - 1 νέος θάνατος

18:00 - 2 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Πρόκειται για:

Ένα από επαναπατρισθέντες και ένας εκπαιδευτικός

16:00 - Κύπρος: Πότε θα μπορεί να βγει από την καραντίνα ασθενής με κορωνοϊό

14:48 - Νέα παράταση 15 ημερών στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ λόγω Covid-19 ζήτησε η Επιτροπή Οικονομικών

Νέα παράταση 15 ημερών στο σχέδιο Εστία, πέραν της διορίας της 30ης Ιουνίου, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όσους είχαν υποβάλει αίτηση με ελλιπή στοιχεία να την συμπληρώσουν και να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων.

Στην πρώτη της συνεδρία, με φυσική παρουσία στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, η επιτροπή εξέτασε τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το κρατικό σχέδιο που προνοεί του ενός τρίτου της δόσης των όσων στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017 είχαν μη εξυπηρετούμενο δάνειο με εξασφάλιση την κύρια κατοικία, με τα στοιχεία που δόθηκαν να επιβεβαιώνουν το πολύ χαμηλότερο ενδιαφέρον σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Έχουμε ζητήσει επέκταση της περιόδου για συμπλήρωση των αιτήσεων», ανέφερε σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία ο πρόεδρος της επιτροπής Άγγελος Βότσης, προσθέτοντας ότι λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων δεν υπήρξε δυνατότητα να συμπληρωθούν τα στοιχεία. «Άρα πιστεύουμε θα υπάρξει μια αναβολή σε αυτή την ημερομηνία», συμπλήρωσε.

14:30 - Κύπρος: «Οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το γλέντι και το ξεφάντωμα δεν επιτρέπονται...»

13:30 - «Κύριε Νίκαρε, θέλουμε να πάμε πίσω στο σχολείο μας - Έχουμε δικαιώματα…» (vid)

13:00 - Ανακοίνωση για δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό σε σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Απόφασης του Υπουργικού Συμβούλιου για διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων (tests) σχετικά με τη νόσο SARS-CοV-2, κινητές μονάδες συνεχίζουν δειγματοληπτικά τoυς ελέγχους σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό και μαθητές/μαθήτριες στα σχολεία.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί περίπου 6.900 έλεγχοι Παγκύπρια σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και Ιδιωτικά Σχολεία.

Στην περίπτωση που αφορά στη Β΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας, προγραμματίστηκε να επεκταθεί η δειγματοληψία σε όλους τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες, καθώς και στο διδακτικό και άλλο προσωπικό του σχολείου.

Το πρόγραμμα των δειγματοληπτικών ελέγχων συνεχίζεται απρόσκοπτα με στόχο να πραγματοποιηθούν οι 20.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

 

12: 00 - Ορισμένοι τα... «έσπασαν» σε μπαρ στη Λεμεσό - Απαγορεύεται ο... χορός (pic)

10:40 - Συνολικά πέντε ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

10:00 - 11 πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

08:55 - Ο απολογισμός της πανδημίας μέχρι σήμερα: περισσότεροι από 343.000 οι νεκροί

07:50 - Αστυνομία: 529 έλεγχοι σε υποστατικά και μία καταγγελία

Σε 529 ελέγχους για έλεγχο των μέτρων προστασίας σε υποστατικά κατά του κορωνοϊού, προχώρησε η Αστυνομία χθες βράδυ, προβαίνοντας σε μία καταγγελία στη Λάρνακα.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι περιορίζονται πλέον σε υποστατικά, αφού από τις 21 Μαΐου δεν υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, από το 12ωρο από τις 18:00 της Κυριακής μέχρι τις 06:00 της Δευτέρας έγιναν 42 έλεγχοι στη Λευκωσία, 165 στη Λεμεσό, 152 στη Λάρνακα, 10 στην Πάφο, 125 στην Αμμόχωστο και 35 στη Μόρφου.

07:40 - Koλιού: Η Αγγλία συνεχίζει να τροφοδοτεί με θετικά κρούσματα

Σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο, η Δρ Μαρία Κολιού ανέφερε ότι η Αγγλία συνεχίζει να τροφοδοτεί με θετικά κρούσματα. «Το πώς θα μπουν σε καραντίνα και θα το τηρήσουν μας απασχολεί. Υπήρξαν διάφορες σκέψεις για το κατά πόσο θα πρέπει να γίνεται επιτήρηση ή παρακολούθηση».

07:30 - Ξεπέρασαν τα 5,5 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

07:00  - Λήψη αποφάσεων λόγω λήξης επίταξης 4 γενικών γιατρών στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας εισηγείται ο Μουτήρης

Τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων εισηγείται ο Επιστημονικός Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19 Ιωσήφ Μουτήρης, λόγω της λήξης της επίταξης τεσσάρων γενικών γιατρών που στελεχώνουν το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου λήγει η επίταξη των τεσσάρων γενικών γιατρών που στελεχώνουν το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου, και έτσι θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις έγκαιρα για να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η ομαλή λειτουργία του τμήματος, σύμφωνα με κ. Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, λειτούργησε αρχικά με ειδικούς ειδικευόμενους και επί εξασκήσει ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, για να προστεθούν στη συνέχεια, όπως είπε, και ιδιώτες γενικοί γιατροί μέσω επίταξης. Ο κ. Μουτήρης πρότεινε τον τερματισμό της επίταξης και τη συνέχιση της κάλυψης της Βραχείας Νοσηλείας, από ειδικευόμενους και ειδικούς ιατρούς του Νοσοκομείου με το σύστημα on call.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19, από τις 4 Απριλίου μέχρι και τις 16 Απριλίου εξετάστηκαν στο Τμήμα Διαλογής και Βραχείας Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου 115 ασθενείς , από τους οποίους οι 62 νοσηλεύτηκαν στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης, ενώ 16 νοσηλεύτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αναφοράς του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Ο κ. Μουτήρης ανέφερε πως από τους 115, οι 78 ασθενείς εισήχθησαν στο θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών ή νοσηλεύτηκαν στα Νοσοκομεία Λεμεσού και Αμμοχώστου, ενώ οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο με σύσταση να μείνουν περιορισμένοι σε αναμονή της εξέτασης για covid-19.

Επεσήμανε πως το Τμήμα Διαλογής και Βραχείας Νοσηλείας του ΓΝ Πάφου, λειτούργησε στις 4 Απριλίου, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Διεύθυνσης του ΟΚΥπΥ, μέχρι και τις 16 Απριλίου στον χώρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου και στη συνέχεια σε χώρο του τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου , όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X