ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λιθοβόλησαν μαθητή στην Πάφο

Νοσηλεύεται σε κλινική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ακόμη ένα περιστατικό βίας σημειώθηκε χθες Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, σε σχολείο στην Πάφο. Όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, μαθητής λιθοβολήθηκε από συμμαθητές του και σήμερα νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική της επαρχίας. Ο βουλευτής απέφυγε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό, ωστόσο σημείωσε πως ο σχολικός εκφοβισμός είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο στις σχολικές μονάδες και τα περισσότερα περιστατικά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συζητά σήμερα την έκταση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού καθώς και τους σχεδιασμούς και τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας για αντιμετώπιση του προβλήματος. Η συζήτηση του θέματος διεξάγεται σε μια χρονική περίοδο όπου η βία και η παραβατικότητα στα σχολεία βρίσκονται σε έξαρση. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου, το ποσοστό των παιδιών που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού στην Κύπρο ανέρχεται στο 25%.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για θέματα ενδοσχολικής βίας και της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του ίδιου υπουργείου, της Αστυνομίας Κύπρου, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κύπρου, των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, των γονέων και των μαθητών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση