ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Συγκλονίζουν εικόνες από την συμπλοκή Αστυνομίας - πολιτών (pics)

Σημαδεύτηκε με επεισόδια και συλλήψεις η πορεία διαμαρτυρίας

24news team

Με συμπλοκές, ρίψεις αντικειμένων, φωνές, τραυματισμούς και άλλα πολλά, σημαδεύτηκε η πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από οργανωμένα σύνολα. Οι λόγοι διαμαρτυρίας των πολιτών ήταν κυρίως η διαφθορά και η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση.

Η Αστυνομία είχε προειδοποιήσει από την Παρασκευή (12/2) ότι δεν μπορεί στην ουσία να επιτρέψει να γίνει η εν λόγω πορεία, εξαιτίας των απαγορεύσεων που ανακοινώθηκαν μέσω Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο προσπάθειας αναχαίτησης του κορωνοϊού (Δες ΕΔΩ).

Ωστόσο, οι πολίτες παράκουσαν τόσο το Διάταγμα όσο και την προειδοποίηση της Αστυνομίας.

Η πορεία ήταν προγραμματισμένη για τις 3:00 το απόγευμα του Σαββάτου (13/2) και μέλη της Δύναμης βρέθηκαν από νωρίς σε διάφορα σημεία της περιοχής όπου αναμενόταν να οδεύσουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Με το που ξεκίνησε η διαμαρτυρία, η Αστυνομία συνέχισε τις προειδοποιήσεις της ώστε να διαλυθεί το πλήθος και μάλιστα με ρίψη νερού, ωστόσο δεν επιτεύχθηκε ο σκοπός της. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι πολίτες και οι αστυνομικοί να πιαστούν στα χέρια, λόγω έντασης που προκλήθηκε και να υπάρξουν τραυματισμοί.

Πολίτες έριξαν αντικείμενα προς τα μέλη της Δύναμης, ενώ αστυνομικοί, ασκώντας σε κάποιες περιπτώσεις και βια, προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη. 

Η Αστυνομία ήδη προχώρησε σε 10 συλλήψεις προσώπων, αλλά και σε καταγγελίες για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο εκδίδοντας αριθμό εξωδίκων.

Εικόνες από το σημείο όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, προκαλούν σοκ αφού διακρίνονται γυναίκες να βρίσκονται στο έδαφος τραυματισμένες και δακρυσμένες, όπως και άνδρες, ενώ ευδιάκριτη είναι και η ένταση ανάμεσα πολίτες και αστυνομικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X