ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Η... απρόσμενη δουλειά που έκαναν «Πολωνές»

Χρόνια στη Κύπρο οι τρεις γυναίκες

24news team

Μετά από έφοδο της Αστυνομίας στις 30 Μαρτίου, σε διαμέρισμα στη περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, εντοπίστηκαν τρεις γυναίκες οι οποίες είχαν παρουσιαστεί ως Πολωνές. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα όμως, επρόκειτο για γυναίκες που κατάγονται από την Ουκρανία και είναι ηλικίας 50, 46 και 29 ετών, ενώ οι πολωνικές ταυτότητες ήταν πλαστές.

Οι τρεις γυναίκες, οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση όπου ομολόγησαν ότι κατάγονται από την Ουκρανία. Από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως και οι τρεις βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε οι ύποπτες βρίσκονται για αρκετά χρόνια στη Κύπρο, ενώ η μια εξ αυτών είχε αιτηθεί πολιτικό άσυλο. Πρόκειται για οικονομικές μετανάστριες οι οποίες έφτασαν στην Κύπρο με σκοπό να δουλέψουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα εν λόγω πρόσωπα δούλευαν σε οικοδομές. Ο χαρακτηρισμός «απρόσμενη» στον τίτλο, αποδίδεται στο ότι στις οικοδομές δεν εντοπίζονται πολλές γυναίκες που να εργάζονται.

Σημειώνεται ότι μετά την σύλληψη τους, οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου όπου εξασφαλίστηκε η 6ημερη κράτησή τους. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X