ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: «Σφίγγει τα λουριά» η Αστυνομία λόγω… κρουσμάτων!

Αυξάνονται οι περιπολίες

24news team

Έντονη ανησυχία επικρατεί για την Λεμεσό, λόγω της κακής - σε σχέση με τις άλλες πόλεις - επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει.

Ήδη γίνονται διάφορες συζητήσεις περί αυτού ενώ είχε κυκλοφορήσει και η φήμη ότι οι αρμόδιοι που αποφασίζουν για την τύχη των περιοριστικών μέτρων, έκαναν σκέψεις για να υπάρξει διαφορετικός χειρισμός στην Λεμεσό, λόγω των αρκετών νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται.

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και μάλιστα δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, δόθηκε τέλος στα όποια σενάρια διαψεύδοντάς τα.

Έλεγχοι όπου χρειάζεται

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, η Αστυνομία προτίθεται να «σφίξει τα λουριά» όσον αφορά τους ελέγχους που γίνονται στην πόλη και την επαρχία της Λεμεσού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καταρτίστηκε επιχειρησιακό πλάνο και δόθηκαν οδηγίες προς τα μέλη της Δύναμης ώστε να αυξηθούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε συγκεκριμένα σημεία όπου εντοπίζεται συρροή κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή η μέθοδος ακολουθείτο πάντα και σε όλες τις επαρχίες και πόλεις ανά το Παγκύπριο όπου εντοπίζονταν αυξημένα κρούσματα. Από πλευράς ελέγχων της Αστυνομίας, δίνεται περισσότερη έμφαση και γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι, ακολουθώντας πάντα τις εκτιμήσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Αυξήθηκαν ήδη οι περιπολίες

Ήδη, όπως διαπιστώνεται από τους ελέγχους που ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία κατά το τελευταίο 24ωρο, υπάρχει αύξηση.

Γενικότερα, στην Λευκωσία βάσει και των όσων ανακοινώνονταν από την Αστυνομία, γίνονταν σχεδόν πάντα οι περισσότεροι έλεγχοι. Ωστόσο, για παράδειγμα το τελευταίο 24ωρο στην Λεμεσό έγιναν οι διπλάσιοι αυτή τη φορά, από την πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.440 έλεγχοι και προέκυψαν 10 καταγγελίες πολιτών ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 3.136 έλεγχοι με 50 καταγγελίες πολιτών.

Πρωταθλήτρια στις καταγγελίες η Λεμεσός

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, από την αρχή του χρόνου (01/01/2021) μέχρι την Τρίτη (23/02/2021) διενεργήθηκαν συνολικά 554,216 έλεγχοι παγκύπρια, από τους οποίους προέκυψαν 6,605 καταγγελίες πολιτών και 97 καταγγελίες υποστατικών.

Στο γράφημα που ακολουθεί καταγράφονται οι έλεγχοι και οι καταγγελίες που έγιναν κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα κατά επαρχία και όπως φαίνεται στην επαρχία Λεμεσού έγιναν οι περισσότερες καταγγελίες πολιτών και υποστατικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X