ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: «Κόβει» Τσικνοπέμπτη η Αστυνομία - Ε.Φ. στους ελέγχους

Ενισχύθηκαν οι περιπολίες στη πόλη και επαρχία Λεμεσού

24news team

Υπό τον φόβο έξαρσης των κρουσμάτων και αφού η Λεμεσός βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις του νησιού, αυξάνεται η αστυνόμευση, ώστε να τηρείται η τάξη και να εντοπίζονται όσοι αγνοούν τα διατάγματα και να καταγγέλλονται.

Στην αστυνόμευση και στους ελέγχους πλέον θα συμμετάσχουν και μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει σχετικά και με τη φετινή Τσικνοπέμπτη, η οποία ως γνωστό γιορτάζεται καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα κρεάτων. Στη Λεμεσό τα προηγούμενα χρόνια, προ κορωνοϊού, διοργανώνονταν μεγάλες συγκεντρώσεις σε πλατείες και άλλες χώρους, για τον εορτασμό της ημέρας. Φέτος όμως τα πράγματα είναι κατά πολύ διαφοροποιημένα τόσο στη Λεμεσό, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις και επαρχίες λόγω της πανδημίας, βεβαίως.

«Στοπ» από Αστυνομία για Τσικνοπέμπτη

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας (Δες ΕΔΩ) μετά τη διαπίστωση ότι η διασπορά του ιού στη Λεμεσό είναι ανησυχητική, αποφασίστηκε όπως αυξηθεί η αστυνόμευση της πόλης και επαρχίας.

Μάλιστα, έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο και για την Τσικνοπέμπτη (4/3).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, κ. Λευτέρη Κυριάκου, με τον οποίο επικοινώνησε το 24news, μέλη της Αστυνομίας αναμένεται να περιπολούν πλατείες και χώρους όπου τα προηγούμενα χρόνια διοργανώνονταν εκδηλώσεις και σύχναζαν πολίτες για την συγκεκριμένη μέρα, με σκοπό την αποτροπή οποιασδήποτε συνάθροισης.

Ως γνωστό και βάσει διατάγματος, απαγορεύονται οι διοργανώσεις εκδηλώσεων και οι μεγάλες συναθροίσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Αυξάνονται τα περίπολα - Και η Ε.Φ. στους ελέγχους 

Η Αστυνομία «σφίγγει τα λουριά» όσον αφορά τους ελέγχους που γίνονται στην πόλη και την επαρχία της Λεμεσού.

Ήδη καταρτίστηκε επιχειρησιακό πλάνο και δόθηκαν οδηγίες προς τα μέλη της Δύναμης ώστε να αυξηθούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε συγκεκριμένα σημεία όπου εντοπίζεται συρροή κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή η μέθοδος ακολουθείτο πάντα και σε όλες τις επαρχίες και πόλεις ανά το Παγκύπριο όπου εντοπίζονταν αυξημένα κρούσματα. Από πλευράς ελέγχων της Αστυνομίας, δίνεται περισσότερη έμφαση και γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι, ακολουθώντας πάντα τις εκτιμήσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού κ. Λευτέρη Κυριάκου, το αρμόδιο κλιμάκιο της Δύναμης που διενεργεί ελέγχους, ενισχύθηκε και από άλλα μέλη της Αστυνομίας αλλά και από μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, από 20 που ήταν μέχρι τώρα τα περίπολα στην πόλη, έχουν αυξηθεί σε 35 με σκοπό τον εντοπισμό των «κρουσμάτων» παρακοής των διαταγμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση