ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκανε φυλακή ο πατέρας του 11χρονου που βρέθηκε ημιλιπόθυμος

Ενώπιον Δικαστηρίου και η μητέρα του ανήλικου

24news team

Καταχωρείται υπόθεση εναντίον τόσο του πατέρα, όσο και της μητέρας του 11χρονου που την περασμένη βδομάδα εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, έπειτα από αιφνίδια επίσκεψη λειτουργού του Γρ. Ευημερίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι στον οργανισμό του υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι ότι ο 44χρονος πατέρας του παιδιού, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών, είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα μετά από καταδίκη του για υπόθεση βίας σε βάρος των γονέων του.

Αφού ολοκληρώθηκε ο φάκελος για την υπόθεση του 11χρονου παιδιού από του ανακριτές της Αστυνομίας, στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες όπου αποφασίστηκε ότι ο πατέρας θα κατηγορηθεί για τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου κατά παράβαση του περί παίδων νόμου, άσκηση ψυχολογικής βίας και για αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη. Επίσης, η μητέρα μετά από οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, πρόκειται να κατηγορηθεί για τα δύο πρώτα αδικήματα.

Εναντίον του 44χρονου, εξετάζεται υπόθεση και από την ΥΚΑΝ.

Από το παιδί λήφθηκαν δείγματα και στάλθηκαν στο Κρατικό Χημείο για εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν έκανε χρήση ουσιών ή επηρεάστηκε από τη χρήση άλλων προσώπων. Σημειώνεται ότι το παιδί, το οποίο έδωσε μια πρώτη οπτικογραφημένη κατάθεση για τα γεγονότα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει οτιδήποτε, βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας ενώ διαμένει σε συγγενικά πρόσωπα.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Ανήλικο παιδί ηλικίας 11 ετών, διαπιστώθηκε ότι είχε στον οργανισμό του ναρκωτικές ουσίες όπως κοκαΐνη και κάνναβη.

Συγκεκριμένα, το σπίτι όπου διαμένει ο 11χρονος μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα του, επισκέφθηκε αιφνιδίως το μεσημέρι της Παρασκευής (19/3) λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, αφού η οικογένεια παρακολουθείτο.

Όταν η λειτουργός εισήλθε στην οικία του 44χρονου, είδε τον 11χρονο γιο του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και διαπίστωσε ακαταστασία στο σπίτι. Σημειώνεται ότι η μητέρα του 11χρονου απουσίαζε.

Αμέσως, η λειτουργός του Γρ. Ευημερίας, ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ έσπευσαν και μέλη της ΥΚΑΝ και ασθενοφόρο, με τον ανήλικο να μεταβαίνει στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν αναλύσεις στα κόπρανα.

Από τις αναλύσεις, εντοπίστηκαν ότι υπήρχαν ίχνη κοκαΐνης και κάνναβης. Από τις εξετάσεις της ΥΚΑΝ στην οικία, εντοπίστηκαν και εκεί ίχνη ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος πατέρας του ανήλικου, συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου διατάχθηκε η 4ημρη προσωποκράτησή του.

Ο 44χρονος ανακρινόμενος, αρνήθηκε ότι έδωσε ναρκωτικά στο παιδί του, ενώ να αναφερθεί ότι ο ίδιος είναι χρήστης.

Την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού, ανέλαβαν συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση