ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός - 75χρονος διασωληνώθηκε από δάγκωμα φίνας

Πρόλαβε να θανατώσει το φίδι πριν μεταβεί στο ΓΝ Λεμεσού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η αλλαγή του καιρού τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει φέρει και την εμφάνιση φιδιών σε χωράφια και περιβόλια με αποτέλεσμα ένα παρολίγον μοιραίο περιστατικό στην επαρχία Λεμεσού.

Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη 75χρονος άνδρας βρισκόταν στο περιβόλι του πραγματοποιώντας γεωργικές εργασίες όταν δέχθηκε επίθεση-δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι (φίνα). Με περίσσια ψυχραιμία ο 75χρονος αφού αρχικά κατάφερε να θανατώσει την φίνα, μετέβηκε μόνος του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με σκοπό να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθησε χορήγηση αρκετών αντιοφικών ορών ενώ το δηλητήριο της φίνας είχε ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί στον οργανισμό του με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολυοργανική ανεπάρκεια ενώ ακολούθησε χειρουργείο (χειρουργικός καθαρισμός, σχάση) με σκοπό να καθαριστεί η περιοχή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τα πολλαπλά δαγκώματα στην περιοχή του ποδιού δημιούργησαν οίδημα ενώ λόγω των επιπλοκών ο ασθενής μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και βρίσκεται διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του ΟΚΥπΥ ο 75χρονος που βρίσκεται διασωληνωμένος στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Εξ’αφορμής του περιστατικού ο Πάμπος Χαριλάου προέβη σε έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό αυτή την περίοδο, αναφέροντας πως σε παρόμοιας φύσης περιστατικά θα πρέπει να ζητήσουμε άμεσα ιατρική βοήθεια υπογραμμίζοντας πως όσο ταχύτερα αντιμετωπιστεί το περιστατικό, τόσο το καλύτερο για την υγεία μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση