ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεβέντης: «Άραζαν με τις ώρες στα καφέ - Δεν έχουμε την πολυτέλεια»

«Απαραδεκτες καταστάσεις συμβαίνουν και σε εκκλησίες...»

Πάρια Ευσταθίου

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από πλευράς κοινού για την έξοδο της 25ης Μαρτίου ιδιαίτερα σε παραλιακές περιοχές. Οι περισσότεροι επιλέγουν παραλιακά μαγαζιά  για να εκδράμουν ωστόσο υπάρχει προβληματισμός αναφορικά με τα μηνύματα, αφού όσοι πολίτες θέλουν  να μετακινηθούν σε άλλη πόλη θα πρέπει να αξιοποιήσουν και τα δύο μηνύματα, για να προλάβουν να επιστρέψουν εντός της επιτρεπόμενης ώρας.

Μιλώντας στο 24News ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, δήλωσε πως γι'αυτό τον λόγο πρέπει να καταργηθούν τα μηνύματα ή να γίνει προσωρινή επέκταση του ωραρίου τουλάχιστον για μία ώρα, με την ευχή οτι από 1η Απριλίου θα επανέλθουμε σε κανονικά επίπεδα.

Προβληματισμός υπάρχει και για χώρους εστίασης που λειτουργούν εδω και χρόνια με ανοικτές τις πλευρές τους γύρω γύρω, αλλά επειδή στην πολεοδομική τους άδεια χαρακτηρίζονται ως εσωτερικοί χώροι, σήμερα αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Όπως δήλωσε ο κ.Λεβέντης, είναι άδικο να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν μια τέτοια μέρα όπως η 25η Μαρτίου, καλώντας την κυβέρνηση να επιτρέψει σε αυτούς τους χώρους να λειτουργήσουν, από τη στιγμή μάλιστα που διασφαλίζουν επαρκή αερισμό του χώρου.

Αναφορικά με το περιορισμένο ωράριο που ισχύει σε κάποιες επιχειρήσεις όσον αφορά τις κρατήσεις, ο κ.Λεβέντης είπε πως αυτό γίνεται για να μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερο κόσμο και να είναι και ο χώρος βιώσιμος.

«Ορισμένες επιχειρήσεις επιλέγουν να λειτουργήσουν με περιορισμένο ωράριο στις κρατήσεις για να μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερο κόσμο. Είχαμε καποια φαινόμενα στις καφετέριες που κάποιος μπορούσε να παει και να αράξει για αρκετές ώρες, δεν υπάρχει για την ώρα αυτή η πολυτέλεια, και είναι θέμα πολιτικής κάθε χώρου. Το όριο χρόνου παραμονής στον χώρο, είναι ένα προσωρινό μέτρο».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για αύξηση κρουσμάτων λόγω της εστίασης ο κ.Λεβέντης δήλωσε:

«Θεωρούμε ατυχείς τέτοιες δηλώσεις και δεν προσφέρουν κάτι γιατί εκ πρωϊμίου προδικάζουν ότι θα υπάρξει πρόβλημα από τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής. Έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες εστίες που αποδεδειγμένα ελλοχεύει κίνδυνος, δεν γίνεται καμμιά αναφορά και γίνεται αναφορά για να προϊδεάζουν την κοινή γνώμη οτι αν έχουμε ενα πισωγύρισμα θα οφείλεται στα κέντρα αναψυχής. Σε καμμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτό κάτι τέτοιο. Απαραδεκτες καταστάσεις συμβαίνουν και σε εκκλησίες, δεν είδαμε να προκύπτει κάποιος έλεγχος. Αν προκύψει κάποιο θέμα με όσα έγιναν στο καρναβάλι Λεμεσού αυτό θα φανεί από τα κρούσματα. Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα προκύψουν τέτοια προβλήματα από τη λειτουργία κέντρων αναψυχής.Το όπλο μας σήμερα είναι ένας δίκαιος και ίσος τρόπος αυστηρού ελέγχου και εποπτείας όσον αφορά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου στα κέντρα αναψυχής».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X