ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Χειμωνιάτικο σκηνικό - Καταρρακτώδεις βροχές (vids)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί της Τετάρτης 4/11 σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Από βίντεο που αναρτήθηκαν στην διαδικτυακή σελίδα, «Καιρόφιλοι Κύπρου» φαίνεται πως ο χειμώνας μπήκε για τα καλά στο νησί.

Η πρόβλεψη του καιρού 

Απόψε, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να γίνονται μεμονωμένα και να περιορίζονται στα βορειοανατολικά ή και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια αλλά θα είναι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και νωρίς το πρωί και το μεσημέρι δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα βορειοανατολικά ή και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, η οποία κυρίως από το απόγευμα αναμένεται να δώσει κατά διαστήματα σποραδικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, η οποία κυρίως από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να δώσει κατά διαστήματα σποραδικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί και πάλι λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, η οποία κυρίως από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να δώσει κατά διαστήματα σποραδικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Η Θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδος, για να κυμανθεί και πάλι λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση