ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πυρά γάζωσαν αυτοκίνητα - Τρεις γκανγκστερικές δολοφονίες

Ο Μάριος Γεωργίου, δεν είναι το πρώτο θύμα εκτελεστών που επέβαινε σε όχημα

24news team

Δύο υποθέσεις δολοφονιών που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Κύπρο, έχουν κοινά στοιχεία με την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Μάριου Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκια» που εκτελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/4) στον δρόμο Μενεού – Κιτίου.

Πρόκειται για συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν στην Αγία Νάπα.

Η μία αφορά το πενταπλό φονικό του 2012, όπου στόχος ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλωψιδιώτης, ωστόσο νεκροί έπεσαν οι πέντε φρουροί του αφού ο ίδιος δεν επέβαινε του οχήματος που έβαλαν στόχο οι εκτελεστές. Η άλλη, είναι ο φόνος του Gary Boris Χριστοδούλου το 2018 στον αυτοκινητόδρομο της Αγίας Νάπας, κάποια μέτρα πριν τον κυκλικό κόμβο.

23 Ιουνίου 2012:

Από τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινή γνώμη, ήταν το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 3:30 τα ξημερώματα της 23 Ιουνίου 2012, όπου στόχος ήταν ο Φάνος Καλωψιδιώτης.

Το πολυτελές όχημα του επιχειρηματία κινείτο στην οδό Καταλυμάτων στο κέντρο της Αγίας Νάπας και σε αυτό επέβαιναν οι πέντε φρουροί ασφαλείας του, αλλά οχι ο ίδιος. Οι δράστες της επίθεσης άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος καθως βρισκόταν εν κινήσει.

Νεκροί από σφαίρες έπεσαν οι Γιώργος Γεωργίου άλλως «Σατανάς», 35 ετών από το Παραλίμνι, πατέρας τριών παιδιών, Φίλιππος Λουκαΐδης, 33 ετών από τη Λευκωσία, Μάριος Καραολής, 28 ετών, επίσης από τη Λευκωσία, καθώς και δύο πρόσωπα από τη Ρουμανία. 

Ο θάνατος των τριών επιβαινόντων ήταν ακαριαίος. Τα άλλα δύο θύματα υπέκυψαν στα τραύματα τους κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η γκανγκστερική εκτέλεση, αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αμέσως μετά το αιματοκύλισμα, την σκηνή περικύκλωσαν τουρίστες, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ, διερωτούνταν τι συνέβη.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν από την Αστυνομία ως ύποπτοι οι Ελλαδίτες, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχιλίδης. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο τους επέβαλε την μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα κυπριακά δικαστικά χρονικά μέχρι τότε: πέντε φορές ισόβια, μια για κάθε θύμα της αιματηρής επίθεσης. 

Ενώπιον δικαστηρίου αποκαλύφθηκε ότι ο Μαμαλικόπουλος ήταν ο εκτελεστής των πέντε φρουρών και γνωστός στις ελληνικές Αρχές για τη συμμετοχή του σε αντιεξουσιαστικούς κύκλους των Αθηνών. Συνεργός του ο Τσεχιλίδης.

1η Νοεμβρίου 2018:

Το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2018, το όχημα του Gary Boris Χριστοδούλου εντοπίστηκε από την Αστυνομία ακινητοποιημένο ένα χιλιόμετρο πριν από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Αγίας Νάπας με τη μηχανή και τα φώτα του αναμμένα. 

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το τζάμι της πόρτας του οδηγού ήταν θρυμματισμένο από πυροβολισμό ενώ υπήρχε μία σφαίρα καρφωμένη στη θέση του συνοδηγού.

Ύστερα από έρευνες στη γύρω περιοχή, η Αστυνομία εντόπισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε θαμνώδη περιοχή στην απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου, νεκρό τον Χριστοδούλου με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι.

Ο Χριστοδούλου, κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου διέμενε στην Αγία Νάπα και ήταν γνωστός στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών για υποθέσεις κατοχής, χρήσης και εμπορίας.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διεφάνη ότι μετά τον πρώτο πυροβολισμό που δέχθηκε ενώ βρισκόταν εν κινήσει το όχημά του, ο Χριστοδούλου βγήκε από αυτό και έτρεξε με τα πόδια ώστε να διαφύγει, ωστόσο, ο εκτελεστής του τον κυνήγησε και με πυροβόλο όπλο κατάφερε να τον σκοτώσει με δύο σφαίρες στο κεφάλι και δύο στο άνω μέρος του σώματός του.

Ο θάνατος του θύματος επήλθε από αριθμό τραυμάτων που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο, ενώ τα κίνητρα πίσω από την δολοφονία αποδόθηκαν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η Αστυνομία μετά από έρευνες πέρασε χειροπέδες σε τέσσερα άτομα, ωστόσο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία εναντίον τους.

19 Απριλίου 2021:

Νεκρός έπεσε το βράδυ της Δευτέρας (19/4) από πυρά, 34χρονος Ελληνοκύπριος στον δρόμο Μενεού - Κιτίου, στη Λάρνακα ο οποίος επέβαινε στο πολυτελές όχημά του, μάρκας Lamborghini που μόλις πριν λίγες ώρες είχε παραλάβει από τη Λευκωσία.  Πρόκειται για τον Μάριο Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκιας».

Ένα πρόσωπο που ήταν καλά γνωστό στις Αρχές, αφού απασχόλησε με διάφορες υποθέσεις, ενώ είχε καταδικαστεί και για υπόθεση ναρκωτικών στην οποία στη συνέχεια, βγήκε μάρτυρας κατηγορίας. 

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτη ότι γύρω στις 21:15 το βράδυ, εντόπισε το θύμα της επίθεσης εντός του οχήματός του τραυματισμένο από πυροβολισμούς και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις.

Ο ή οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία φέρονται να είχαν καλά σχεδιασμένη την φονική επίθεση και να γνώριζαν τις κινήσεις του θύματος. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τον 34χρονο γάζωσαν όταν επέστρεφε στο σπίτι του από το γυμναστήριο, σε μια διαδρομή που ακολουθούσε συνέχεια. Ο ή οι δράστες φαίνεται να ήξεραν ακόμη και τις λεπτομέρειες του δρόμου και της περιοχής. Κατάφεραν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον Γεωργίου όταν έφτασε με το όχημα που οδηγούσε σε σημείο του δρόμου όπου υπήρχε κύρτωμα και αναγκαστικά έπρεπε να ελαττώσει ταχύτητα.

Οι δράστες φαίνεται να ήταν κρυμμένοι πίσω από κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αφού πυροβόλησαν, εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Διερευνάται το ενδεχόμενο να διέφυγαν από το σημείο με μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό του 34χρονου, ο θάνατός του οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων από πυροβόλο όπλο. Το θύμα πλήγηκε από τρεις σφαίρες, μια στον κρόταφο, μια στο αριστερό χέρι και μια στο δεξί χέρι η οποία έπληξε και ζωτικά όργανα. Ο θάνατος του 34χρονου ήταν ακαριαίος.

Η Αστυνομία, από τη πρώτη στιγμή απέδωσε την εγκληματική ενέργεια σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο μέχρι την Τετάρτη 21 Απριλίου, δεν προέκυψε καμία μαρτυρία εναντίον προσώπου που να συνδέεται με την υπόθεση ως εκ τούτου ούτε και σύλληψη.

Οι Αρχές πρόσφατα είχαν διερευνήσει πληροφορίες που έφτασαν κοντά τους και ανέφεραν ότι ο 34χρονος ήταν στόχος εγκληματικής ενέργειας, με τον ίδιο μάλιστα να εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Επίσης η Αστυνομία είχε εντοπίσει οπλισμό και εκρηκτικά σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα τον περασμένο Ιανουάριο, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν ληφθεί επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν από τη μέση τον «Μαριούθκια».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση