ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πού οφείλονται οι συχνές διακοπές ρεύματος

Δύο οι κύριοι λόγοι

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται συχνή διακοπή ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νησιού. Οι λόγοι που προκαλούν αυτό το φαινόμενο, είναι κυρίως δύο.

Το 24news επικοινώνησε με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, κα. Χριστίνα Παπαδοπούλου η οποία εξήγησε επακριβώς τα αίτια. Η κα. Παπαδοπούλου ουσιαστικά ενημέρωσε ότι η κύρια αιτία, είναι τα δύο μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις τέσσερις από τις έξι μονάδες παραγωγής της ΑΗΚ και λόγω δοκιμαστικών ενεργειών που γίνονται προκαλείται η διακοπή ρεύματος, ενώ ο δεύτερος κυριότερος λόγος είναι η πρόκληση ατυχημάτων από τρίτα πρόσωπα.

Όσον αφορά τον δεύτερο λόγο η κα. Παπαδοπούλου έκανε έκκληση προς το κοινό που πιθανώς να εμπλέκεται σε οποιοδήποτε ατύχημα που να αφορά καλώδια ή πασσάλους της ΑΗΚ να ενημερώνει άμεσα, ώστε να σπεύδει συνεργείο στο σημείο και να επιδιορθώνει την όποια βλάβη.

«Σήμερα (2/4) είχαμε τρεις βλάβες. Η μια ήταν στη Λευκωσία και οι άλλες δύο στη Λεμεσό. Οι δύο προέκυψαν μετά από ατυχήματα» είπε η κα. Παπαδοπούλου.

«Στη Λευκωσία, η ζημιά έγινε από εργολάβους του Δήμου, όταν εκσκαφέας απέκοψε υπόγειο καλώδιο, ωστόσο δεν ενημέρωσαν την ΑΗΚ ούτε ο Δήμος ούτε οι εργολάβοι, αλλά οι κάτοικοι. Μετά την ενημέρωση, συνεργείο έφτασε στο σημείο και έδωσε εναλλακτική τροφοδότηση ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη» σημείωσε.

Για τις δύο περιπτώσεις της Λεμεσού είπε: «Η μία αφορούσε το χωριό Άρσος, όπου μέλη του συνεργείου της ΑΗΚ διέκοψαν για λίγο την ηλεκτροδότηση, εξαιτίας του ότι έπρεπε να αποκοπούν κλαδιά δέντρου που επρόκειτο να επηρεάσουν επικίνδυνα τα καλώδια της ηλεκτρικής, ενώ η δεύτερη περίπτωση ήταν στα Πολεμίδια όπου όχημα προσέκρουσε στον πάσσαλο της ΑΗΚ και πάλι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα το συνεργείο ώστε να επιδιορθώσει τη βλάβη. Όταν βρέθηκαν στο σημείο οι εργάτες της ΑΗΚ, έγινε επίσης εναλλακτική τροφοδότηση ρεύματος την περιοχή, μέχρι την επιδιόρθωση της βλάβης».

Δύο μεγάλα έργα, επηρεάζουν μονάδες παραγωγής

Η κα. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε και στα δύο μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν μονάδες παραγωγής της ΑΗΚ. Το ένα έργο αφορά στη τροποποίηση που γίνεται ώστε οι μονάδες παραγωγής να μπορέσουν να λειτουργούν και με φυσικό αέριο όταν αυτό γίνει κατορθωτό ενώ το δεύτερο αφορά την εγκατάσταση αντιρυπαντικού συστήματος, ώστε να υπάρξει συμμόρφωση στις οδηγίες της Ε.Ε. όσον αφορά τις εκπομπές αέριων ρύπων.

Τα δύο έργα, όπως εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ στο 24news, γίνονται ταυτόχρονο και πραγματοποιούνται έλεγχοι ως προς τη λειτουργεία τους, ενώ όταν προκύπτουν προβλήματα γίνεται προσπάθεια επίλυσής τους. «Οι βλάβες που προκύπτουν είναι λόγω λειτουργικών ελέγχων» τόνισε η κα. Παπαδοπούλου.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ΑΗΚ διαθέτει μονάδες ταχείας εκκίνησης οι οποίες είναι εφεδρικές και μέσα σε 10 - 15 λεπτά επαναφέρεται η ηλεκτροδότηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X