ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πέφτουν οι... μάσκες από Δευτέρα! Εδώ ΔΕΝ θα φοράμε

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

24news team

Νέες χαλαρώσεις ανακοίνωσε την Πέμπτη (7/4), ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος μάλιστα τόνισε στις δηλώσεις του: «Τα νέα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας μας, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την σταδιακή και ολοκληρωτική άρση των περιορισμών. Επιβάλλεται, όμως, να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και υπεύθυνη συμπεριφορά. Να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής...

Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ! Είναι ακόμη διάσπαρτος στην κοινότητα. Γι’ αυτό εξάλλου και 200 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ με COVID. Οι ειδικοί επιμένουν ότι ο κορωνοϊός δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα. Η λέξη «σεβασμός» είναι το κλειδί στη νέα εποχή καταπολέμησης της πανδημίας. Πρωτ’ απ’ όλα, σεβασμός προς τον εαυτό μας. Και στη συνέχεια, σεβασμός προς τους συνανθρώπους, σεβασμός προς τους κανόνες».

Ανάμεσα στις νέες χαλαρώσεις είναι και η κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αφού το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως:

από τις 11 Απριλίου 2022, την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

• Υπενθυμίζεται πως για όλους τους εσωτερικούς/κλειστούς χώρους, οι πολίτες υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική μάσκα και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

• Συστήνεται όπως οι πολίτες χρησιμοποιούν διπλή χειρουργική μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας (τύπου ΚN95 ή τύπου FFP2).

• Να αποφεύγεται η χρήση υφασμάτινης προστατευτικής μάσκας προσώπου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ