ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ποιοι νοσούν 2η και 3η φορά με Covid;

Τα νέα δεδομένα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η επιδημιολογική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της Δευτέρας (21/3), όπου ανακοινώθηκαν πέραν των 5 χιλιάδων κρουσμάτων έχει επιφέρει ανησυχία στις τάξεις της επιστημονικής ομάδας.

Αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που «μπλοκαρίστηκε» πριν το Υπουργικό Συμβούλιο το ενδεχόμενο νέων χαλαρώσεων, οι οποίες μπήκαν στο συρτάρι για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό ασθενών που έχουν νοσήσει ξανά, πρόκειται δηλαδή για επαναλοιμώξεις.

Τι συμβαίνει όμως με όσους νοσούν 2η και 3η φορά από Covid-19;

Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, με τις τελευταίες μεταλλάξεις - ιδιαίτερα με Όμικρον και Όμικρον2- το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κατά κόρον.

Αρκετά είναι τα περιστατικά ασθενών που νόσησαν, ανάρρωσαν και λίγο μετά ξανανόσησαν από τον ιό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα στοιχεία της Μονάδας Ιχνηλάτησης που τους παρουσιάστηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη εξάγεται το συμπέρασμα πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών, μετά την νόσηση δεν προχώρησαν στην απαρχή ή την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος. Αυτό, υπογράμμισε έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’αναπτύξουν περαιτέρω ανοσία και σε μικρό χρονικό διάστημα να είναι εκ νέου ευάλωτοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση