ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ποιοι… τόλμησαν να «σπάσουν» το κέρφιου

11 οι πολίτες που δεν υπάκουσαν στο μέτρο

24news team

Το πρώτο βράδυ που τέθηκε σε ισχύ το μέτρο για απαγόρευση της κυκλοφορίας Παγκύπρια, «έπεσαν» και τα πρώτα πρόστιμα. 

Συγκεκριμένα, σε 43 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 11 αφορούσαν μετακινήσεις πολιτών μετά τις 23:00, οι 31 μη χρήση μάσκας και μία υποστατικό στην Πάφο, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, κατά τους ελέγχους στους οποίους προέβη σε σχέση με την τήρηση των μέτρων και των διαταγμάτων για αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news από τους 11 που «έσπασαν» το κέρφιου, οι 6 εντοπίστηκαν στην Λευκωσία και οι άλλοι 5 στην Λεμεσό.


Κύπρος: Τόσα το πρόστιμο αν κυκλοφορήσεις παράνομα


Οι 11 πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν εξώδικο πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι 11 εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν σε αστικούς δρόμους, αφού από τους ελέγχους της Τροχαίας στους αυτοκινητόδρομους δεν σημειώθηκε καμία καταγγελία.

Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας:

Με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19, την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας από τυχόν διασπορά του ιού την Τετάρτη (4/11) ανακοινώθηκαν νέα σκληρά μέτρα από την Κυβέρνηση.

Μεταξύ των όσων ανακοινώθηκαν, είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών ανά το Παγκύπριο για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η μετακίνηση προσώπων από τις 23.00 μ.μ. μέχρι τις 05.00 π.μ. εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

- Μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας, καθώς και για σκοπούς εργασίας με τη χρήση του Εντύπου Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου, το οποίο επισυνάπτεται ως Παράρτημα στο Διάταγμα,

- Μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, και

- Διακίνηση κυνηγών προς και εντός μη απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου, όπως καθορίζονται στους περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμους του 2003 έως 2017, από τις 03.00 π.μ. μόνο κατά τις επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγίου:

Νοείται ότι, οι κυνηγοί πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους την άδεια κυνηγίου για σκοπούς ελέγχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X