ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα για μια κράτηση στα ξενοδοχεία

Περισσότερες κρατήσεις από Ιούλιο-Αύγουστο σε σχέση με προηγούμενα σχέδια επιδότησης διακοπών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Μαρίας Ηρακλέους

Δεν σταματούν να απαντούν τηλέφωνα στα 220 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών», για την περίοδο από 15 Ιουλίου 2021 μέχρι και 31 Αυγούστου. Χιλιάδες είναι αυτοί που περίμεναν τις τελευταίες ώρες την ανακοίνωση της λίστας των ξενοδοχείων ώστε να κάνουν κράτηση για μια ολιγοήμερη απόδραση έστω και εντός Κύπρου. Ωστόσο λόγω της αυξημένης ζήτησης που καταγράφεται, ενδεχομένως να μην προλάβουν όλου να κλείσουν τελικά. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, η ζήτηση είναι περισσότερη σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια διότι αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που είναι περίοδος αδειών για την πλειοψηφία του κόσμου. Αυξημένη ωστόσο είναι και η προσφορά καθώς στο πρόγραμμα Ιουλίου- Αυγούστου συμμετέχουν 220 ξενοδοχεία σε σχέση με 160 που δήλωσαν συμμετοχή για την περίοδο Ιουνίου- Νοεμβρίου (με εξαίρεση Ιούλιο- Αύγουστο). Μεταξύ αυτών αρκετά ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις πέντε αστέρων.

«Χαιρόμαστε που υπάρχει η ανταπόκριση και απολογούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία αλλά είναι λόγω της τεράστιας συμφόρησης και των χιλιάδων τηλεφωνημάτων που δέχονται τα ξενοδοχεία από πελάτες». 

Εξαιρούνται οι σουίτες

Φυσικά ο αριθμός των κλινών που προσφέρονται στο πρόγραμμα δεν είναι ανεξάντλητος ενώ ξεκαθαρίζεται ότι οι ξενοδόχοι δεσμεύουν ένα συγκεκριμένο αριθμό κλινών για τις ανάγκες του προγράμματος. Έτσι, από το σχέδιο εξαιρούνται σουίτες και δωμάτια με αναβαθμισμένες παροχές ενώ περιλαμβάνονται τα standard δωμάτια, τα οποία φυσικά είναι η πλειοψηφία του συνόλου των δωματίων μιας ξενοδοχειακής μονάδας.

Η ζήτηση και οι κρατήσεις του εγχώριου τουρισμού αναμένεται ότι θα αυξήσει τις μέσες πληρότητες στα ξενοδοχεία, ωστόσο όπως υπογραμμίζει ο κ. Ρουσουνίδης, το πλαφόν των 80 ευρώ δεν αφήνει στους ξενοδόχους περιθώρια κέρδους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι αριθμός ξενοδοχείων επαναφέρει τις αρχικές τιμές για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, εκμεταλλευόμενοι τη δεδομένη ζήτηση που υπάρχει από το κοινό. Όσοι εξαιρούνται του σχεδίου εκείνες τις μέρες έχουν ενημερώσει σχετικά το Υφυπουργείο, και αναγράφεται και στον σχετικό κατάλογο.

Υπενθυμίζεται ότι μέγιστη τιμή είναι τα 80 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 3 βράδια. Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ή έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα. Σημειώνεται επίσης ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους. Από την υποχρέωση προσκόμισης εξαιρούνται τα άτομα κάτω των 16 ετών.

 Δείτε εδώ τον κατάλογο με τα ξενοδοχεία  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X