ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έζησε έναν εφιάλτη 13χρονη - Αίσχη από τον πατέρα της

Τραγικό ότι το Ανώτατο, μείωσε την ποινή του

24news team

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός κοριτσιού μόλις 13 ετών, με θύτη τον ίδιο τον πατέρα της. Ο άνθρωπος που σκοπό του θα έπρεπε να είχε την ευτυχία της ήταν το... τέρας που την έκανε να βιώσει έναν εφιάλτη.

Ο εν λόγω άντρας καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του και έκανε έφεση για μείωση της ποινής του. Ο ‘’πατέρας’’ παραδέχθηκε τα αδικήματα και έδειξε μεταμέλεια.

Τι αποφάσισε το Ανώτατο και ποια είναι η τελική του ποινή;

Φρίκη προκαλούν τα γεγονότα, τα οποία αναφέρει στην απόφασή του το Ανώτατο.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο εφεσείων (πατέρας), προβάλλει τη θέση ότι η ποινή φυλάκισης των επτά ετών που του επιβλήθηκε είναι έκδηλα υπερβολική, για τους λόγους που αναφέρονται στην αιτιολογία.

Τα επιχειρήματα για την μείωση της ποινής

Η συνήγορος του εφεσείοντος, επιδιώκοντας τη μείωση της ποινής, εισηγήθηκε, κατ' αρχάς, ότι το Κακουργοδικείο δεν εκτίμησε, δεόντως, την παραδοχή του στις κατηγορίες.

Επεσήμανε, ειδικά, πως αυτό δεν εφάρμοσε ορθά τη νομολογία, στην οποία το ίδιο αναφέρθηκε. Εισηγήθηκε, επίσης, ότι το Κακουργοδικείο δεν έλαβε υπόψη του τις, συνεπεία της μακράς περιόδου φυλάκισης του εφεσείοντος, δυσμενείς επιπτώσεις στα δύο ανήλικα αγόρια του και, ιδιαίτερα, σε σχέση με την ψυχολογία τους.

Ο ισχυρισμός αυτός ενισχύεται, όπως έχει υποδειχθεί, από το γεγονός ότι ο εφεσείων είναι ο μοναδικός προστάτης της οικογένειάς του, η οποία, ουσιαστικά, αποτελείται, πέραν του ιδίου, από την παραπονουμένη και τα εν λόγω ανήλικα αγόρια του.

Την άγγιζε στα γεννητικά όργανα και την χτύπησε

Ο εφιάλτης για την 13χρονη ξεκίνησε στις 25/8/2018, όταν πατέρας της εισήλθε στο δωμάτιο της και ενώ αυτή βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, την πλησίασε και άρχισε να την αγγίζει σε διάφορα μέρη του σώματός της. Η ανήλικη αντέδρασε, φωνάζοντας, για να τον απωθήσει.

Στη συνέχεια, ο πατέρας της, ξάπλωσε δίπλα της, της αφαίρεσε τα εσώρουχα και άρχισε να την αγγίζει στα γεννητικά όργανα.

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο αφού, παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και κατά τον Απρίλιο του ιδίου έτους. Σε εκείνο το περιστατικό, όταν η 13χρονη αντέδρασε, φωνάζοντας, ο πατέρας της, την κτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει από το κρεβάτι και να κτυπήσει το κεφάλι της στο πάτωμα.

Η μεταμέλεια του… πατέρα

Ο εφεσείων παραδέχθηκε, εξαρχής, τις παράνομες πράξεις του. Το Ανώτατο στην απόφασή του αναφέρει «Τούτο αποτελεί σοβαρή ένδειξη της μεταμέλειάς του. Περαιτέρω, η παραδοχή του είχε ως συνέπεια τη μη διεξαγωγή δίκης, η οποία θα έθετε την παραπονουμένη (13χρονη) στη δεινή θέση να βιώσει ξανά τις περιστάσεις διάπραξης των υπό αναφορά αδικημάτων, με ενδεχόμενο τον περαιτέρω ψυχολογικό τραυματισμό της. Ο παράγοντας αυτός δε φαίνεται να προσμέτρησε στον καθορισμό της ποινής, παρά μόνο φραστικά».

Εν κατακλείδι το Ανώτατο στην απόφασή του αναφέρθηκε και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, μείωσε την ποινή του εφεσείοντα και από επτά χρόνια, τα οποία επέβαλε το πρωτόδικο δικαστήριο, η ποινή μειώθηκε στα πέντε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση