ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μόνο έτσι «κατεβαίνει» το όριο ταχύτητας σε δρόμους

Μειώθηκε το όριο ταχύτητας σε δύο οδούς

24news team

Τον Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας συζητήθηκε το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου ταχύτητας σε συγκεκριμένους δρόμους για σκοπούς προστασίας των πεζών.

Το τελευταίο διάστημα, γίνεται λόγος για μείωση του ορίου ταχύτητας σε δρόμους πόλεων ανά το Παγκύπριο στα 30χλμ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, έγινε πρόταση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας για μείωση της ταχύτητας που κινούνται τα οχήματα στους δρόμους και η Αστυνομία, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και τους Δήμους εξετάζουν εμπορικές οδούς και άλλους δρόμους που κινούνται περισσότερο οι πεζοί. Εκεί και όπου χρειάζεται θα γίνεται η μείωση, έπειτα από πρόταση που θα υποβάλλεται και η οποία θα εξετάζεται.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη λήφθηκε η απόφαση όπως υπάρξουν αλλαγές στην Στασικράτους στη Λευκωσία και στην Αγκύρας στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, στην Στασικράτους ήδη το όριο ταχύτητας ήταν και παρέμεινε στα 30χλμ, ενώ στην Αγκύρας από 50χλμ που ήταν, μειώθηκε και εκεί στα 30χλμ.

Το όριο ταχύτητας μειώθηκε στις εν λόγω οδούς αφού πρόκειται για δρόμους που χρησιμοποιούνται κυρίως από πεζούς και όχι από οχήματα. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με σκοπό την προστασία τόσο των πολιτών που κινούνται πεζοί στους εν λόγω δρόμους, όσο και των οδηγών.

Ωστόσο, μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, δεν έχει υπάρξει άλλη πρόταση για μείωση του ορίου ταχύτητας σε άλλη οδό.

Θυμίζουμε επίσης ότι, από την 1η Οκτωβρίου 2020, εφαρμόστηκαν και επιβάλλονται οι νέες πρόνοιες στις νομοθεσίες που αφορούν τις τροχαίες παραβάσεις. Οι αναθεωρημένες ποινές στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη συμμόρφωση των πολιτών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο εκσυγχρονισμός των ποινών, αφορά μεταξύ άλλων, τροχαίες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, ή οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης ή ζώνη ασφαλείας, η οδήγηση χωρίς κράνος, ή ασφάλιστρο κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X