ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μειώνεται στα 30χλμ η ταχύτητα σε δρόμους

Πρόκειται για συγκεκριμένες οδούς

24news team

Ειλημμένη απόφαση φαίνεται να είναι η μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30χλμ, σε συγκεκριμένους δρόμους οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως ως εμπορικοί.

Στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας συζητήθηκε το όλο θέμα και φαίνεται να αποφασίστηκε όπως στην Στασικράτους στη Λευκωσία και στην Αγκύρας στη Λεμεσό, μειωθεί το όριο ταχύτητας αφού πρόκειται για δρόμους που χρησιμοποιούνται κυρίως από πεζούς και όχι από οχήματα.

Στην Στασικράτους ήδη το όριο ταχύτητας είναι στα 30χλμ, ενώ στην Αγκύρας από 50χλμ που είναι τώρα, θα μειωθεί και εκεί στα 30χλμ.

Η συγκεκριμένη απόφαση προφανώς ελήφθη με σκοπό την προστασία τόσο των πολιτών που κινούνται πεζοί στους εν λόγω δρόμους, όσο και των οδηγών.

Σε επικοινωνία του 24news με τον Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, εξήγησε ότι η απόφαση αφορά τις εν λόγω δύο οδούς, ωστόσο ίσως υπάρξει υπόδειξη και για άλλους ένα με δύο δρόμους.

Θυμίζουμε ότι από την 1η Οκτωβρίου 2020, εφαρμόστηκαν και επιβάλλονται οι νέες πρόνοιες στις νομοθεσίες που αφορούν τις τροχαίες παραβάσεις. Οι αναθεωρημένες ποινές στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη συμμόρφωση των πολιτών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο εκσυγχρονισμός των ποινών, αφορά μεταξύ άλλων, τροχαίες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, ή οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης ή ζώνη ασφαλείας, η οδήγηση χωρίς κράνος, ή ασφάλιστρο κ.ά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X