ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Μας κορόιδεψαν, μας ξεγέλασαν...»

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΑΣΙΚΑ στη Λεμεσό

Ως «ταφόπλακα» για αριθμό κέντρων αναψυχής της Λεμεσού θεωρεί το νέο lockdown, ο επικεφαλής της επαρχιακής επιτροπής του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Κύπρος Κυπριανού, καλώντας το κράτος να στηρίξει οικονομικά τον κλάδο.

Λίγη ώρα πριν τα κέντρα αναψυχής βάλουν λουκέτο, γι ακόμα μια φορά στην εξυπηρέτηση πελατών με φυσική παρουσία, ο κ.Κυπριανού μίλησε χθες βράδυ στο ΚΥΠΕ, εκφράζοντας την απογοήτευση και αγανάκτηση, όπως είπε, του ίδιου και των συναδέλφων του.

«Τα μέλη μας νιώθουν έντονα την ανικανότητα του κράτους να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας και το οποίο ξεσπά στην εύκολη λύση, που είναι το καθολικό κλείσιμο», ανέφερε.

Υπενθυμίζοντας ότι για την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής «όλοι προετοιμαστήκαμε, γεμίσαμε τα ψυγεία και τις αποθήκες μας, φέραμε το προσωπικό μας», σημείωσε ότι το νέο lockdown «είναι η ταφόπλακα για πολλούς συναδέλφους».

Διερωτήθηκε δε, τι θα γίνει τώρα με το προσωπικό, με τα έξοδα που συνεχίζουν να επωμίζονται οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής για τα υποστατικά τους και «πού είναι το κράτος να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που λέει ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της Δημοκρατίας».

«Μας κορόιδεψαν, μας ξεγέλασαν, μας έδωσαν ελάχιστα μέχρι σήμερα, για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους», είπε σε έντονο ύφος ο κ.Κυπριανού, ο οποίος , παράλληλα, δηλώνει ότι τα κέντρα αναψυχής στη Λεμεσό διαχωρίζουν τη θέση τους από τον παγκύπριο σύνδεσμο τους, θεωρώντας «χλιαρή» την όλη στάση του στις τελευταίες αποφάσεις.

Είμαστε αγανακτισμένοι , ανέφερε και εξέφρασε την εκτίμηση πως, η εστίαση θα μπορούσε να μείνει ανοικτή και να γίνουν άλλες προσεγγίσεις, όπως να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία, που θεωρεί ως μεγαλύτερο χώρο μετάδοσης του ιού.

«Δεν μπορεί να επικεντρώνονται σε πέντε μεμονωμένες περιπτώσεις κέντρων αναψυχής που δεν τηρούν τα μέτρα και να τιμωρούνται τα υπόλοιπα μαγαζιά στη Λεμεσό», είπε και πρόσθεσε ότι «ο περιορισμένος χρόνος λειτουργίας των κέντρων αναψυχής, όπως φωνάζαμε από την αρχή, δημιούργησε κάποια συμφόρηση, ενώ εάν υπήρχε διευρυμένο ωράριο, θα μπορούσε ο κόσμος να έρχεται στα υποστατικά μας σε διαφορετικές ώρες».

Την ώρα που στην Ευρώπη οι χώροι εστίασης ανοίγουν, εμείς δυστυχώς κλείνουμε για ακόμη μια φορά, συνέχισε ο Κύπρος Κυπριανού και σημείωσε ότι, «δεν καταφέραμε ένα νησί του ενός εκατομμυρίου κατοίκων να περιορίσουμε τον ιό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

« Το χειρότερο από όλα είναι ότι ρίχνουν την ευθύνη στον κόσμο. Δεν είναι ο κόσμος που φταίει. Ο κόσμος ακολουθεί μια ηγεσία όταν τον εμπνέει» υπέδειξε και εξέφρασε τη θέση πως «είμαστε ένα διεφθαρμένο κράτος που δεν μπορεί, με κανέναν τρόπο, να πείσει ότι τα μέτρα που λαμβάνει, τόσο για αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και για άλλα θέματα, είναι τα σωστά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση