ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κυνήγι: Τι άλλαξε στο Διάταγμα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κυνηγοί

24news team

Είπε το «ναι» ο Υπουργός Υγείας στο αίτημα των Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών για εξαιρέσεις στις διακινήσεις τους τις νόμιμες ημέρες κυνηγιού.

Η διευθέτηση έγινε κατόπιν αιτήματος που υπέβαλαν οι οργανωμένοι κυνηγοί δια του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Κυνηγιού και Άγριας Ζωής κ. Αντώνη Κακουλλή, το οποίο έγινε δεκτό, αφού κρίθηκε ότι δεν διακυβεύεται η Δημόσια Υγεία.

Σε συνέχεια του Διατάγματος της 22ας Οκτωβρίου 2020 που προβλέπει απαγόρευση στη διακίνηση στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, από τις 23:00 μέχρι τις 05:00, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι, με σημερινό Διάταγμα, για τους κατόχους άδειας κυνηγίου, η απαγόρευση θα ισχύει από τις 23:00 μέχρι τις 03:00, μόνο για της μέρες κυνηγίου (1/11, 4/11 και 8/11), προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβασή τους με ασφάλεια στις επιτρεπόμενες κυνηγετικές περιοχές.

Η τροποποίηση

2.1 Ο Κανονισμός 2.5 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 48) του 2020, τροποποιείται ως ακολούθως:

(α) Με τη διαγραφή και αντικατάσταση του σημείου της τελείας στο τέλος της υποπαραγράφου (ii) αυτού με το σημείο του κόμματος, και την προσθήκη, αμέσως μετά, της λέξης «και», και

(β) με την προσθήκη της ακόλουθης νέας υποπαραγράφου (iii), αμέσως μετά την υποπαράγραφο (ii): «(iii) διακίνηση κυνηγών προς και εντός μη απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου, όπως καθορίζονται στους περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμους του 2003 έως 2017, από τις 03.00 π.μ., μόνο κατά την 1η, 4η και 8η Νοεμβρίου 2020: Νοείται ότι, οι κυνηγοί πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους την άδεια κυνηγίου για σκοπούς ελέγχου.».

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X