ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κορωνοϊός: Λες και ήθελαν να εξαναγκάσουν την Κυβέρνηση

Βγήκαν στο σεργιάνι το Σαββατοκύριακο οι Κύπριοι

Εν μέσω μιας νέας πραγματικότητας που βιώνει τόσο η Κύπρος, όσο και ολόκληρος ο πλανήτης, στο νησί μας φαίνεται ότι κάποιοι δεν βάζουμε μυαλό.

Ακατανόητη, απερίσκεπτη, αλλά και επικίνδυνη, ήταν η επιλογή αρκετών πολιτών να εξορμήσουν, κυρίως την Κυριακή 22 Μαρτίου, μια μέρα μετά αφότου καταγράφηκε στο νησί μας ο πρώτος νεκρός που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 95 και αναμένεται να αυξηθούν.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν οργή, με αρκετό κόσμο που βρέθηκε είτε στο Κάβο Γκρέκο, είτε στο Πάρκο της Αθαλάσσας, είτε στο Τροόδος είτε κάπου αλλού, με σκοπό να περάσει ώρες χαλάρωσης.

Κάβο Γκρέκο

Πάρκο Αθαλάσσας 

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη και η συμφόρηση που παρατηρήθηκε σε Λαϊκές Αγορές σε Λευκωσία και Λεμεσό, το Σάββατο (21/3). Επίσης, αξίζει να αναφερθεί στο συγκεκριμένο άρθρο και η επισκεψιμότητα σε υπεραγορές, για τις οποίες μάλιστα ήδη εκδόθηκαν διατάγματα.

Λαϊκή - Λεμεσός

Όλα τα πιο πάνω, ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να συγκαλέσει το πρωί της Δευτέρας (23/3) διϋπουργική επιτροπή αξιολόγησης για θέματα κορωνοϊού.

Στο μικροσκόπιο της διϋπουργικής βρέθηκε η ανασκόπηση της κατάστασης, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα ληφθούν αποφάσεις για κάποια νέα μέτρα.


Live: Η ανυπακοή πολιτών ίσως φέρει αυστηρότερα μέτρα - 95 τα κρούσματα


Σημειώνεται ότι επικρατεί δυσφορία αφού πολλοί δεν υπακούν στα προληπτικά μέτρα κατά τις εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο πολλοί να εισρεύσουν σε πάρκα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεντρώσεις κόσμου, κάτι που αντίκεται στις συστάσεις.

Οι εικόνες αυτές ώθησαν την ιατρική κοινότητα να συστήσει στην κυβέρνηση την υιοθέτηση πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί (σ.σ. πολίτες και επαγγελματίες υγείας) που ζητούν lockdown. Μάλιστα, δημιουργήθηκε διαδικτυακό ψήφισμα το οποίο μέχρι τις 8:55 το πρωί της Δευτέρας (23/3) έφθασε τις 22.959 υπογραφές, προωθούν συμπολίτες μας ζητώντας επιβολή Lockdown στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X