ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Κορωνοϊός: Δυο οικογενειακές τραγωδίες που συγκλόνισαν

Συγκλονισμός με τα γεγονότα

24news team

Τους 403 θανάτους με τελική αιτία τον κορωνοϊό έφτασε την Κυριακή (25/7) η Κύπρος, από την αρχή της «έκρηξης» της πανδημίας μέχρι σήμερα. Για όλα τα θύματα του φονικού ιού θρηνούν οι οικογένειές τους αλλά και η κοινωνία.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, δύο οικογενειακές τραγωδίες έρχονται να ταράξουν τα νερά και να συγκλονίσουν. Πρόκειται για το ζεύγος Αντωνίου που έφυγε από τη ζωή με διαφορά κάποιων ωρών, προσβαλλόμενο από τον ιό, αλλά και τη μητέρα που «έφυγε» από κορωνοϊό, αφήνοντας τον γιο της να χαροπαλεύει διασωληνωμένος για να κρατηθεί στη ζωή.

O Φίλιππος και η Μαρία ηλικίας 69 και 67 ετών, νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δίνοντας μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ωστόσο, δυστυχώς την Παρασκευή (23/7), άφησαν τη τελευταία τους πνοή, με λίγες ώρες διαφορά.

Η κηδεία του ζεύγους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/7) από τον ιερό ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλιομέτοχο.

 

Όσον αφορά την γυναίκα που έχασε τη ζωή της, την Κυριακή (25/7), αφήνοντας πίσω τον 52χρονο γιο της να παλεύει για τη ζωή του, ήταν θεία του Γιώργου Παμπορίδη, όπως ο ίδιος ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΑΦ Λεμεσού, ενώ ο γιος της βρίσκεται στη ΜΕΘ Λευκωσίας. 

Συγκλονίζει μάλιστα η αναφορά του - που φανερώνει απογοήτευση - ότι η θεία του απεβίωσε από τον ιό: «που μπορούσε να νικήσουν με ένα εμβόλιο… αλλά κάποιοι τους έπεισαν πως είναι όλα ψεύτικα».

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει όλους μας, είναι η νοσηλεία νεαρών ατόμων όπως για παράδειγμα η 16χρονη που χρειάζεται ιατρική φροντίδα τις τελευταίες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Υπ. Υγείας μέχρι την Κυριακή 25 Ιουλίου, 276 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 71 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 88,8% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση