ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Παρίσταναν γιατρούς και ξεγελούσαν πολίτες - Παραδέχθηκαν οι δύο

Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα

24news team

Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα πέρασαν οι Αρχές σχετικά με υποθέσεις τηλεφωνικών απατών που παρίσταναν γιατρούς και αποσπούσαν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα δύο από τρία πρόσωπα εμπλέκουν τους εαυτούς τους στην υπόθεση ενώ φέρεται να παραδέχθηκαν πως όντως παρίσταναν ιατρούς για να αποσπάσουν χρήματα.

Πρόκειται για την 47χρονη από Βουλγαρία και τον 25χρονο από το Πακιστάν, μόνιμοι κάτοικοι Λευκωσίας.

Όσον αφορά το τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 52 ετών από την Βουλγαρία, τηρεί σιγή ιχθύος για την εν λόγω υπόθεση. 

Τα πιο πάνω πρόσωπα φέρονται να εμπλέκονται σε τρείς περιπτώσεις μεταξύ των ημερομηνιών 16/4/2022 και 4/5/2022 όπου αποσπάστηκε από πολίτες το συνολικό χρηματικό ποσό των €18,500. Συγκεκριμένα, πρόκειται για υποθέσεις όπου προσποιούμενοι τους γιατρούς, τηλεφωνούσαν σε πολίτες αναφέροντάς τους ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης και αποσπούσαν από αυτούς χρηματικά ποσά.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αν προκύψουν μαρτυρίες ή στοιχεία για την συγκεκριμένη απάτη να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις.

Σημειώνεται πως οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για προσωποκράτηση.

Αποτράπηκαν τρεις απόπειρες τηλεφωνικής απάτης 

Θυμίζουμε πώς χθες, η Αστυνομία συνέστησε για ακόμη μια φορά την προσοχή των πολιτών με αφορμή τρεις νέες απόπειρες θυματοποίησης συμπολιτών μας.

Τρεις νέες απόπειρες θυματοποίησης συμπολιτών μας, μέσω τηλεφωνικής απάτης, αποτράπηκαν τις τελευταίες μέρες, μετά από τις επαφές της Αστυνομίας με τραπεζικά ιδρύματα. Οι τρεις συμπολίτες μας δέχθηκαν τηλεφώνημα από επιτήδειους, που παρίσταναν τους γιατρούς, οι οποίοι τους έπεισαν να τους δώσουν χρήματα για δήθεν επείγουσα χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου. Αφού μετέβησαν στην τράπεζα για να αποσύρουν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, που τους ζητήθηκαν, οι ταμίες υποψιάστηκαν το τι συνέβαινε και με τις ενέργειές τους απέτρεψαν την απάτη.

Τα περιστατικά τηλεφωνικής απάτης τέτοιου είδους συνεχίζονται, με την Αστυνομία να έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για προστασία του κοινού, αποτροπή νέων περιστατικών και
εντοπισμού των δραστών.

Παράλληλα η Αστυνομία καλεί για ακόμα μια φορά τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς τον κάθε πολίτη όπως ενημερώσει σχετικά τους δικούς του ανθρώπους και ιδιαίτερα τους γηραιότερους, που ως συνήθως αποτελούν στόχο των δραστών.

Καλείται επίσης το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί τέτοιου είδους τηλεφώνημα ή περιέλθει κάτι σχετικό στην αντίληψή του να επικοινωνήσει άμεσα με την Αστυνομία, μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Σταθμού ή μέσω της Γραμμής του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X