ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις με ΜΜΜ

Νέες οδηγίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξέδωσε ο Υπουργός Μεταφορών

Νέες οδηγίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξέδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με βάση την παράγραφο 2.6(π) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 55) του 2020.

Συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός επιβατών που δύνανται να μεταφέρουν Μέσα Δημόσιας Μεταφοράς – Μ.Δ.Μ. (Λεωφορεία τακτικών επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη, λεωφορεία με Άδεια Ε, Λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για Υπηρεσίες κλειστών θυρών λεωφορείων από και προς τα αεροδρόμια (shuttle), ταξί), καθώς και ιδιωτικά λεωφορεία με άδεια οδικής χρήσης, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, καθορίζεται ως το αδειοδοτημένο της χωρητικότητας του κάθε οχήματος.

Σε σχέση με τα λεωφορεία τακτικών επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη, γίνονται διευθετήσεις ώστε να δρομολογούνται επιπρόσθετα λεωφορεία όταν ο αριθμός των επιβατών είναι αυξημένος, σε συγκεκριμένες ώρες αιχμής.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου από τους εργαζόμενους (οδηγοί, ελεγκτές, επόπτες κλπ) και επιβάτες σε όλα τα οχήματα που αναφέρονται πιο πάνω, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι υποχρεωτική.

Τα πιο πάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 06:00 π.μ. της Δευτέρας, 30/11/2020.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X