ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ελεύθερος υπό όρους ο Ισραηλινός μεγιστάνας

Τι δήλωσε ο συνήγορος του

24news team

Ο Ισραηλινός μεγιστάνας Μπένι Στάινμετζ, που συνελήφθη στην Κύπρο, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και πρόκειται να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 14 Σεπτεμβρίου. 

«Ο Στάινμετζ χαιρετίζει την απόφαση καθώς παραμένει βέβαιος ότι η Κυπριακή Δικαιοσύνη θα συνειδητοποιήσει ότι το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης δεν έπρεπε να είχε εκτελεστεί, λόγω των σημαντικών κενών που παρουσιάστηκαν στη νομική διαδικασία που ακολουθήθηκε στη Ρουμανία», ανάφερε ο συνήγορός του συμπληρώνοντας, «αυτό συνάδει επίσης με το συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ιντερπόλ στο παρελθόν». Ο δικηγόρος του Στάινμετζ τόνισε επίσης, σύμφωνα με το "Reuters", ότι ο Στάινμετζ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, με άμεση ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα που έχουν εκδώσει σε βάρος του οι Αρχές της Ρουμανίας.

O Στάινμετζ έχει καταδικαστεί ερήμην στη Ρουμανία για υπόθεση απάτης σχετική με την αγορά/εκμετάλλευση έκτασης γης που έλαβε χώρα την περίοδο 2006 – 2008.

Οι ρουμανικές Αρχές του έχουν μάλιστα επιβάλει, από τον Δεκέμβριο του 2020, την ποινή της πενταετούς κάθειρξης για την εν λόγω υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση