ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Είσαι στενή επαφή και δεν έχεις εμβολιαστεί; Δες τι αλλάζει

Τι είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας

24news team

Νέες χαλαρώσεις ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, το μεσημέρι της Τετάρτης (20/4). Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα στις δηλώσεις του τόνισε: «οι χαλαρώσεις των μέτρων ενάντια στην πανδημία δεν πρέπει να ακυρώσουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε από τον Μάρτιο του 2020. Η αναστολή των περιορισμών δεν ισοδυναμεί με τον τερματισμό της πανδημίας».

Μεταξύ των όσων ανακοίνωσε ο Υπουργός είναι και το πως πρόσωπα, τα οποία αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα ή αυτοπεριορισμό, ασχέτως εάν κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιαστικής κάλυψης, κάτι που μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για τους εμβολιασμένους.

Παρ’ όλα αυτά συστήνεται όπως τα πρόσωπα αυτά υποβάλλονται σε εξέταση κατά την 3η και την 5η ημέρα από την ημερομηνία της τελευταίας επαφής με το κρούσμα.

Συγκεκριμένα: «από τις 15 Μαΐου 2022, όπως ανασταλεί η υποχρέωση αυτοπεριορισμού ατόμων που αποτελούν στενή επαφή επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού και δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Συστήνεται όπως όλες οι στενές επαφές ατόμων θετικών στον ιό υποβάλλονται σε εξέταση κατά την 3η και 5η ημέρα από την επαφή».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X