ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Είναι σκληρό να βλέπεις το μωρό σου να υποφέρει»

Η μάχη 8χρονου με τον κορωνοϊό

24news team

Ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις ζωές όλων μας αλλάζοντας συνάμα την καθημερινότητά μας και όλα όσα γνωρίζαμε. Η πανδημία και τα όσα αυτή έφερε μαζί της κούρασαν τους πολίτες ανά το παγκόσμιο, τόσο που πλέον οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν γιγαντωθεί. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα -κυρίως μετά την κυκλοφορία των εμβολίων- οι πολίτες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, στους υπέρμαχους και του πολέμιους.

Το 24News πιο κάτω θα σας παρουσιάσει την περιπέτεια μιας οικογένειας με τον κορωνοϊό που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος για όλους και ο καθείς είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Μιλώντας με τον Ν. μας εξιστόρησε τα όσα έζησε με τον γιο του. Για αρχή μας περιέγραψε τις πρώτες μέρες και αφού ο μικρός είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό: «Το παιδί είναι 8,5 ετών. Είχε, για δύο-τρεις μέρες σε έντονο βαθμό, όλα τα συμπτώματα, δυστυχώς, βήχα, ανορεξία, πυρετό, κομμάρα. Είναι σκληρό να βλέπεις το μωρό σου να υποφέρει και αυτό μπορεί να το καταλάβει όποιος είναι γονιός. Ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και εμείς δεν σας κρύβω πως τρομάξαμε, αν και σαν παιδί έχει περάσει και άλλες ασθένειες ο κορωνοϊός στο μυαλό μας ήταν κάτι διαφορετικό, φοβηθήκαμε».

Σε ερώτημα για την διάρκεια του ιού ο πατέρας μας απάντησε: «Από την τέταρτη μέρα τα έντονα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν ενώ στην εβδομάδα το παιδί μας ήταν καλύτερα, στο τέλος και της δεύτερης εβδομάδας ήταν πλέον αρνητικός. Το παλικάρι μου έδωσε τη μάχη με τον κορωνοϊό και βγήκε νικητής!».

Αυτό, ωστόσο, που είναι άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πώς ο εν λόγω άνδρας αν και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες ενώ είναι και εμβολιασμένος, δεν κόλλησε παρ’ όλο που ερχόταν σε στενή, καθημερινή επαφή με το παιδί του και χωρίς οποιαδήποτε προστασία, το προαναφερθέν, μάλιστα, γεγονός, ήταν κάτι που ο ίδιος ήθελε να τονίσει: «Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού -αυτοάνοσο νόσημα- είμαι εμβολιασμένος, να σας τονίσω, ότι η γιατρός μας είχε παροτρύνει να έχουμε το παιδί σε απομόνωση, όσο αυτό ήταν δυνατόν και να προσέχουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε. Αυτό είναι κάτι που μπορεί εύλογα κάποιος να καταλάβει πως ήταν αδύνατον. Για εμάς το παιδί ήταν προτεραιότητα. Δεν σας κρύβω πώς με όσα ακούγαμε, νομίζω είναι φυσιολογικό, φοβόμασταν, κάναμε rapid test κάθε δεύτερη μέρα και ήταν όλα αρνητικά. Αρνητικό επίσης ήταν και το αποτέλεσμα από το PcR. Πλέον, αν και είχα τις αμφιβολίες μου, θεωρώ πως τα εμβόλια βοηθούν, αυτό τουλάχιστον πιστεύω πως έπαιξε ρόλο στην δική μου περίπτωση».

Κλείνοντας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα: «Δεν ξέρω τι πιστεύει ο καθένας, ούτε θέλω να μπω στη διαδικασία να πω εγώ αν υπάρχει ή όχι ο ιός, αν πρέπει ή όχι να εμβολιαζόμαστε, εγώ αυτό που είδα με τα μάτια μου ήταν το παιδί μου να υποφέρει και αυτό μου είναι αρκετό για να προσέχω, όχι τόσο για εμένα αλλά κυρίως για εκείνον».

Με αφορμή τα όσα μοιράστηκε μαζί μας ο πατέρας του 8χρονου να υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά πως η κατάσταση είναι σοβαρή και χρήζει σοβαρότητας και προσοχής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X