ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Είναι γεγονός: Άλλαξαν οι ποινές για την οδήγηση

Από την 1η Οκτωβρίου ισχύουν οι νέες ποινές για τους παραβάτες οδηγούς

Την Πέμπτη (24/9) έγινε γνωστό ότι αλλάζει το «όριο ανοχής» για την ταχύτητα που οι οδηγοί δικαιούνται να κινούνται στο οδικό δίκτυο των πόλεων (Δες ΕΔΩ). Το συγκεκριμένο μέτρο, τίθεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική αλλαγή που προκύπτει και το μοναδικό μέτρο που πάρθηκε από τους αρμοδίους, όσον αφορά την Οδική Ασφάλεια.

Από τις 31 του περασμένου Ιούλη, ψηφίστηκαν οι πολυσυζητημένες αλλαγές στις ποινές οι οποίες αφορούν τους οδηγούς που παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με στόχο την μείωση των πολλών σοβαρών ή/και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων που καταγράφονται κάθε χρόνο στο νησί μας. Οι νέες ποινές θα ισχύουν επίσης, από την 1η Οκτωβρίου.

«Η αύξηση των ποινών θεωρήθηκε επιβεβλημένη λόγω και των πολλών σοβαρών αι θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Είναι ένα από τα πολλά μέτρα που θα ληφθούν για την οδική ασφάλεια» σχολίασε στο 24news, ο σύμβουλος για θέματα οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Ιάσωνας Σενέκκης.

Επίσης, σημείωσε: «Παράλληλα, μειώνεται και η ανοχή στο όριο ταχύτητας. Η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με συγκρούσεις στις πόλεις, με ποσοστό 76%. Είναι από τα πιο ψηλά ποσοστά της Ευρώπης. Η Κύπρος και η Ουγγαρία ήταν οι δύο χώρες της Ευρώπης που είχαν την μεγαλύτερη ανοχή στο όριο ταχύτητας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ενώ λέχθηκε επισήμως ότι το όριο ανοχής προηγουμένως ήταν 20%, τώρα διευκρινίζεται ότι ήταν +20χλμ. Πλέον μειώνεται στο 10% συν 2χλμ. 

Σημειώνεται ότι, πριν από 10 περίπου ημέρες, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τις νέες ποινές που θα επιβάλλονται από την 1η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στην οποία αναφέρονται αναλυτικά όλες οι νέες ποινές, πρόκειται να μοιραστούν φυλλάδια στα σπίτια όλης της Κύπρου, ενώ προβάλλονται ήδη διαφημιστικά σποτ.

Για όλες τις νέες ποινές μπορείτε να ενημερωθείτε από τον σύνδεσμο: http://www.roadsafetycyprus.gov.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X